Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход
Хроніки АПЛ. Тур №1
Ось і відлунали фанфари в найкращій лізі світу. Англійська прем'єр ліга взяла старт нового сезону, який, як і попередні, обіцяє бути гарячим, інтригуючим і по-своєму унікальним. Боротьба в цьому чемпіонаті є безальтернативним варіантом, тому кожний поєдинок є справжньою історію.

Перший тур АПЛ розпочався досить весело та безкомпромісно. Фаворити турніру не дали спокою своїм суперникам і добули важливі перемоги. Центральним поєдинком туру стала битва на «Олд Траффорд», в якій господарі не залишили каменя на камені від оновленого «Челсі» Френка Лемпарда. Dynamo.kiev.ua предсталяє огляд всіх матчів першого туру АПЛ.
Результати 1 туру АПЛ
«Ліверпуль» — «Норвіч» — 4:1
Голи: Ханлі (7 авт.), Салах (19), ван Дейк (28), Орігі (42) — Пуккі (64)

Без шансів для «Норвіча»
У черговий раз дебютний матч АПЛ відбувся в незвичний для Англії день — п'ятницю. У гості до «Ліверпуля» завітав переможець чемпіоншипу минулого сезону «Норвіч».

Команди без втягування розпочали гру і перший гол у поєдинку забив капітан «Норвіча» Грант Ханлі, однак все було б добре, якби це не був автогол. Додамо, що «канарки» створили декілька непоганих моментів у воріт Бекера, Марко Штіперман двічі небезпечно стріляв із-за меж штрафної, але Аліссон без проблем справився з його ударами. Згодом Мохамед Салах та Верджіл ван Дейк довели рахунок до розгромного, а під кінець першого тайму Дівок Орігі успішно замкнув фантастичну передачу Александра-Арнольда. Однак позитивним перший тайм для «Ліверпуля» складно назвати, адже клуб на певний час втратив Алісона Бекера, який досить не вдало виніс м'яч після введення «круглого» в гру. Замість на нього на полі з'явився новачок Адріан.

На початку другого тайму Роберто Фірміно двічі міг відзначитися в воротах «канарок», але доля в цей раз усміхнулася гостям. Через деякий час Теему Пуккі зумів реалізувати один із небагатьох моментів «канарок» і забив гол в престижу. Після матчу фінський нападник відзначив, що його команда приїхала на «Енфілд» не перемагати, а забити принаймні один гол.

«Червоні» успішно довели гру до логічного завершення і відправили «Норвіч» додому на перевиховання. Підопічні Даніеля Фарке провели, в деякій мірі, авантюрну гру, адже не боялися йти в напад, коли рахунок ще був 0:0 і 1:0. Загалом «канарки» завдали за матч 12 ударів у сторону воріт «червоних».

«Вест Гем» — «Манчестер Сіті» — 0:5
Голи: Жезус (25), Стерлінг (51, 75, 90+1), Агуеро (86 пен.)

«Манчестер Сіті» продовжує минулий сезон
«Вест Гем» після не досить вдалого минулого сезону поставив перед собою ціль нав'язати боротьбу лідерам АПЛ. На допомогу «молотобійцям» були придбані Себастьян Алле та Пабло Форнальс.

З перших хвилин «міщани» взяли ініціативу в матчі й розпочали штурмувати ворота Лукаша Фабіанські. Спочатку Ріяд Марез завдав удару в ближній кут воріт досвідченого поляка, а згодом Давід Сільва пробив із лінії штрафного майданчика. Відчувалося, що гол назріває. Так і сталося. «Міщани» в звичному для себе стилі розіграли атаку і Габріел Жезус із передачі Кайла Уокера засмутив вболівальників «Вест Гема».

Загалом, «Сіті» так впевнено грав, що єдиним невирішеним питанням було, скільки голів пропустять господарі поля?

У другому таймі свій бенефіс розпочав Рахім Стерлінг, який спочатку відгукнувся на передачу де Брюйне, а згодом сам віддав асист на Жезуса, однак рефері не зарахував гол останнього після допомоги системи VAR. Але це не завадило «міщанам» відзначитися втретє — вищезгаданий Стерлінг уміло розпорядився ювелірною передачею Ріяда Мареза.

Під занавіс матчу Серхіо Агуеро з другої спроби реалізував пенальті, але знову втрутилася система VAR, після перегляду якої, аргентинець перебив одинадцятиметровий. У доданий арбітром час Стерлінга знову вивели сам на сам і він на досвіді пробив у ближній кут воріт.

Варто відзначити, що в складі «Сіті» весь матч провів українець Олександр Зінченко. Що стосується Андрія Ярмоленко, то він навіть не потрапив у заявку на матч.

«Бернлі» — «Саутгемтон» — 3:0
Голи: Барнс (63,70), Гудмундсоон (75)

Яка ж різна реалізація
У минулому сезоні і «Бернлі», і «Саутгемптон» були головними претендентами на пониження в класі. Перед початком нинішнього розіграшу ці обидві команди також вважаються аутсайдерами турніру, однак не варто забувати, що два-три роки назад ці колективи боролися за право виступати в Лізі Європи.

Поєдинок на «Терф Мур» розпочався у звичному для клубів АПЛ режимі — поодинокі виходи в атаку і боротьба в центрі поля. Гості виглядали більш зріло та достойно, створюючи моменти біля воріт Ніка Поупа. Натан Редмонд, Чарлі Адамс та Денні Інгз мали шанси відзначитися в воротах «Бернлі», але кожного разу м'яч летів куди-небудь, але не в ворота.

Після перерви господарі поля реабілітувалися від нахабності «святих» і самі почали створювати моменти. Кріс Вуд міг виводити «кларетових» вперед, але після його удару головою м'яч полетів повз воріт. Згодом Ешлі Барнс скористався помилкою центрального захисника «святих» і ударом з лінії штрафного майданчика відкрив рахунок у матчі. Через сім хвилин нападник «Бернлі» вдруге засмутив гостей, англієць після навісу Пітерса головою замкнув атаку «Бернлі». «Кларетовим» так сподобалося забивати, що вони довели рахунок до розгромного — ісландець Гудмунссон прекрасно увірвався до штрафної суперника і без роздумів пробив у лівий кут воріт.

Після такого шоку «Саутгемптон» не зумів оговтатися і потерпів неприємну поразку. Варто відзначити, що для нападника «святих» Денні Інгза — це був особливий поєдинок, адже раніше він захищав кольори «Бернлі».

«Борнмут» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:1
Голи: Мефам (62) — Шарп (88)
Перший дотик — перші очки
Зустріч «Борнмута» та «Шеффілд Юнайтед» викликала чималий інтерес вболівальників, адже «клинки» вперше за 12 років повернулися до елітного дивізіону.

Зрозуміло, що поєдинок розпочався під диктовку господарів поля, але моментами «Шеффілд» дуже гостро виходив у атаку і мав певні шанси відкрити рахунок, особливо це стосується Каллума Робінсона. 24-річний ірландець непогано пробив з лінії штрафної, але Рамсдейл у той вечір був одним із кращих.

У другій половині зустрічі команди активізувалися і перейшли до наступальних дій, гра проходила на зустрічних курсах. Хороший момент був у Біллінга, який здалеку завдав шаленого удару по воротах «Шеффілда», воротар перевів м'яч на кутовий. Через декілька хвилин «вишні» отримали право на пробиття штрафного, після якого захисник Кріс Мефас заштовхнув «круглого» в ворота Хендерсона.

Такий розвиток подій змусив Кріса Уайлдера випустити на поле одного з найдосвідченіших бомбардирів, який забив найбільше голів у футбольних лігах Англіїї, Біллі Шарпа. Останній не підвів свого наставника і під занавіс зустрічі зреагував на рикошет після виконання кутового і зрівняв рахунок у матчі. Варто відзначити, що це був його перший дотик після виходу на поле.

«Кристал Пелас» — «Евертон» — 0:0
Перші «сухарі»
Для «Евертона» поєдинок проти «Кристал Пеласа» — це провірка на рівень та клас. Підопічні Марку Сілви довгий час не можуть знайти свою гру і вже забули про боротьбу за єврокубки.

У літнє міжсезоння Марку Сілва відзначив, що його команда готова до боротьби за місце в топ-4. Однак «іриски» оступилися в першому поєдинку. Звичайно, що гості поля вигляділи солідніше за своїх опонентів, але реалізація в команди на досить низькому рівні. Коулмен та Рішарлісон почергово порушували спокій Гуаїти, але іспанець в той вечір не збирався засмучувати власних вболівальників.

У складі гостей виділявся німець Макс Меєр, який мав два стовідсоткових момента, щоб відзначитися, але в обох випадках Пікфорд зіграв надійно. Ініціатива в поєдинку була на боці «ірисок», але видалення Моргана Шнайдерлена збавило оберти атакувальної потуги гостей і матч завершився нульовою нічиєю.

«Уотфорд» — «Брайтон» — 0:3
Голи: Дукуре (28 авт.), Андоне (65), Мопей (77)

Навала «чайок» на «Вікарідж Роуд»
Поєдинок на «Вікарідж Роуд» став, мабуть головною сенсацією тура. Підопічні Хав'єр Гарсія вважалися безсумнівними фаворитами поєдинку.

Перший тайм команди провели досить рівно і беземоційно. Здавалося, що обидва колективи вийшли на чергове тренування. Але посеред цього тренування «чайки» вибігли вперед і провел результативну атаку, яка завершилася голом захисника «Уотфорда» Дукуре. Захисник так намагався врятувати свою команду, ще не встиг правильно поставити ного і відправив «круглого» в свої ворота, щоб не розслаблялися.

У другій половині зустрічі Андре Грей мав прекрасну можливість урівняти шанси обох команди, але один із захисників чудом вибив м'яч на кутовий. Згодом був спірний момент, коли «джмелі» пробивали штрафний, а «круглий» влучив в лікоть захисника «Брайтона», суддя не скористався системою VAR.

Після всіх перепитій «Брайтон» взяв і забив, а зробив це «списаний» минулого сезону Флорін Андоне, румун відгукнувся на передачу партнера і відправив м'яч у ближній кут воріт. Так рахунок став 0:2, але новачок Мопей послідував «мейнстріму» і довів результат до непристойного — 0:3.

Для «Уотфорда» ця поразка має стати великим уроком, адже підопічні Хав'єра Гарсії вийшли на матч з деякою недооцінкою. Важливо, що це сталося в першому туріі, щоб можна було вчасно зробити роботу над помилками.

«Тоттенгем» — «Астон Вілла» — 3:1
Голи: Ндомбеле (73), Кейн (86,90) — МакГінн (9)

Нахабний новачок
«Тоттенгем» вперше за два роки провів якісну трансферну кампанію, придбавши багатьох високваліфікованих футболістів. «Астон Вілла» також не залишилась осторонь від трансферів і підписала футболістів на суму більше, чим 100 млн євро.

Для «шпор» подібний бар'єр у виглядів «Астон Вілли» мав стати легкою прогулянкою, однак підопічні Почеттіно переоцінили свої можливості і в дебюті зустрічі отримали гол. Макгінн знайшов прекрасну зону між двома захисниками, отримав передачу і відправив «круглого» в кут воріт Льоріса.

«Тоттенгем» дуже довго відходив від подібного шоку. Більше години «шпори» мучилися з непоступливим суперником. Лише результативний удар Тонгая Ндомбеле розкрив «замки» нахабного новачка, який в неспокої тримав іменитого суперника весь матч. Під занавіс зустрічі головний козир «Тоттенгема» Харрі Кейн спочатку вивів команду вперед, а на 90-й хвилині закріпив остаточну перевагу.

Перший поєдинок у сезоні дався «Тоттенгему» дуже складно, але головне, що вдалося здобути перемогу. Що стосується «Астон Вілли», то цей клуб явно не претендує на виліт, підопічна Діна Сміта готові до боротьби за те, щоб знаходитися в елітному «клубі-20».

«Лестер» — «Вулверхемптон» — 0:0
«Лиси» та «вовки» розійшлися по-дружньому
«Вулверхемптон» перший з клубів АПЛ розпочав нинішній сезон. Підопічні Нуну Санту дві неділі назад розпочали свій похід до групового етапу Ліги Європи. Спочатку «вовки» розібралися зі скромним північноірландським «Крузейдерсом», а на минулій неділі в гостях нокаутували вірменський «П'юнік».

Звичайно, що в тих поєдинках не всі гравці основного складу приймали участь, адже перед командою стоїть завдання поборотися за попадання в топ-4 АПЛ.

«Лестер» за декілька днів до старту АПЛ продав за рекордну для клуба суму захисника Харрі Магуайра. В основному складі проти «вовків» його замінив Чаглаг Сеюджу, який два роки знаходиться в структурі «лисів».

Поєдинок на «Кінг Пауер» розпочався без особливих швидкостей. Єдиний небезпечний момент у першому таймі створили господарі поля — Ндіді пробив із лінії штрафної, але не влучив. Після перерви «вовки» забили гол, але рефері скасував його після перегляду системи VAR. Згодом Джеймі Варді вимагав пенальті, але славнозвісна система VAR не зафіксувала порушення правил зі сторони гравців «Вулверхемптона».

Матч завершився зустрічними атаками, але без голів. Безумно, що результат справедливий для обох команди, адже вони почергово володіли ініціативою, однак подібна ініціативність виявилася безгольовою.
«Лестер» — «Вулверхемптон» — 0:0
«Обама» продовжує рятувати «Арсенал»
Ось уже третій рік поспіль «Арсенал» ніяк не може потрапити до Ліги чемпіонів. Кожного сезону команда поповнюється новими гравцями, але результат однаковий — 5-6 місце і «Добрий день!» Ліга Європи.

У нинішнє міжсезоння клуб підсилився вінгером Ніколя Пепе, нападником Евертоном та півзахисником Дані Себальосом, однак на полі з'явився лише останній і то тільки після виходу на заміну. «Ньюкасл» в літнє міжсезоння змінив головного тренера, після скандалу з президентом клуба Рафаель Бенітес був звільнений, на його місце запросили досвідченого Стіва Брюса.

«Ньюкасл» на своєму полі досить активно протистояв іменитому суперника. Під керівництвом нового тренера команда перейшла на схему із трьома захисниками. Не дивлячись на те, що «сороки» мінімально поступилися, вони виглядали досить пристойно, мали декілька моментів забити гол, але десь не вистачало майстерності, а десь просто бракувало везіння. «Арсенал» же провів поєдинок досить мляво, але зумів відзначитись єдиним голом. У середині другого тайму Обамеянг майстерно перекинув Дубравку.

Якщо ж «Арсенал» продовжить грати в подібному руслі, то може взагалі лишитися єврокубків, а «Ньюкасл» зі своєб грою, як мінімум, заставить грандів АПЛ понервувати.

«Манчестер Юнайтед» — «Челсі» — 4:0
Голи: Рашфорд (18 пен.,67), Мартіаль (65), Джеймс (81)

Матч дебютів
Для Френка Лемпарда цей поєдинок став першим в АПЛ у ролі головного тренера. Звичайно, що його команда перебуває не в досить хорошому положені, адже на клуб був накладений трансферний бан, тому підготовка до сезону проходила зі старими футболістами та молодими вихованцями.

Матч проти МЮ став справжнім випробуванням для підопічних Лемпарда, які розпочали зустріч дуже жваво і могли відразу забивати, але Темі Абрахаму завадила стійка воріт. Ніщо не передбачало біди, окрім недбайливості Курта Зума, котрий у своїй штрафній завалив Маркуса Рашфорда і, грубо кажучи, «привіз» пенальті. Потерпілий сам прийнявся виконувати одинадцятиметровий і забив. Після голу «Челсі» почав діяти активніше, хороші нагоди забити мали Росс Барклі та Емерсон, який також провірив каркас воріт на стійкість.

По перерві підопічні Лемпарда не збавили обертів і продовжили тиснути на суперника, однак довго подібне не могло продовжуватися. Зібравшись з силами, МЮ вистрілив. У середині другої половини зустрічі Мартіаль заштовхав «круглого» після передачі Перейри, а через дві хвилини Рашфорд в фірмовому для себе стилі реалізував вихід сам на сам. На завершення, дебютант манкуніанців Деніел Джеймс вчетверте відзначився і поставив крапку в матчі.

Звичайно, що результат не по грі, але не створені моменти вирішують долю зустрічі, а забиті голи, по цьому показнику МЮ був кращий і здобув прекрасну перемогу, нагадавши про справжній клуб, який домінував у нульових. Варто відзначити, що в складі МЮ дебютували зіркові новачки — Гаррі Магуайр та Аарон Ван-Біссака.

Маркус Рашфорд
Кращий гравець туру
Схоже, що після скандалу з Погба та продажею Лукаку МЮ отримав нового лідера. Маркус Рашфорд довгий час залишався в тіні своїх колег по команді, які запам'яталися нам більше навколофутбольними скандалами, а не грою. Звичайно, що в такому положенні себе досить тяжко реалізувати, адже команда не демонструє достойних результатів.
Маркус Рашфорд довгий час був ключем до перемоги МЮ, але він не отримував того ігрового часу, який потрібен для лідера команди.

У поєдинку проти «Челсі» Рашфорд відзначився своєю активністю у воріт Кепи, а також неабиякою роботою без м'яча, 21-річний нападник щоразу пресингував суперника на чужій половині поля. У середині першого тайму Маркус не побоявся виконати пенальті, яке сам заробив. Йому вдалося забити, незважаючи на славнозвісне правило, що гравець, який заробив одинадцятиметровий, не має пробивати, адже не заб'є.

У другому таймі показовий момент з голом Рашфорда є відображенням ігрового стилю футболіста, який комфортно себе відчуває, коли йому віддають передачу на забігання.

Відомий спортивний сайт WhoScored оцінив дії Рашфорда достойним показником — 8,4, а також визнав його кращим гравцем поєдинку проти «Челсі».

Турнірна таблиця
Найкращі бомбардири
Пишіть в коментарях, хто на Вашу думку став кращим гравцем 1-го туру АПЛ.
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть