Деформація історичної пам’яті

Темы:
Динамо

Перед матчем з Грузією натрапив на інтерв’ю Кирила Ковальчука, де він говорить про наступне “ Пам’ятаю, що раніше, коли грали з Грузією, Молдовою, Вірменією, то завжди за результат ми були спокійними”. Такі фрази вчергове доводять наскільки з часом у людей деформується сприйняття минулого, з’являються якійсь міфи, які далекі від реальності.

Можна відкрити просто статистику виступів і все стане зрозуміло наскільки складними і нервовими були ігри з цими командами і скільки очок ми з ними втратили. Таке ж неадекватне сприйняття минулого притаманне і деяким блогерам. Тому і з’являється маячня про те що зараз ніхто не грає головою так як Старухін (хоча я не заперечую його вміння), що ні в кого зараз не поставлений удар як це було в минулому, ніхто так швидко не біжить як бігали в минулому. Таке деформоване, далеке від реальності сприйняття викликає тільки посмішку. Свого часу Лобановський про це говорив наступне (далі цитата мовою оригіналу)

“ В начале сезона некоторые специалисты высказывали сомнения по поводу достижения какого-то результата или уровня игры с этими игроками. Они говорили эти игроки - то не те которые могут решать задачу, и мы объясняли, даже уговаривали – не обращайте внимание, эти люди заблуждаются, если они дают вам такую оценку. Это заблуждаются люди прошлых поколений , которые говорят – “Вот мы играли, вот мы отдавались, вот мы умели собраться вот мы были сильнее всех, больше бегали и т.д “. Нет, это не верное , это заблуждение, это не верное восприятие того что было раньше и того что сейчас. Игроки становятся и интеллигентней и культура выше и совсем другой подход к тренировочному процессу, более сознательный и совершено другое восприятие футбола как такового, он же усложняется, становится все сложнее и сложнее поэтому те кто говорят что у нас было лучше, что у нас были более волевые – это ошибка, самая настоящая. "

З часом нічого не змінюється. Є категорія людей яка продовжує жити міфами. Мабуть так ім зручніше, це їх право. Тому думаю з'явиться ще багато блогів про "А ми могли, а ми уміли". Я хочу побажати здоров`я і натхнення їх авторам.

Автор: (pdi)

Статус: Старожил (730 комментариев)

Подписчиков: 0

16 комментариев
Лучший комментарий
  • Дмитро DK(pdi) - Старожил
    14.10.2024 17:25
    Для мене також команда 1986 року моя улюблена. Тільки найкращі спогади. Я розумію ностальгію Зеленки за минулим футболом. Сам часто переглядаю футбол мого дитинства і молодості. Але більшість безапеляційних тверджень просто не сприймаю, навіть сперечатись особливо бажання немає. Важаю дискусії стосовно того чи був би Мунтян зіркою в нас час чи ні, чи те що зараз ніхто не грає головою так як Старухін абсолютно недоречними. Це розмови ні про що. Можна просто висказати свою думку з цього приводу, не більше, але безапеляційно щось стверджувати - це вже занадто. Бо як би ми не хотіли це перевірити - минуле залишилось в минулому. Фактом залишається тільки те що в свій час це були майстри високого рівня.
    • 4
Комментировать