Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Почему игроки «Шахтера» всегда говорят о «Динамо»

2020-05-28 20:40 При глобальному щоденному пошуку новин про «Динамо» доводиться вичитувати на різних сайтах сотні публікацій, щоб знайти ... Почему игроки «Шахтера» всегда говорят о «Динамо»

При глобальному щоденному пошуку новин про «Динамо» доводиться вичитувати на різних сайтах сотні публікацій, щоб знайти ту, найсвітлішу і цікаву про нашу динамівську команду і на очі попадаються, як і достовірні інформації (їх видно здалеку) так і брехливі, просочені жовтизною відверті нісенітниці, але мова піде не про них, а про те, як часто гравці донецького клубу згадують «чому ж так сталося, що вони не стали гравцями «Динамо» не замислюючись про просту істину — а їх до нас сюди хтось взагалі кликав?

Фото: С.Ярошевский

І багато журналістів ставлячи питання про якийсь магічний зрив переходу в «Динамо» просто ловлять хайп і продовжують його задавати і задавати. Буває так, що навіть одного й того ж гравця по кілька разів

Так, ви можете згадати інтерв’ю Цітаішвілі де він говорить про зворотне — чому він не став гравцем «Шахтаря», але тут слід брати до уваги той факт, що донецький клуб цікавився нашим гравцем і хотів переманити його, коли у вінгера закінчувався контракт з «біло-синіми».

Це донецький клуб вічно полює на наших гравців — Хачеріді, за якого Ахметов готовий був віддати 10-15 млн.

Це Мілевський, якому видзвонював Срна і доносив пропозицію Ріната Леонідовича...

Це Мораєс — ось в цьому переході у всій красі зображений стиль донецького «Шахтаря».

І вони тепер намагаються переконати нас, що нам потрібні їхні гравці? Смішно...

Візьмемо до прикладу гравця збірної України та «гірників» Віктора Коваленка. Атакувальний півзахисник доволі часто згадує про перехід в «Динамо». Віктор заявляв, що його ніколи у себе в колективі не побачать вболівальники «біло-синіх», а також розповів, чому свого часу обрав «Шахтар»:

— «За які гроші готовий грати в «Динамо»? Я з дитинства обрав шлях «Шахтаря». Я відданий донецькому «Шахтарю». В «Динамо» ви мене ніколи не побачите. Звичайно, у мене є друзі в «Динамо». Я дружу з Артемом Бесєдіним, Романом Яремчуком», — сказав Коваленко у інтерв’ю журналу «Футбол». У мене були пропозиції від «Шахтаря» і київського «Динамо». Я вибрав Донецьк.

Мені більше сподобалося, як в «Шахтарі» формулювали перехідний період в футболі. Як потрапив? Був на зборах днів п’ять. Після них приїхав додому. І на наступний день мені подзвонили: «Приїжджай ще на одні збори. Ми тебе беремо». З боку «Шахтаря» був більш серйозний підхід», — сказав Коваленко.

Кілька тижнів тому про зірваний трансфер в «Динамо» заговорив і Тарас Степаненко:

— «Багато факторів, травма — один з них. Були різні тренери. Вважаю, що все, як йде в житті, якщо ти працюєш, розвиваєшся — так і повинно бути. Так сталося — я щасливий.

Читаю інших хлопців, які кудись не потрапили, вони, начебто, теж щасливі. Головне, що я ні на кого не ображений. На ображених воду возять. Я в своєму житті, прийшовши в «Шахтар», багато чому навчився, багато чого домігся. Для мене круто, що я опинився саме в «Шахтарі», — сказав Степаненко.

І ось в черговий раз, гравцю донецького «Шахтаря» Сергію Кривцову задають питання журналісти: «Чи прийняв би ти пропозицію від «Динамо»?:

— «У моєму віці вже не варто про це міркувати. Я 10 років граю в «Шахтарі». Це — мій, можна сказати, рідний клуб. Хоч я і вихованець запорізького «Металурга». Але я не так довго там виховувався, як граю за донецький клуб. Це питання відпадає, не доходячи до переговорів», — відповів Кривцов.

Нападник «Ворскли», Владислав Кулач, який виховувався в академії «гірників» також поспілкувався на тему «Динамо». Форвард дещо відійшов від заїжджених фраз футболістів «Шахтаря» і сказав, що прийняв би пропозицію «біло-синіх»:

— Перейду, звичайно. Я не грав за першу команду «Шахтаря». Так, перейшов би в «Динамо».

Основний захисник збірної України та «Шахтаря» Микола Матвієнко на питання, чи перейшов би він в «Динамо», не став таким категоричним, сказавши що поки йому подобається його сьогоднішній клуб:

— А що, є пропозиція? Та ні, мені поки в «Шахтарі» подобається.

Ось і Ярослав Ракіцький. Гравець приніс багато корисного нашій національній команді, був незмінним у «Шахтарі», але вирішив продовжити кар’єру в Росії. В ході інтерв’ю російській пресі, де обговорювали перехід в «Зеніт», період в «Шахтарі», Ракіцький все рівно вклинив про потенційний трансфер в «Динамо», який не відбувся. А як без цього, правда ж?

— Я їздив на перегляд до Києва в «Динамо», але щось пішло не так, і я в підсумку опинився в «Шахтарі».

Так, бувало коли навпаки футболісти «Динамо» говорили про перехід в «Шахтар». Згадати недавні слова Гіо Цітаїшвілі. Як вже вище було сказано, талановитий півзахисник міг перейти в донецький клуб, коли у нього закінчувався контракт з киянами, проте відмовився від зміни клубної прописки.

Даріо Срна взагалі назвав чотирьох гравців «Динамо», які можуть посилити «Шахтар»:

«В українському чемпіонаті є хороші футболісти. Є Миколенко, Циганков, Шапаренко, Шепелев — це всі гравці «Динамо», але за якістю вони могли б підсилити «Шахтар».

Напрошується висновок із цих всіх слів. Безперечно, кожне інтерв’ю гравця «Шахтаря» з приводу «Динамо», а особливо трансферу, який не відбувся, має свій сенс. Тренерські штаби «біло-синіх» запрошували на перегляд «гірників», ті погоджувались, значить і була зацікавленість приєднатись до колективу. Дуже гарно сказав Ракіцький: «але щось пішло не так»...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.05.2020, 20:40

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть