Наш суперник: збірна Бельгії

Темы:
Сборная Украины, Сборная Бельгии

Вперше футбольні дороги України та Бельгії перетнулися. До цього навіть товариських матчів не було. Це остання така європейська збірна в нашій історії. Тепер білих плям не буде. Ми сподівалися, що ця гра не матиме особливого турнірного значення, але поразки в першому турі змушують обидві команди грати зі всіх сил.

При чому нам потрібна, швидше за все, виключно перемога. Для вболівальників з досвідом це ще не закритий гештальт за поразку команди Лобановського-86.

Орієнтовний основний склад

Воротар

Кун КАСТЕЛЬС. 31 рік. Вольфсбург

Несподівано після конфлікту між тренером і Куртуа, шанс отримали голкіпери, які здавалося б не мають жодних шансів зіграти на ЧЄ. Кастельс воротар хорошого рівня, грає більше ніж 10 років в Німеччині. Хоча «Вольфсбург» останнім часом перетворився на середняка бундесліги. Є ще два воротарі з АПЛ, але з клубів що боролися за виживання.

Захисники

Тімоті КАСТАНЬ. 28 років. Фулхем

Також далеко не зірковий футболіст. Та все ж якщо він зацікавив Гасперіні, то це хороша оцінка. «Аталанта» ще добре на ньому й заробила, продавши пізніше в Англію. Правий фланг безальтернативно за Тімоті.

Ваут ФАС. 26 років. Лестер

Цього хлопця ви одразу пізнаєте за зачіскою. Полюбляють бельгійці такий стиль. Є такий Вітсель, а раніше ж ще був Фелаїні. Після сходу ветеранів Ваут почав вибиватися в основу. Минулий сезон провів не у найвищому дивізіоні але це ніяк не вплинуло на його позиції у збірній. Тим більше що «Лестер» одразу й повернувся в АПЛ

Ян ВЕРТОНГЕН. 37 років. Андерлехт

Один з трьох динозаврів, що ще залишається у збірній. Перед самим Євро отримав ушкодження і не грав в першому матчі. Та вже відновився. У послужному списку Яна – «Аякс», «Тоттенгем», «Бенфіка». І всюди він був основним захисником. Зараз ніби дограє на батьківщині, та саме його не вистачало в заключних матчах чемпіонату Бельгії і «Андерлехт» не зумів бодай вийти до кваліфікації ЛЧ.

Артур ТЕАТ. 24 роки. Ренн

Були сподівання, що він також не зможе зіграти з нами, але Артур зумів вчасно відновитися після травми. На олівці всіх топів. Захисник, що активно бере участь в атакуючих діях. Правда в збірній він швидше підносить снаряди, бо атакувати є кому і окрім нього.

Півзахисники

Амаду ОНАНА. 22 роки. Евертон

Два роки тому ліверпульський клуб виклав за молодого опорника 35 млн. З тих пір цінник лише продовжує зростати. Звісно багато більше тренерам збірної розкаже про цього гравця його одноклубник Віталій Миколенко.

Юрій ТІЛЕМАНС. 27 років. Астон Вілла

Вважався найбільшим талантом з нової плеяди бельгійських футболістів. «Андерлехт» отримав за нього неймовірні 25 млн. А вже через два роки «Лестер» виклав 45 млн! Та за великим рахунком сподівань він не виправдав. Для «вісімки» він занадто мало відпрацьовує в захисті, а «десятка» є далеко не у всіх тренерів. Емері також не дуже йому довіряє. Навесні відзначався дублем на «Вемблі» проти Англії, забив перший бельгійський гол і на ЄВРО. Володіє чудвим ударом з дистанції.

Кевін ДЕ БРЮЙНЕ. 32 роки. Манчестер Сіті

Якщо і був в історії бельгієць, що реально мав шанс отримати «Золотий м'яч», то це Кевін. В найкращі часи він був безумовно найсильнішим в АПЛ. Цей гравець вміє все. Останній сезон довго лікувався, та під кінець набрав хорошу форму.

Нападники

Жеремі ДОКУ. 22 роки. Манчестер Сіті

Ще один чемпіон Англії! Блискавкою ввірвався під прожектори футбольні на попередньому ЄВРО. Своїми постійними ривками один з небагатьох хто діймав італійців в 1/4 фіналу. Через травму прогрес трохи затримався. Та вже минулого літа Гвардіола таки забрав його до себе. Не завжди ще потрапляє в основний склад, але дуже корисний коли ніяк не вдається прорвати захист. Він свого роду льодоруб - робить тріщини після яких крига таки тріскається. . Правда забивають голи поки інші. Сам Доку не дуже результативний

Леандро ТРОССАР. 29 років. Арсенал

Коли Артета запрошував Леандро в свою команду, були деякі сумніви, чи потягне цей рівень. Одна справа бути лідером атак «Брайтона», інша боротися за титул. І треба сказати, що Артета не помилився. І якщо спочатку Троссар більше асистував, то в минулому сезоні почав багато забивати. Гравець універсальний. Не такий прудкий як Доку, але має інші чесноти: вибір позиції, точний пас, поставлений удар. Може зіграти на кількох позиціях і завжди на диво корисний. За збірну зіграв не багато, але Тедеско буде диваком якщо його проігнорує.

Ромелу ЛУКАКУ. 31 рік. Рома

Бомбардир нації! Хоча завжди здавалося у нього кілограмів 10 лишніх. Та при цьому він і швидкий, і досить гнучкий. Останні роки краще проявляв себе в Італії. Хоча і в «Евертоні», і в «Манчестер Юн» був надзвичайно важливим гравцем. Що вже казати про збірну. Тут він наконечник який переписую всі рекорди з забитих голів. Найкращий бомбардир всього відбору. 14 голів у 8 матчах! На полях Німеччини продовжує забивати, але поки все з положення по за грою.

І це лише основа. А ще ж у складі молодий Де Кетелар, що виблискував в «Аталанті», ще молодший Бакайоко з «ПСВ», один з найкращих бомбардирів німецької бундесліги Опенда! Такої лавки запасних немає навіть у визнаних фаворитів.

Тренер

Доменіко ТЕДЕСКО. 38 років

Коли 7 років тому Доменіко призначили тренером «Шальке» всі були здивовані. Абсолютний ноунейм, який навіть і не грав у футбол на хоча б на якомусь рівні. Сім'я Тедеско переїхала до Німеччини з Італії, коли Доменіко був ще школярем. І ось команда з Гельзенкірхена сходу зайняла друге місце і вийшла в ЛЧ! Неймовірний успіх молодого тренера. Далі був московський «Спартак». Дуже неочікуваний зігзаг в кар'єрі. За два роки підняв «біло-червоних» на друге місце. В Німеччині його не забули і він отримав роботу в багатенькому «Лейпцігу». І наби початок був знову-таки досить-таки впевнений. Кубок Німеччини – перший трофей для клубу. Хоча виліт в півфіналі ЛЄ від шотландського «Рейнджерс» був досить неочікуваний. Далі гірше. Провальний старт в наступному сезоні – поразка 1:4 від «Шахтаря» і адью. Та Тедеско знову довго не залишався без роботи. Збірна Бельгії – це виклик, адже від неї чекають лише перемог. Кваліфікацію пройшли впевнено. Поразка в стартовій грі від словаків здивувала, але по-перше не зовсім по грі, а по-друге є можливість виправити ситуацію.

Автор: (sergiomole1)

Статус: Старожил (831 комментарий)

Подписчиков: 5

3 комментария
Комментировать