Єврокубковий тиждень: найцікавіше.

Темы:
Еврокубки

ЛЄ. Амстердам. 55.000. Аякс - Панатінаїкос – 0:1, пен.13:12.

Амстердамці мали фору в один м'яч. Атакували у притаманному їм стилі. Обстукали всі штанги. А потім на 89 хвилині такий собі бразилець Тете (знаєте такого?) забив з неочевидної ситуації. Хоча треба сказати, що зіграв майстерно. А потім була "вічна" серія одинадцятиметрових, яка тривала майже півгодини.

Голандці били другими і мали 5 своєрідних матч-болів. І лише з п'ятого разу реалізували. Особливо відзначився центрфорвард Броббі який не забив двічі! Одним словом це треба дивитися.

ЛК. Варшава. 27.000. Легія – Брондбю – 1:1

Польська команда виграла мінімально в Копенагені (досить неочікувано). А ось повторна гра проходила за явної переваги данців. Як тільки вони не били по воротах. Тому героєм матчу безумовно став молодий польський воротар Каспер Тобіаш, що відбив 11 ударів! Недаремно батьки йому дали таке ім'я. Рятівник.

ЛК. Острава. 15.000. Банік - Копенгаген – 1:0, пен.1:2

Всі чеські команди пройшли своїх суперників. Окрім Баніка. Тут навпаки тренувалися хто гірше вміє бити з позначки.

ЛК. Атени. 15.000. АЕК - Ноах – 1:0

Домагой Віда з партнерами стали авторами найбільшої сенсації. Спочатку програли у Вірменії 1:3, а потім ніяк не могли забити в Атенах. В компенсований час вірменська команда пожаліла опонента і вирішила допомогти - сама забила у власні ворота. Але далі пройшли нащадки легендарного Ноя!

ЛК. Краків. 15.000. Вісла – Спартак Трнава – 3:1, пен.12:11

Ненабагато коротша серія одинадцятиметрових була у Кракові. Вісла зараз навіть не грає у Екстраклясі, але намагається потрапити в основну стадію Ліги Конференцій. Вони зуміли відіграти два м'ячі. І за таке старання фортуна їм віддячила.

ЛК. Спліт. 27.000. Хайдук – Ружомберок – 0:1

Киплячий стадіон у Спліті. І від температури і від гарячої підтримки фанатів. Але швидкий автогол і 85 хвилин постійних ударів об захисний словацький мур. Здавалося ось-ось тріщини підуть. Та все ж десь воротар, десь самовіддача і є сенсація. Враховуючи що словаки вибили сіяну команду у наступному раунді матимуть можливо навіть легшого суперника. Чудова нагода вийти до основної стадії.

ЛК. Гімараєш. 22.000. Гімараєш – Цюріх – 2:0

Тут хотів відзначити що такий досить статусний матч довірили судити українському рефері Деревінському. Щодо гри то португальці виявилися просто майстернішими і краще реалізовували свої моменти.

ЛК. Вроцлав. 20.000. Шльонск – Санкт-Галлен – 3:2

Диспозиція перед матчем була така. Полякам треба було відіграти два м'ячі. І тут в середині першого тайму вони пропускають ще один. Але вони не здалися і зуміли забити три ще до кінця тайму! Дуже схоже як наші понабивали Партизану перед свистком на перерву. В другому таймі в господарів здали нерви, арбітр почав їх по одному вилучати, додав 25 хвилин компенсованого часу, а потім до всього цього ще й призначив пенальті в їх ворота. Тепер цього хорвата Штрукана запам'ятають назавжди! Однією польською командою в єврокубках менше.

ЛК. Єреван. 6.000. Пюнік – Ордабаси – 1:0

Чим цей матч примітний. А тим що в складі чемпіона Казахстану одразу троє наших: Бєсєдін, Пластун та Макаренко. Але у вірменського чемпіона свої козирі на руках - чотири бразильця і капітан Братков (пам'ятаєте такого по нашій УПЛ). Прогрес вірменських клубів, що намітився останніми роками триває. В таблиці коефіцієнтів УЄФА Вірменія вже 34! Натомість казахська ліга очевидно просіла.

ЛК. Будапешт. 2.000. Академія Пушкаша – Арарат-Вірменія – 3:3

Вивіска досить скромна. Та я хочу відмітити гол Артема Фаворова відмінним ударом зі штрафного в компенсований час. Точно в дев'ятку! Інший українець Данило Кучер, що грав у воротах Арарату намагався дістати і від цього гол вийшов ще яскравішим. До того ж саме він вивів «академіків» до наступного раунду.

ЛЧ. Разград. 10.000. Лудогорець – Карабах – 2:7 дод.час

І за грою і за складом чемпіон Азербайджану був фаворитом ( не дивуйтесь такі тепер розклади). І це навіть після мінімальної поразки вдома. В Болгарії відігралися, а в додатковий час просто добили нокаутованого суперника.

ЛЧ. Стамбул. 50.000. Фенербахче – Лілль – 1:1 дод.час

До матчу Моуріньо казав, що все нормально - мають відігратися. І треба ж не збрехав на 90 хвилині таки заштовхали. Далі 30 додаткових хвилин. Вилучення у гостей. Але турецька команда у своєму репертуарі - привезли собі пенальті. Удар Девіда з позначки і адью. Знову ЛЧ без «особливого». Та він не засмучується і збирається виграти ЛЄ.

ЛЧ. Салоніки . 20.000. ПАОК – Мальме – 3:4 дод.час

Славетна Тумба ( так стадіон називається на всякий випадок). «Наші» Тайсон і Кендзьора в основі. Бразилець вже забив в Мальме. Забив він свій гол і в Греції. А йому вже 36. В порядку курилка. Все мало завершитись для команди молодшого Луческу хепі-ендом. Але це футбол . На 7 компенсованій хвилині шведи відігралися, а в додатковий час здійснили контрольний! ЛЄ чекає.

ЛЧ. Бухарест . 30.000. Стяуа – Спарта – 2:3

Ну і ще відзначу протистояння чемпіонів Румунії та Чехії. На папері Спарта була фаворитом але не виграла вдома. В Бухаресті пішло краще з самого початку. Серб Бірманчевич запалював. 3:0 після першого тайму. В другому трохи почали берегти сили і ледь румуни не відігралися. У них є свій бомбардир – Олару.

Автор: (sergiomole1)

Статус: Старожил (856 комментариев)

Подписчиков: 5

Комментировать