It's official. "Dynamo took second place in the UPL in the 2023/2024 season

Dynamo Kyiv finished second in the Ukrainian league two rounds before the end of the 2023/2024 season.

Dynamo Kyiv. Photo: fcdynamo.com

Oleksandr Shovkovskyi's team has become unattainable for its closest pursuer, Kryvbas, which lost at home to Polissia (0:1) and lost its mathematical chances of catching up with Kyiv in the UPL standings.

Thus, Dynamo will play in the qualifying round of the Champions League next season.

0 комментариев
Best comment
  • Граф DDT - Старожил
    13.05.2024 16:35
    Союз європейських футбольних асоцаацій (УЄФА) оприлюднив календар континентальних клубних турнірів у 2024-2025 роках.
    Як інформує пресслужба Української асоціації футболу, наступний сезон розпочнеться 18 червня із жеребкування перших кваліфікаційних раундів у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій, передає Укрінформ.

    Для України євросезон стартує 19 червня, коли будуть сформовані пари другого кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів та другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. Перші матчі для наших представників на цих стадіях заплановано на 23-25 липня.

    Загалом Україну представлятимуть в єврокубках п'ять клубів.

    Переможець Прем'єр-Ліги отримає путівку до плей-оф раунду відбору Ліги чемпіонів (але якщо титул здобуде «Шахтар», то він за певних обставин може потрапити одразу до основної сітки). До групи ЛЧ - лише один етап, у разі невдачі наш чемпіон потрапить до групи Ліги Європи.

    Клуб, який здобуде срібні нагороди, потрапить до другого кваліфікаційного раунду ЛЧ. Йому для потрапляння до групи ЛЧ необхідно буде здолати опір трьох суперників. У разі невдачі на будь-якій стадії наш представник перейде до Ліги Європи, але до групи - лише в тому випадку, якщо в ЛЧ здолає хоча б одного опонента, інакше доведеться проходити кваліфікацію й у ЛЄ.

    Один клуб представлятиме Україну в Лізі Європи - у третьому раунді кваліфікації. Таке право отримає або володар Кубка, або бронзовий призер УПЛ. У разі невдачі у кваліфікації ЛЄ він автоматично перейде до Ліги конференцій, але до групи - лише в тому випадку, якщо в ЛЄ здолає хоча б оного опонента.
    • 8
Comment