Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Тарас Сенькив: «В чемпионате Украины Жерсон будет феерить»

2019-08-04 20:38 Тарас Сеньків уже три роки виступає в чемпіонаті Люксембургу — спершу грав за «Вінеску» (Енен), далі ... Тарас Сенькив: «В чемпионате Украины Жерсон будет феерить»

Тарас Сеньків уже три роки виступає в чемпіонаті Люксембургу — спершу грав за «Вінеску» (Енен), далі — за «Дарінґ» (Ехтернах). Зважаючи на те, що збірна України часто перетинається з люксембурзькою, ми періодично обговорюємо тамтешній футбол. І одне з останніх запитань до нашої людини в Люксембурзі було: «Можете уявити люксембурзького легіонера в УПЛ? Хто це може бути?».

Тарас Сенькив

Саме з нього ми й почали бесіду після того, як київське «Динамо», вслід за львівськими «Карпатами», укомплектувалося гравцем збірної тієї країни, де живе й виступає Сеньків.

— Ви знаєте, я тоді відповів, що на той момент не міг собі уявити люксембуржуа в чемпіонаті України, тому що у нас ринок зосереджений на латиноамериканців, та й більшість клубів розраховує на власних вихованців. Хоча й наводив, як аргумент, що один із братів Тілль, Олів’є, опинився у російській Уфі, про що також ніхто не міг би подумати. І ось — через шість місяців ми маємо двох гравців-люксембуржуа в українському чемпіонаті!

Які враження від трансферу Жерсона Родрігеса в «Динамо»?

— Позитивні. У першу чергу, радий за нього — він професіонал, який живе футболом. В «Динамо» бажаю йому якнайшвидше адаптуватись. Це найголовніше на даний момент.

Брати в «Динамо» гравця збірної Люксембургу це «западло» чи він того вартий?

— Не можна сказати, що це поганий варіант для «Динамо». Вважаю що він цього вартий і довів це не лише клубними виступами, а й міжнародними зустрічами. На даний момент збірна Люксембургу може дати бій кожній збірній, і не просто «ставити автобус» біля власних воріт, а компактно оборонятись та швидко будувати атаки. Це говорить про те, що за збірну виступають кваліфіковані футболісти.

До речі, в Люксембурзі говорять, що третій їхній футболіст буде виступати в чемпіонаті України. Преса пише, що «Карпати» ведуть переговори з 22-річним Тімом Халлом — захисником клубу «Прогрес» (Нідеркорн). Можливо, ми й справді найближчим часом побачимо третього легіонера з Люксембургу.

Найперший люксембуржуа 24-річний Марвін Мартінш почав сезон в УПЛ в основі «Карпат»...

— Це працездатний футболіст. Незважаючи на габаритність, володіє непоганою технікою. Тактично грамотний. На рівні BGL ліги — це дуже потужний футболіст. Для того, щоб судити, якою буде його кар’єра в українському чемпіонаті, потрібен час — і для адаптації самого футболіста, і для сезону в цілому, щоб судити, що з того вийде. Але для «Карпат» — це міцний гравець основи! По-моєму, це вже зараз ясно.

Тоді запитання: чому ж раніше український трансферний ринок не звертав уваги на Люксембург? У них непогане покоління, і збірна не прямо зараз стала інакшою, вона поступово ставала сильнішою й підносила сюрпризи вже давненько...

— Мабуть, скаути не звертали уваги на Люксембург, а після гри проти нашої збірної зрозуміли, що тут також ростуть таланти.

Ну добре хоч так. До події тижня Жерсона. На якій позиції він спроможний найкраще проявити себе в «Динамо»? Які його сильні якості?

— Думаю, лівого нападника, хоча справді він спроможний зіграти і глибше, і вище. Сильні якості — працює обома ногами, креативний технічний гравець, спокійно діє в завершальній стадії. Якщо взяти гру проти нашої збірної, погодьтеся, нашим захисникам було важко протидіяти в єдиноборстві один в один.

Тим не менш, мем «паспорта цьому козаку» пішов якраз після його автоголу на 90+3 хвилині...

— Кожен футбольний чоловік зрозуміє — це був нещасний випадок. Гравець-то він хороший, ми це бачили.

Взагалі, в «Динамо» на Родрігеса чекає успіх чи він «провалиться» слідом за такими непоганими, в принципі, гравцями, як Беланда, Теодорчик, Тремулінас?

— Все залежить від того, як швидко він адаптується. А от якраз часу на адаптацію немає — чемпіонат вже почався, Ліга чемпіонів також стартує 6 серпня. Думаю, він дуже мотивований — йому дали шанс, який треба використати. Про таке він міг тільки мріяти.

Успіх чи провал? У чемпіонаті України він буде феєрити. А от цікаво буде подивитись на нього в єврокубках.

Я не можу сказати, що Жерсон — це топ-гравець. Але все залежить, як буде використовувати тренер. Чи розраховує тренер на нього, як на гравця основи. Скажімо так, із Родрігесем можна працювати і він вже зараз є гравцем міжнародного рівня, а може стати ще кращим. Моя думка — це талановитий гравець, який підсилить «Динамо». Йому побажаю тільки успіху.

Що в Люксембурзі говорять про цей трансфер?

— Думки неоднозначні. Але 90% думок — позитивних, зі вмістом гордості. Вони раді, що Люксембург вже не є країною-карликом, де у футбол грають хіба банкіри та інші професії, а де також виховуються футбольні таланти, які затребувані на професійному рівні.

А як ваші справи, Тарасе?

— В мене все добре. На даний момент запропонували координувати ще дві вікові категорії — U-12 та U-13, та й надалі продовжую працювати з U-15. Команду поки що не змінив, так як стоїть завдання підвищитись в класі до найвищого Національного дивізіону. Були дві пропозиції, але я відмовив, так як комфортно працювати з тренером «Дарінґа». Та й колектив зібрався хороший — зараз ще підсилили три позиції, думаю, досягнемо поставленої цілі. Стартуємо 25 серпня.

Артур Валерко

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.08.2019, 20:38

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть