Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход



ХРОНІКИ АПЛ. ТУР №14

14-й тур англійської прем'єр-ліги приніс вболівальникам чергову сенсацію — «Ньюкасл» відібрав очки у «Сіті». «Вест Гем» неочікувано переміг «Челсі», а «Арсенал» з новим тренером ледве уникнув поразки в матчі з «Норвічем».

Лідери «Ліверпуль» і «Лестер» синхронно здобули перемоги. У «Тоттенгема» відкрилось нове дихання з приходом Моурінью, а молодь МЮ поки не знає, що таке стабільність. Dynamo.kiev.ua представляє огляд матчів 14-го туру чемпіонату Англії.
Результати 14 туру











«Челсі» — «Вест Гем» — 0:1
Голи: Кресуелл (48)
Випадковість чи вихід із кризи?
У цьому році Ліга чемпіонів безжально відноситься до лондонського «Челсі». Підопічні Лемпарда за 5 турів групового етапа зуміли набрати вісім балів і в останньому турі поведуть боротьбу за вихід до 1/8 фіналу. У черговому поєдинку проти «Валенсії» «аристократи» втратили свого кращого нападника Темі Абрахама, тому на матч з «Вест Гемом» в основі вийшов Олів'є Жиру.

З перших хвилин зустрічі «Стемфорд Брідж» погнав своїх улюбленців вперед. Прекрасні нагоди відзначитись змарнували Педро, Пулішич та Мейсон Маунт. У першому таймі ці гравці створили шість моментів на трьох. «Вест Гем» діяв надто обережно, адже команда наблизилась до зони вильоту. Мануель Пеллегріні в цій грі надав перевагу 33-річному воротарю Девіду Мартіну, який перед початком сезону був третім кіпером у команді, а також випустив попереду Антоніо та Снодграсса, а не Алле та Ярмоленко, як це було в попередніх поєдинках. Відзначимо, що подібна перебудова дала свої плоди лондонському клубу. У першій половині зустрічі «молотобійці» створили мегамомент — Антоніо відгукнувся на навіс із флангу і головою з п'яти метрів пробив по воротам, але Кепа здійснив мегасейв.

По перерві «молотобійці» втілили в життя те, чого від них чекали вболівальники. Лівий захисник Кресуелл підключився до атаки і в стилі Криштіану Роналду забив гол, який додав команді впевненості та морального піднесення. Після забитого м'яча «Вест Гем» продемонстрував свою кращу гру в сезоні. Здавалося, що «Челсі» мав притиснути суперника до власних воріт, однак підопічні Пеллегріні не збиралися зупинятися. Свій гол зумів забити Антоніо, але по сценарію сталося так, що VAR скасувала взяття воріт. Під кінець зустрічі «Вест Гем» охолонув і більше працював на руйнування атак. Не дивно, що арбітр нагородив жовтими картками Ярмоленка та Кресуелла.

Після матчу 33-річний дебютант АПЛ Девід Мартін не стримав сліз, адже за свою довгу кар'єру він тільки в листопаді 2019 року зумів продемонструвати свої якості в кращій лізі світу. Для Пеллегріні ця перемога стала точкою відліку. Якби не звитяга над «Челсі», то чилієць, скоріше за все, відправився б на передчасний відпочинок. Однак вікторія в матчі з лідером однозначно додасть команді того запалу, якого не було зі старту АПЛ.











«Бернлі» — «Кристал Пелас» —0:2
Голи: Заа (45+1), Шлюпп (78)
Складний календар «орлів» позаду
«Бернлі» на власному полі приймав «Кристал Пелас». «Кларетові» після двох впевнених перемог над «Уотфордом» і «Вест Гемом» підходили до протистояння з «орлами» в якості фаворита. Підопічні Роя Ходжсона закінчили складний календарний період, протягом якого лондонці зіграли з топ-4 командами чемпіонату. Прийшов час набирати очки в поєдинках з рівними собі суперниками.

Перший тайм матчу нічим особливим не запам'ятався. Основна боротьба проходила в середині поля. Гра супроводжувалась великою кількістю порушень з обох сторін. Гості за допомогою Заа і Таунсенда розганяли швидкі атаки, але тільки під занасів тайму «Пеласу» вдалося створити небезпечний момент. Джордан Айю після паніки в штрафному майданчику суперника виявися найспритнішим і переправим м'яч у сітку, але боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши перед цим офсайд у Ван Анхольта. Легітимне взяття воріт відбулось трохи згодом — Вілфрід Заа накрутив захисника і сильно пробив у ближній кут воріт Ніка Поупа, вписавши своє ім'я на табло «Терф Мур».

По перерві підопічні Шона Дайча полетіли відіграватись. Чудову нагоду відзначитись мав Кріс Вуд, але нападник не зумів скористатись помилкою Куяте і пробив набагто вище воріт. У наступній атаці гостей врятував Макартур, вибивши м'яч із лінії воріт після удару головою все того ж Вуда. «Орли» в одній із небагатьох своїх атак у другому таймі подвоїли рахунок. Джефрі Шлюпп скористався помилкою Бена Мі. Ганець сильно пробив і знову Поуп не виручив команду, пропустивши в ближній кут.

Господарі повинні були забивати, але голкіпер лондонців Вісенте Гуаїта впевнено діяв на лінії воріт, змусивши Вуда взятись за голову. Форвард виграв боротьбу на другому поверсі, але іспанець у чудовому стрибку переправив м'яч на кутовий.











«Ліверпуль» — «Брайтон» — 2:1
Голи: Ван Дейк (18,24) — Данк (79)
Захисники в ролі нападників
У поєдинку проти «Кристал Пеласа» підопічні Клоппа вкотре довели, що вони стали більш зрілими гравцями, які налаштовані не на видовище, а на результат. Якщо порівнювати «Ліверпуль» цьогорічного зразка і зразка 2018 року, то команда значно змінилася. По-перше, це стабільна гра в захисті та надійний воротар. По-друге, це вміння отримувати результат. За 14 турів «червоні» здійснили п'ять камбеків, чого тільки вартує поєдинок проти «Астон Вілли». По-третє, «Ліверпуль» став єдиним цілим. Якщо два роки всі не могли уявити клуб без Салаха, то зараз всі гравці гармонійно доповнюють один одного, тому втрата когось із них не призведе до радикальних змін.

На тижні «червоні» провели надскладний поєдинок проти «Наполі», який завершився внічию. Однак головне не результат, а те, що «Ліверпуль» втратив свого диспетчера Фабіньо, тому перетрубації в півзахисті в матчі з «Брайтоном» стали вимушеними діями Клоппа.

«Ліверпуль» досить легко провів перший тайм — зв'язка Арнольд-ван Дейк організувала два голи. Голандець вдруге в складі «червоних» відзначився дублем. Між голами ван Дейка прекрасні нагоди забити були у Фірміно та Салаха, але обидва нападники ніяк не можуть справитися з прокляттям, яке нависло над ними. «Брайтон», звичайно, розумів, що в суперниках у нього сам переможець Ліги чемпіонів, однак зумів створити декілька небезпечних моментів. Під кінець тайму Данк отримав передачу з лівого флангу і перед ним був лише воротар, який і злякав футболіста.

Другий тайм запам'ятався вболівальникам не гольовими моментами, а неймовірним безглуздям збоку воротарів «Ліверпуля», які на двох організували гол у свої ворота. Спочатку Аліссон зіграв рукою за межами штрафного майданчика, за що отримав пряму червону карточку. Його дублер Адріан так довго будував стінку, що не почув свистка арбітра і не побачив удара Данка, який, пошив у дурні воротаря «Ліверпуля». У меншості «червоні» зіграли на збереження результата. Звичайно, Адріан трішки попрацював на лінії, але це навіть було корисно для кіпера, який не має постійної ігрової практики.











«Тоттенгем» — «Борнмут» — 3:2
Голи: Аллі (21, 50), Сіссоко (69) — Вілсон Х. (73, 90+6)
Нове дихання «Тоттенгема»
Чудовий початок «Тоттенгема» під керівництвом Жозе Моурінью продовжився і у 14-му турі англійської прем'єр-ліги в домашьному матчі з «Борнмутом». Португальский наставник впевнено керує своїми підопічними, додавши нотки пікантності в нинішній розіграш турніру. «Вишні» підходили до поєдинку зі «шпорами» не у кращому настрої, команда в минулих двох турах поступилася.

Суперники спокійно розпочали зустріч. Гості намагались кожну свою атаку доводити до удару по воротах Гассаніги. І тактика могла спрацювати вже на старті поєдинку. Два дальні постріли від Гроенвельда та Ріко змусили вболівальників «шпор» понервувати. Лондонці реалізували свій перший момент. Після довгої передачі Алдервейрельда Сон у дотик скинув на Деле Аллі, котрому залишалось переправити м'яч у пусті ворота. Через декілька хвилин рахунок подвоїв Санчес, але відеоасистент арбітра зафіксував у захисника гру рукою в епізоді з голом. Гості привабливо виглядали і на один м'яч точно награли в першому таймі.

Друга половина зустрічі розпочалась із швидкого голу «Тоттенгема». Ситуація повторилась — Алдервейрельд віддав довгу передачу вперед, Аллі зручно прокинув собі на хід і вдруге вразив ворота Рамсдейла. Хавбек збірної Англії міг робити хет-трик, але його удар пройшов поруч із літаком сусідів по Північному Лондону, який віз команду на гру з «Норвічем». На 70-й хвилині рахунок став розгромним. Гол до свого активу записав Мусса Сіссоко, який вдало відгукнувся на передачу Сона.

Здавалось, питання про переможця зустрічі було вирішене. Але своє слово сказав нападник «Борнмута» Харрі Вілсон, який неймовірним ударом зі штрафного відквитав один м'яч. У доданий арбітром час 22-річний форвард записав собі в актив дубль. Розслабленість «шпор» ледь не зіграла злий жарт із хлопцями Моурінью. На останніх секундах Калум Вілсон вибігав на побачення з Гассанігою, але в останній момент ситуацію врятував Вертонген, який у підкаті вибив м'яч із під ніг суперника.











«Ньюкасл» — «Манчестер Сіті» — 2:2
Голи: Віллемс (25), Шелві (88) — Стерлінг (22), Де Брейне (82)
Хитрі «сороки»
У гості до середняка англійської прем'єр-ліги «Ньюкасла» приїхав один із лідерів чемпіонату «Манчестер Сіті». Однак у цьому році «міщани» не вселяють страх у своїх опонентів, як це було в переможному сезоні-2018/19. Здавалось, що нічия у матчі групового етапу Ліги чемпіонів з «Шахтарем» (1:1) була випадковістю, але поєдинок з «сороками» довів протилежне.

Господарі свідомо віддали ініціативу, покладаючись на вміння чіплятися попереду Жоелінтона та Сен-Максімена. Перші двадцять хвилин «Сіті» не міг знайти правильного ключа до воріт Дубравки. Але після чудової комбінації Давіда Сільви та Рахіма Стерлінга рахунок у зустрічі було відкрито. Іспанець вишукано віддав п'ятою на свого товариша, якому залишалось влучити в дальній кут воріт.

Вболівальники «міщан» раділи не довго. Вже через три хвилини, майже ідентична комбінація вдалась «сорокам». Альмірон відкотив на центр штрафного під удар Віллемсу і той сильно пробив у дальній кут Едерсона, зрівнявши рахунок.

У діях манкуніанців не було звичної легкості, що заважало створювати загрозу в штрафному майданчику суперника. Другий поверх був повністю за господарями, а флангові простріли не досягали своїх цілей. Пара потужних форвардів «Ньюкасла» часто виборювала м'яч на чужій половині, даючи змогу своїм захисникам перевести дух.

Старт другого тайму пройшов у повільному темпі. «Сіті» створювало напівмоменти, але не вистачало завершення. Гвардіола випустив на поле свіжих Бернарду Сілву та Фодена. У португальца була чудова нагода відзначитися, та м'яч після його удару пролетів далеко від стійки воріт. Ситуацію виправив Кевін де Брейне, який виявився першим на підбиранні після навісу з фланга. Після його удару м'яч від перекладини влетів у ворота. Шедевр вдався бельгійському хавбеку.

У «Ньюкасла» залишалось десять хвилин, щоб виправити ситуацію. І «сороки» впорались з цим непростим завданням. Господарі заробили право на небезпечний штрафний. Підопічні Брюса дотепно розіграли стандарт — Атсу відкотив на центр і Джонджо Шелві переправив м'яч у ворота Едерсона. У доданий арбітром час Стерлінг міг вирішувати долю поєдинку, але його удару не вистачило сили і Дубровка забрав «круглого» до рук.










«Саутгемптон» — «Уотфорд» — 2:1
Голи: Інгз (78), Уорд-Проуз (83) — Сарр (24)
«Святі» Інгз та Уорд-Проуз
У 14-му турі англійської прем'єр-ліги зустрічались «Саутгемтон» і «Уотфорд». Обидві команди знаходяться у зоні вильоту і мають найгіршу різницю м'ячів. Якщо в «святих» спостерігаються проблеми в захисті, то підопічні Кіке Санчеса Флореса мають найгіршу атаку в чемпіонаті.

Вийшло все навпаки. «Шершні» активно розпочали поєдинок і повели в рахунку вже на 24-й хвилині. Ісмаїла Сарр втік на побачення з Макарті, не залишивши тому жодних шансів. Сенегальский форвард продовжив тероризувати оборону суперників і надалі. В одному із епізодів Сарр вдало піймав м'яч після навісу з кутового, але Макарті встиг витягнути ногу і відбити «круглого». «Святі» повністю програли першу половину, оговтавшись лише під її занавіс. На останніх хвилинах тайму Редмонд і Уорд-Проуз небезпечно пробивали по воротах Фостера.

По перерві на поле вийшов зовсім другий «Саутгемптон». Ральф Хаззенгютль зробив декілька замін, освіживши атакувальную лінію команди. Шей Лонг мав два хороші моменти, але захисники і воротар «Уотфорда» впорались. Виділявся Мусса Дженепо, який на правому фланзі не давав спокою оборонцям гостей. Саме після передачі малійця Дані Інгз зрівняв рахунок, виявившись найпрудкішим у штрафному майданчику суперника. А через три хвилини господарі вийшли вперед. Джеймс Уорд-Проуз ідеально виконав штрафний удар, вразивши верхній кут воріт Фостера. Останні десять голів «святих» забили саме вищезгадані Інгз та Уорд-Проуз..

У доданий арбітром час «Уотфорд» міг вирвати нічийний результат, але рахунок так і залишився на користь «Саутгемптона», який здобув свою третю перемогу в чемпіонаті.









«Вулверхемптон» — «Шеффілд Юнайтед» — 1:1
Гол: Доерті (64), Муссе (2)
Коли всі задоволені!
«Вулверхемптон» та «Шеффілд» — це дві команди з протилежним стилем гри, але з однаковим заліковим результатом. Якщо структура «вовків» побудована на інтенсивному нападі, то «Шеффілд» сконцентрував свою гру на щільній обороні та контратаках. Нуну Сантуш та Кріс Уалйдер зробили зі своїх команд справжні цукерочки, які приємно смакувати вболівальникам.

Поєдинок на «Моліньї» розпочався з голу улюбленця фанів «клинків» Ліса Муссе. Француз майстерно прийняв «круглого» в штрафній суперника і пробив у дальній кут. «Вулверхемптон» відповів ударом Рауль Хіменеса, але Дін Хендерсон довів, що він недарма є кандидатом до збірної Англії. «Шеффілд» зумів нав'язати свою гру супернику, тому «вовкам» не досить часто вдавалося загострювати ситуацію на чужій половині поля.

У другому таймі «Шеффілд» продемонстрував шалену стартову десяту хвилинку. Нападник «клинків» Макголдрік змарнував два чудових момента — спочатку шотландець виграв боротьбу і пробив, а згодом наніс удар головою. В обох випадках надійно зіграв Патрісіу. Підопічні Нуну Санту покарали суперника за таку марнотратність. Джокер «Вулверхемптона» Доерті відгукнувся на ювелірний навіс Хіменеса і замкнув м'яч головою. Після голу «вовки» вимагали арбітра поставити пенальті, однак система VAR стала на стороні гостей поля. Під кінець зустрічі вищезгаданий Макголдрік пробив головою, але на цей раз «шкіряний» полетів вище воріт.

Для «Вулверхемптона» та «Шеффілда» ця нічия стала приємним подарунком, де кожен отримав чого хотів. Обидві команди продовжують боротьбу за єврокубкову зону.









«Норвіч» — «Арсенал» — 2:2
Голи: Пуккі (21), Кантвелл (45+2) — Обамеянг (29 п.,57)
Тренери йдуть, а гра не стає кращою
Керівництво «Арсенала» звільнило Унаї Емері після програшу команди в матчі Лігі Європи з «Айнтрахтом» і призначило виконуючим обов'язки Фредріка Юнгберга. Поєдинок чемпіонату проти «Норвіча» дав зрозуміти, що шведський спеціаліст не затримається надовго в цій ролі. Жахлива гра в захисті і мляві дії атакуючих виконавців ледь не призвели до поразки в матчі з одним із аутсайдерів ліги.

«Каноніри» впевнено розпочали поєдинок, контролюючи м'яч, навіть, більше чим за часів Емері. Проте «канарки» свідомо віддали ініціативу і шукали успіху на контратаках. Захисник лондонців Мустафі двічі міг забивати після навісів, але Тім Крул впевнено діяв на лінії воріт. «Норвіч» в одній із перших своїх атак відкрив рахунок у зустрічі. Теему Пуккі вирвався на оперативний простір і пробив по воротах Лено, рикошет від ноги захисника дизорієнтував голкіпера, завадивши йому врятувати команду.

«Арсенал» довго не засмучувався і через три хвилини гості отримали право на одинадцятиметровий удар — Цимерманн зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Крул вгадав напрямок руху м'яча після удару П'єра-Емеріка Обамеянга, але арбітр Пол Тірні попросив габонця виконати пенальті вдруге через те, що один із гравців «Норвіча» вбіг до штрафного раніше дозволеного. З другої спроби Обамеянг зрівняв рахунок. На перерву все ж команди пішли за мінімальної переваги господарів. У доданий до першого тайму час Тодд Кантвелл влучно пробив у дальній кут воріт Лено після швидкої атаки «канарок».

Підопічні Юнгберга активно розпочали другу сорокап'ятихвилинку. І вже на 57-й хвилині Обамеянг записав на свій рахунок дубль, вдало зігравши на підборі після виконання кутового. Але брак у середині поля і просто жахлива гра «Арсенала» в захисті продовжилась. Було таке враження, що перед «канонірами» стояло завдання забити два м'ячі і закінчити грати в футбол. Реалізуй «Норвіч» свої моменти, перевага господарів могла би бути доволі комфортною. Бернд Лено щонайменше тричі рятував команду від пропущеного голу. Удари Кантвелла, Макліна і Пуккі підтвердили статус німецького голкіпера, який у цьому сезоні має найбільшу кількість сейвів серед усіх воротарів ліги. Нічия стала гарним результатом для команди із Північного Лондону, яка не може перемогти п'ять поєдинків поспіль в АПЛ.









«Лестер» — «Евертон» — 2:1
Голи: Варді (68), Іхеаначо (90+4) — Рішарлісон (23)
Проблиски чемпіонської ходи чотирьохрічної давності
У гості до «Лестера» приїхав «Евертон», який у цьому сезоні знаходиться неочікувано низько в турнірній таблиці. Підопічних Марку Сілви від зони вильоту відділяє лише два очки і матч проти одного з лідерів чемпіонату був для мерсисайдців шансом реабілітуватися за невтішні результати. Але фінальний свисток поєдинку наблизив чергову відставку в АПЛ.

«Іриски» правильно вибрали схему, покладаючись на свої контратакувальні дії. Вже не перша зустріч демонструє слабкість тактики Брендана Роджерса в позиційній грі. Безідейний контроль м'яча на своїй половині ні до чого небезпечного не призводив. А середина тайму принесла господарям подвійне розчарування. Спочатку оборонці прогавили швидку атаку «Евертона», котру ударом головою результативно завершив Рішарлісон. А через десять хвилин VAR скасувала пенальті, який призначив арбітр зустрічі Грем Скотт за порушення на Чілуеллі.

У другому таймі «Лестер» продовжив володіти м'ячем, що тільки збільшувало статистичну перевагу підопічних Роджерса. На 62-й хвилині північноірландський наставник випустив на поле Келечі Іхеаначо, котрому судилося змінити долю поєдинку. Команда перейшла на гру в два нападники, що в цьому сезоні траплялось з «лисицями» не часто. У результаті найкращий бомбардир чемпіонату Джеймі Варді додав до свого заліку ще один забитий м'яч. Після швидкої атаки «круглий» в декілька дотиків був доправлений до форварда збірної Англії, який зрівняв рахунок на табло. Згодом гольове відчуття допомогло Варді виграти позицію у Сідібе, але його удару трохи не вистачило влучності. Перемогу господарям приніс Іхеаначо, який на останніх секундах реалізував вихід один на один з Пікфордом. VAR повернула борг «лисицям», відмінивши рішення лайнсмена, який в епізоді з голом нігерійця зафіксував офсайд.










«Манчестер Юнайтед» — «Астон Вілла» — 2:2
Гол: Хітон (42 авт.), Ліндельоф (64) — Гриліш (11), Мінгс (66)
Нестабільна молодь
«Манчестер Юнайтед» приймав на «Олд Траффорді» «Астон Віллу». Уле-Гуннар Сульшер дав відпочити своїм основним виконавцям у матчі групового етапу Ліги Європи проти «Астани» (1:2), тож до поєдинку чемпіонату манкуніанці підходили сповнені сил. Але суперник виявився міцним горішком, який повністю не вдалося розколоти.

Гра проходила на зустрічних курсах, майже без середини поля. Активний початок призвів до швидкого голу. Вже на 11-й хвилині Джеку Грілішу вдався неймовірний за траєкторією удар. Капітан гостей з лівого флангу закрутив м'яч прямісінько в дальну дев'ятку воріт де Хеа. «Віллани» не зупинялись і продовжували нестись вперед. У середині тайму Дін Сміт був змушений зробити вимушену заміну — травмувався Ель-Газі. На полі з'явився Мохамед Трезеге, який вдало вписався у побудову гри наставника. Згодом єгиптянин відзначився, але лайнсмен зафіксував офсайд у Гриліша, який виконував простріл.

«Манчестер Юнайтед» прийшов до тями лише під занавіс першої сорокап'ятихвилинки. Серія помилок у захисті «вілланів» призвела до пропущеного голу. Спочатку Мінгс невдало вибив м'яч, перевівши його на кутовий. «Червоні дияволи» сповна скористались наданим шансом і зрівняли рахунок. Після навісу Маркус Рашфорд виграв верхову боротьбу і наніс удар головою. М'яч влучив у стійку, але відскочив прямо в голкіпера Тома Хітона, від якого і опинився у сітці воріт. На перерву «Астон Вілла» могла б піти за переваги в рахунку, якби удар Трезеге не завершився звичним попаданням у перекладину.

З початком другого тайму господарі захопили ініціативу і мали декілька нагод, щоб відзначитися. Мартіаль і Ван-Біссака перевіряли реакцію голкіпера, але Хітон впевнено справлявся з ударами суперників. У складі бірмінгемців найактивнішим був Трезеге, після передачі якого ледь не забив свій другій м'яч Гриліш, але хавбек до кінця не повірив, що простріл партнера дійде до адресата.

У середині тайму манкуніанці повели у рахунку. Після навісу зі штрафного Уеслі зрізав м'яча на дальну стійку, де головою чітко зіграв Віктор Ліндельоф. Але глядачі на «Олд Траффорд» швидко змінили радість на сум, спостерігаючи за тим, як Тайрон Мінгс із декількох метрів розстрілює Давіда де Хеа.

Підопічних Сульшера гнали трибуни і гравці з вогнем в очах йшли в атаку. В одному із епізодів паніка в карному майданчику гостей ледь не призвела до забитого голу, але Мартіаль спрямував м'яч вище воріт. У кінці поєдинку «червоні дияволи» влаштували облогу володінь Тома Хітона, але до взяття воріт справа так і не дійшла.

Вболівальникам МЮ залишається чекати середи, коли в гості на «Олд Траффорд» приїде старий знайомий Жозе Моурінью разом з «Тоттенгемом».

Деле Аллі
Кращий гравець туру
У паспорті Деле Аллі вказано ім'я Баміделе, яке присвоїв хлопцю біологічний батько нігерієць Кенні Алі. Всього через декілька днів після народження четвертої дитини в сім'ї Кенні втік до США, залишивши дім, матір своєї дитини і зовсім маленького хлопчика, якого очікувало непросте життя без батька.

Деле — скорочення, яке отримав майбутній гравець збірної Англії на вулиці, де проводив більшу частину свого дитинства Аллі. Ганяючи м'яча з однолітками, хлопець в 11 років потрапив до системи «Мілтон Кейнс Донс». Тренери не відразу помітили різницю між новачком і дітьми, які вже не один рік займалися футболом. Деле прекрасно працював з м'ячем, а також бив рекорди академії у швидкості на довгі і короткі дистанції. За п'ять років тренери змогли дати хлопцю необхідні навички, при цьому зберігши його нестандартний підхід, який був набутий на вулиці.

У 19-річному віці Алле був придбаний «Тоттенгемом», де почалася його справжня професійна кар'єра гравця. З приходом в команду Жозе Моурінью англійський хавбек отримав ще один шанс підкорити Європу. У матчі 14-го туру АПЛ проти «Борнмуту» Аллі оформив дубль, ставши кращим гравцем поєдинку. WhoScored оцінила дії гравця у 9,5 баллів.

Головні коментарі туру
Хосеп Гвардіола
«В останні роки багато наших матчів дуже схожі — ми шукаємо спосіб зламати насичену оборону суперника. Ми не змогли реалізувати всі наші моменти, а вони забили два голи з двох можливостей, які у них були. Треба прийняти це, працювати над сильними сторонами і вчитися на цьому. Це важко, тому що у нас є тільки два дні на відновлення», — цитує Гвардіолу Sky Sports.
Жозе Моурінью
«Коли я тільки прийшов в команду, відстань від останнього місця в зоні Ліги Чемпіонів складала 12 очок, і я сказав, що не хочу думати про це. Я просто хотів грати матчі — ми навіть були в восьми або дев'яти очках від зони Ліги Європи.
Тепер дистанція стала менше, і ми вступаємо в період з великою кількістю матчів, тому у нас є всі шанси. Ми можемо натиснути на наших конкурентів, до того ж з «Челсі» ми граємо в кінці грудня», — приводит слова Моурінью BBC.
Френк Лемпард

«Я не можу назвати цей результат шокуючим. У цьому вся прем'єр-ліга, де жодна гра не дається просто.
В цілому ми можемо грати краще, але такі матчі є неминучою частиною процесу розвитку команди. Ми зобов'язані правильно відреагувати на цю поразку. В останні 6-8 тижнів я чую багато схвальних відгуків про нашу гру. Проте, я не звертаю увагу на них. Мені вони не подобаються, оскільки я прекрасно уявляю, наскільки складний цей чемпіонат і наскільки важка боротьба в ньому», — цитує Лемпарда BBC.
Брендан Роджерс
«Я так пишаюся командою. Грати проти схеми суперника 5-4-1 і поступатися у рахунку — це дуже складно. У другому таймі у нас виникла ідея змінити схему. Ми забили гол і вловили момент власної переваги. Кращі паси у деяких епізодах могли нам допомогти виграти ще впевненіше.
Я прийшов в «Лестер» вісім-дев'ять місяців тому. Я такий щасливий. У нас ще багато роботи попереду», — приводить слова Роджерса The Sun.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Найкращі бомбардири
Пишіть у коментарях, який клуб очікує чергова тренерська відставка?
Дізнавайтеся більше на наших сторінках ↓
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть