Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Финала еврокубков во Львове не будет

2019-01-22 16:24 Історія стадіону «Львів Арена» ще чекає свого дослідника. Він має дізнатися, хто саме і скільки саме ... Финала еврокубков во Львове не будет

Історія стадіону «Львів Арена» ще чекає свого дослідника. Він має дізнатися, хто саме і скільки саме вкрав на цьому заздалегідь безперспективному проекті, нашвидкуруч зліпленому на околиці Львова перед футбольним Євро-2012. Цей стадіон став за своєю вартістю навіть не «золотим», а «діамантовим» — прикінцевий кошторис у рази перевищив вартість десятків аналогічних споруд у Європі. Тепер же він стоїть порожній і приносить державі суцільні збитки.

«Арена Львов»

Тут немає нічого дивного. Непотрібність того чи іншого об’єкта після великої події часто буває об’єктивною. Так, у японському Саппоро перед Олімпійськими іграми 1972 року заздалегідь запланували повністю знести після змагань олімпійське селище. В австрійському Інсбруку після футбольного Євро-2008 теж планово демонтували на стадіоні другий ярус трибун. Але так буває не всюди: у Греції з півдесятка споруд, зведених до Олімпійських ігор 2004 року, стоять непотрібні й заростають бур’яном.

А що в нас? Після того, як позаторік «Львів Арену» залишив «Шахтар», який щедро фінансував утримання стадіону, там почалася повзуча розруха. Боротися з нею вирішили оригінально — хочуть замінити природний трав’яний газон на штучний. Ціна питання — якихось сім мільйонів гривень. Перед Євро-2012 за такими грошима навіть би не нагну­лися. Тепер же інші часи. «Освоєння» хоча б семи мільйонів — за щастя. Тим більше, що сума по ходу робіт гарантовано зросте.

Мене інше бентежить. Заміною газону на «Львів Арені» наша спортивна влада автоматично викреслює цей стадіон зі списку претендентів на серйозні футбольні події на зразок фіналу Ліги Європи. Про учасників футбольного чемпіонату, гадаю, ніхто навіть і не думав.

А може, все простіше? Можливо, під велику подію у Львові знову поміняють газон? Тепер вже зі штучного на натуральний. Там вже буде побільше мільйонів.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.01.2019, 16:24

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть