У Блохіна - серйозна проблема з "донецькими"

"С другой стороны, хочу сказать, что если зрители буду ходить на матчи Евро-2012, как на сегодняшний поединок, то вы меня извините. Кого же еще надо приглашать на «Донбасс Арену», чтобы народ пришел? Если уже на сборную Франции не приходят, то это обидно. А у нас, между прочим, на этом стадионе два матча группового этапа Евро-2012."
О. Блохін.


А тепер згадаймо Грецію... пофігістів-донецьких вболівальників і слова Шевченка (не кажучи про сльози) про те, що грали ніби на НЕЙТРАЛЬНОМУ, а не на своєму полі.

Цьому є просте пояснення - в політології це називається питанням ідентичності.
В більшості регіонів України  за 20 років незалежності виробилася самоідентифікація "українець" більш-менш безвідносно до етнічного походження людини.
А футбольний матч на рівні збірних - це, крім задоволення від улюбленної гри і гри майстрів, СИМВОЛІЧНА АКЦІЯ національного єднання. (Гарно написали про цю функцію футболу в Дейлі Телеграф по слідах гри Арсенал-Динамо Київ (1-1) 99-го року...
Для тих ,хто не в курсі, скажу, що за дослідженнями політологів, в донецькому регіоні за ці ж роки виробилася ідентичність не українська ,не російська, а саме регіональна "донецька". 
За природою своєю і внутрішнім наповненням, крім першочергового патріотизму за регіон, а не країну в цілому, вона є архаїчно-совєтською і автоматично агресивно-(тупо- з причини невігластва в історії)-антиукраїнською.
І це той ФАКТ нашого життя, який реально існує.

Тому вони так агресивно реагують на національні прояви вболівальників ( "кричалки"), тому вони здебільшого байдужі (в кращому випадку) до національного Гімну України - адже багато з них є якраз ментальними нащадками тих самих "воріженьків" які (замість "згинути") нищили незалежну УНР в 1917-1920х разом із російськими більшевиками і не дали нам піти з загальноросійської конюшні разом із Фінляндією.

....Минулого року, напередодні матчу з Грецією, я жахнувся, коли ФФУ прогнулася перед ахметовими і погодилася на гру в Донецьку, а не Львові чи Києві (Дніпро-арена була оштрафована).
Тож невихід України на Чемпіонат Світу - це була і провина Григорія Суркіса ЗА ВИБІР ПОЛЯ.

Отже, скажімо ВІДВЕРТО те, про що не говоритимуть вголос Блохін, Калітвінцев чи Баль. НА ТІ ДВІ ГРИ на Донбас-арені проти Української збірної гратимуть не лише сильні суперники, а й пофігізм-байдужість значної кількості людей з неукраїнськими мізками і душами.
ЦЕ - СЕРЙОЗНА ПРОБЛЕМА для нашої Збірної на Євро... Може статися, вона буде й вирішальною...

Питання: чи можна щось із цим зробити?

Автор: (lexy)

Статус: Старожил (743 комментария)

Подписчиков: 0

107 комментариев
Лучший комментарий
  • Миша ...(FenikS) - Наставник
    07.06.2011 12:57
    Не только у блохина проблема с "данецкими" , а у всей страны...
    На секунду представил , что на ЕВРО придется играть с россией в дАнецке... о ужас...
    • 14
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии