Vladislav Vashchuk: "I never regretted the move to Spartak, Dynamo didn't need me"

Former footballer of Dynamo Kyiv and the Ukrainian national team Vladislav Vashchuk spoke about his move to Spartak after 10 years at Dynamo.

Vladislav Vashchuk (photo: 1927.kiev.ua)

Dynamo did not need me, only Spartak offered me to go to them. I never regretted this decision, it had to be so. It was very hard to do, to accept, but I understand that this is the right decision at that time.

Return to Dynamo after Spartak? If I thought about the Dynamo fans, then it would be possible not to go. I wanted to play football. I received a phone call from the president of the club, and I decided that after Chornomorets I would return to Dynamo.

Teammates supported at the base, everyone was glad that I came, and the head coach too. It would not have happened without Demyanenko," Vashchuk said.

0 комментариев
Best comment
  • Александр Давыдов(Alehandr-Santino) - Наставник
    04.12.2022 14:29
    І знову брехня . Нагадаю до того коли Ващук отримав травму в 2002 році в Донецьку коли цинічно зломали в одному матчі його і Федорова і при цьому Головко тоді був травмовани,й то він був КАПІТАНОМ ДИНАМО. З тої плеяди зоряної Команди 1997-99 років залишився він -Дмитрулін-Белькевич-Хацкевич-Шовковський і травмований Головко. То саме Ващук був капітаном підмінявши Головка. Він був потрбний і на його чекали в Динамо. Бо під Лігу Чемпіонів купили тільки одного захисника Хорвата Горана Сабліча. І ту лігу Чемпіонів 2002-03 років у нас в захисті грали Сабліч і вимушений був грати і Горан Гавранчіч і навіть Тіберіу Гіоане виходив грати центрального захисника в Ньюкаслі. Тому захисників нам такого рівня і досвіду не вистачало. Хай краще Ващук зізнається коли і де він дав згоду на перехід до спартачів. А діло було на весілі Дмитра Парфьонова гравця збірної України і спартачів в Одесі. Тоді приїхали на весілля до південої Пальміри -Романцев і декілька провідних гравців спартачів з Тітовим. Був там запрошений і Ващук. От тоді чи хильнувши трошки чи ні ,але саме там Ващука "завербували"-мов подивись в Київі і без тебе грають Лігу Чемпіонів. Мов Валерія Васильовича Лобановського вже немає, тож давай до нас -і гарантвали йому грати в основі коли він залікує травму. Так і сталось. Але саме ганебне те, що Ващук не просто перейшов до м"ясних ,а то що він цинічно на шару без грошової компенсації туди втік -даремно дістався москалям. Але в 2005 році ради Збірної України яка потребувала з досвідом гравців і мала виступати на Чемпіонаті Світу 2006 року його повернули - завдяки братам Суркісам які незважаючи на його ганебний вчинок простили йому давши можливістьзнову вдягнути футболку Динамо. Але вболівальники його не простили як і юрана свого часу. Але надо визнати при Лобановському Живому він був класним захисником і зробив багато колисті для нашого Динамо. Думмаю як би тоді був живий Лобановський-Ващук не рипнувся . Але як то кажуть друг пізнається в біді. Це клеймо на ньому буде тепер завжди.
    • 10
Comment