Николай Несенюк: «УЕФА показал, кто хозяин»

Темы:
Лига чемпионов, Манчестер Сити

Известный журналист Николай Несенюк на своей странице в сети Facebook предался размышлениям о действиях УЕФА в рамках «финансового фейр-плей».

Фінансову дисципліну порушують усі. Це вам підтвердить кожен бухгалтер. Практика знаходити шпарини в законодавстві, щоб обійти заборони, існуватиме завжди. Більшість робить це тихцем, не привертаючи уваги. А дехто демонстративно — а що ви мені зробите?

Останніми роками футбольний світ із тривогою стежить за поведінкою арабських шейхів, які «зайшли у футбол» із практично необмеженими коштами. Теоретично вони могли би купити весь світовий футбол разом із ФІФА та УЄФА — грошей вистачило б. Одна проблема — міжнародні футбольні інституції не продаються. Поки що. Окремі випадки корупції не рахуються.

Дворічне відсторонення від Ліги чемпіонів англійського клубу «Манчестер Cіті» за порушення фінансових правил УЄФА — сигнал саме про це. Що арабський шейх Мансур, якому належить «Манчестер Cіті», може купити далеко не все. Махінації Мансура були всім добре відомі. Він їх і не приховував, відкрито перекладаючи гроші з власної кишені в касу свого клубу під виглядом реклами.

В УЄФА могли заплющити на таке очі. Але не зробили цього, документально довівши, що реклама була липова. І залишили клуб-махінатор поза головним європейським футбольним турніром. Мета очевидна — покарати найнахабнішого, аби іншим не хотілося. Водночас показати, хто господар в європейському футболі.

Європа — не Україна, де чиновник може переписати невідомо де взяті мільйони на родичів і сміятися в очі. Як зробив колишній журналіст-розслідувач, а тепер депутат-«слуга», чия мати виявилася власницею цілого автопарку. «Мама любит скорость», — сказав. І залишився безкарний. Шейх Мансур, думаю, теж «любит скорость», але Європа — це не Україна. Таких жартів там не розуміють.

Микола НЕСЕНЮК

Dynamo.kiev.ua
Теги:
манчестер сити новости

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11218 комментариев)

Подписчиков: 394

11 комментариев
Лучший комментарий
  • Brazil - Наставник
    03.03.2020 14:41
    • 5
Комментировать