Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зеленский и Блохин

2019-06-19 12:59 Багато любителів футболу щиро вважають, що знаменитий Олег Блохін потрапив до основного складу київського «Динамо» 17-річним. ... Зеленский и Блохин

Багато любителів футболу щиро вважають, що знаменитий Олег Блохін потрапив до основного складу київського «Динамо» 17-річним. Формально це так, а насправді — ні. Грати за основний склад він став лише через 2,5 року, але цей факт ламає красиву легенду. Що ж було насправді?

Олег Блохин

Тим, хто думає, що здібності Блохіна дозволили йому вже 17-річним грати за найсильнішу вітчизняну команду, умисно чи ні, нагадують про одночасний дебют у складі «Динамо» ще двох 17-річних футбольних вундеркіндів. І взагалі, на останній матч чемпіонату 1969 року у Тбілісі проти тамтешнього «Динамо» кияни прибули дублювальним складом, аналогом нинішньої команди 21-річних, у якій і були оці троє.

Ось склад, у якому «динамівці» вийшли того дня на поле тбіліського стадіону «Локомотив»: Собецький, Куляба, Зуєв, Кравчук, Сугирій, Павленко, Мукомелов, Гороза, Денеж, Павлоцький, Блохін, Зеленський. Жоден із них не зіграв до того за основний склад жодної хвилини, всі були дебютантами. А потім завдяки цій єдиній грі назавжди внесли свої імена до футбольних енциклопедій.

Долі трьох наймолодших із того складу склалися по-різному. Олег Блохін став найкращим футболістом Європи, Валерій Зуєв — гравцем «Динамо», здебільшого виходячи на заміну, а третій — Василь Зеленський узагалі зник із горизонту великого футболу, виступаючи за команди другої ліги із Хмельницького, Житомира та Нікополя. Тож Олега Блохіна знали всі, Валерія Зуєва — «динамівські» вболівальники зі стажем, а Василя Зеленського — лише його тренери й партнери.

Тепер молодь вже не знає Блохіна, на що той сам недавно привселюдно поскаржився. Зате всі тепер знають Зеленського. Але не того, який зіграв за «Динамо» у 17 років.

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.06.2019, 12:59
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть