Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

ФИФА разослала письма в национальные федерации

2020-04-23 13:41 В адрес национальной федерации поступило письмо от ФИФА, в котором Международная федерация футбола поднимает важные вопросы ... ФИФА разослала письма в национальные федерации

В адрес национальной федерации поступило письмо от ФИФА, в котором Международная федерация футбола поднимает важные вопросы по регулированию футбола во время CoVid-19.

Понимая, что беспрецедентное приостановление деятельности организованного футбола со времени второй мировой войны, ФИФА не может издавать распоряжения национальным ассоциациям или определять, когда именно футбол должен восстановить непосредственно свою работу в каждой стране или территории. Но при этом предлагается урегулировать ряд важных вопросов.

В документах для ознакомления футбольной общественности речь пойдет о создании рабочей группы в ответ на ситуацию с вирусом CoVid-19 для изучения, среди прочего, необходимость внесения изменений в РСТГ или временных выплат для защиты интересов обеих сторон контрактов, как для игроков, так и для клубов, и для корректировки периода регистрации игроков. Сообщается, что все сроки будут зависеть от текущей эпидемиологической ситуации, будут гибко учитывать интересы клубов и сборных и оставлять место как для дискуссий, так и для отдельных решений ассоциаций на местах.

Текст письма:

Шановні пані та панове,

Спалах вірусу CoVid-19 порушив повсякденну діяльність у всьому світі і був оголошений пандемією Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Футбол теж постраждав, оскільки футбольна діяльність припинена майже в кожній країні чи території світу. Це безпрецедентна ситуація для футболу. Не було подібного призупинення діяльності організованого футболу з часів Другої світової війни.

13 березня 2020 року ми надсилали циркулярний лист ФІФА № 1712 та посилалися на статистику ВООЗ, в якій повідомлялося про приблизно 130 000 випадків, які мали місце у 123 країнах чи територіях. Лише на три тижні пізніше ця статистика повідомляє про вже більше мільйона випадків, що охопили 206 країни чи території.

У цьому конкретному контексті до ФІФА надійшли численні запити, більшість з яких пов’язані з Регламентом ФІФА щодо статусу та трансферів гравців (РСТГ), від асоціацій-членів ФІФА та їх зацікавлених сторін. Як орган управління світовим футболом, ФІФА несе відповідальність та має повноваження надавати відповідні вказівки та рекомендації національним асоціаціям та їх зацікавленим сторонам, щоб зменшити наслідки дестабілізації, спричиненої вірусом CoVid-19, та забезпечити узгодження будь-якого реагування у спільних інтересах.

Що стосується порогового питання, ФІФА не в змозі видавати розпорядження національним асоціаціям або визначити, коли саме футбол повинен відновити безпосередньо свою роботу в кожній країні чи території. Це рішення має приймати кожна національна асоціація за порадою відповідних національних органів охорони здоров’я. Здоров’я завжди має бути провідним принципом для ФІФА, її асоціацій-членів та зацікавлених сторін при прийнятті рішень у цій конкретній ситуації. 18 березня 2020 року Бюро Ради ФІФА (Бюро) створило робочу групу у відповідь на ситуацію щодо вірусу CoVid-19 для вивчення, серед іншого, необхідності внесення змін до РСТГ або тимчасових виплат для захисту інтересів обох сторін контрактів, як для гравців, так і для клубів та для коригування періоду реєстрації гравців.

Відповідно до повноважень Бюро, робоча група під головуванням Вітторіо Монтальяні, голови Комітету ФІФА з питань зацікавлених сторін, до складу якої входять представники адміністрації ФІФА, конфедерацій, національних асоціацій, Європейської асоціації клубів (ECA), FIFPro та Всесвітнього форуму ліг, провели засідання за допомогою відеоконференції 26 березня та 2 квітня 2020 року.

Документ, що додається, представляє результати різних обговорень між членами робочої групи, затверджений Бюро 6 квітня 2020 року та одразу набуває своєї чинності.

Якщо у національних асоціацій чи зацікавлених сторін виникнуть питання, пов’язані з цим документом, запрошуємо вас звернутися до ФІФА на legal@fifa.org або заходити на нашу спеціалізовану веб-сторінку присвячену ситуації з вірусом CoVid-19 за електронною адресою: https://www.fifa.com/what-we-do/covid-19/.

Тим часом ФІФА продовжує збирати та аналізувати інформацію, що стосується фінансового та нефінансового впливу кризи CoVid-19 у всьому світі. З цією метою Відділ з питань співпраці з асоціаціями-членами регулярно буде контактувати з вами, щоб визначити, як ми можемо найкращим чином підтримати вас у ваших індивідуальних потребах. Подальші деталі будуть оголошені додатково.

З повагою
Фатма Самура
Генеральний Секретар ФІФА

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.04.2020, 13:41
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть