Дмитрий Селюк: «И что в итоге дал лимит на легионеров?..»

Темы:
Чемпионат Украины

Футбольный агент Дмитрий Селюк убежден, что лимит на легионеров в чемпионате Украины пошел во вред отечественному футболу.

Дмитрий Селюк

«И что в итоге дал лимит на легионеров? Футболистов для сборной? Даже вот при отборе на ЧМ-2006 спрос на украинских футболистов стал расти, но из-за лимита их просто не отпускали. На них устроили охоту, переменивая друг у другу за большие зарплаты.

Зато теперь наши игроки никому в Европе не нужны, и они с удовольствием едут в Азербайджан или Казахстан», — сказал Селюк в интервью «Вестям».

Автор: (shurik)

Статус: Наставник (1244 комментария)

Подписчиков: 473

23 комментария
Лучший комментарий
  • С. Каменяр(AHATOM) - Эксперт
    08.10.2015 10:58
    в 2003-му, коли збірну прийняв Блохін, через легів в збірній взагалі нікому було грати. Тоді і ввели оцей ліміт. Це треба пам'ятати.

    Ліміт на легів примусив, наприклад, тих же кротів виховати (і дати практику ігор) для збірної П'ятова, Кучера, Чигринського, Ракицького, Шевчука та Степаненко. Без того ліміту. в кротів і далі би грали (навіть у воротах) Лаштувка, Плетикоса, Ковалевский. І навіть в захисті були би леги.
    Ліміт "не бідьше семи легів на полі" - дуже щадящий, і неважкий.
    Поступово, з великим запізненням, але перейшли до ліміту "в заявці на сезон не менше 4-х власних вихованців клубу". В Європі, до речі, цей ліміт також діє. І він в ЄК жорсткіший, оскільки розповсюджується і на молодняк до 21-го року. В нас будь-які молоді можуть заявлятися поза лімітом 25-ти; в Європі же - лише власні вихованці клубу... Інші, не вихованці - лише по "списку А".

    Інша справа, що зараз мало цього ліміту. Всі ліміти мають удосконалюватися... Рано чи пізно вони виконують свою функцію і мають бути або удосконалені, або замінені іншими... Ліміт фінансового фейєр-плей - один із таких лімітів, який нині не дозволяє багатим скуповувати пачками тих, які щось вміють на полі.

    До речі, в системі кожної держави є свої ліміти... На тих же самих мігрантів. Нехай Селюк згадає, як він свого часу вписувався в ліміт права на працю в тій же Іспанії. І, якщо наша держава досі ще не ввела ліміти на футболістів, як у Великобританії - то ті ж ліміти вводила наша федерація. Хтось же має захищати наш вітчизняний ринок праці...
    • 13
Комментировать