«Слова Соболя о русском языке в сборной — сладкая булочка для российских пропагандистов», — журналист

Темы:
Сборная Украины, Эдуард Соболь, Андрей Шевченко

Известный украинский журналист Иван Вербицкий прокомментировал слова Эдуарда Соболя о «русскоязычности» Андрея Шевченко и большинства футболистов сборной Украины, сказанные в интервью российским журналистам.

Иван Вербицкий

«Солодкі булочки для російських пропагандистів. Та ваша збірна, перемогами якої під гімн Дзідзі ви захоплюєтеся. Вже давно кажу, що там, за порєбріком, дивляться на наших фудбалістів і кажуть: «У ніх трєнєр гаваріт па рускі, всє футбалісти па рускі. Єщо адно даказатєльство, что укрАінскій язик — іскуствєнний, на ньом гаварят толька в сєлє і упоротиє западенци».

Але нічого. «Іншої збірної в нас нема». Тому захоплюйтеся цими недолугими манкуртами на чолі з тренером, який досконало вивчив італійську, англійську і тільки мови країни, в якій народився, вивчити не здатний», — написал Иван в своем Facebook.

Напомним, Соболь сообщил дословно следующее: «В команде есть ребята, для которых основной язык — украинский. Но даже они переходят на русский. Так удобнее. Впрочем, для Андрея Николаевича этот момент — непринципиальный».

Dynamo.kiev.ua
Теги:
андрей шевченко новости

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11218 комментариев)

Подписчиков: 394

57 комментариев
Лучший комментарий
  • Віталій Панасюк(KLU) - Опытный писатель
    12.11.2019 12:28
    Зрозуміло що є над чим працювати. І я не про збірну, а взагалі про українську мову в Україні.
    Для футболістів зокрема, є чудовий приклад Шовковського та Назаренка, які перейшли на українську, принаймні у медійній площині. Це ознака того, що є рух у правильному напрямку. Треба розуміти, що цей процес буде поступовим. Неможливо швидко створити умови при яких би більшість російськомовних українців почали розмовляти українською. І точніше буде сказати не "створення умов", а "боротьба", що уповільнює процес.
    Та є і інший бік медалі, якщо хтось скаже: «У ніх трєнєр гаваріт па рускі, всє футбалісти па рускі.», так це означає, що ніхто не "прітісняєт рускій язик" і не "заставляет гаваріть только па укрАінскі". Україна вільна країна.
    • 12
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии