Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Год после великой победы. Сколько теперь стоят и где играют украинские чемпионы мира

2020-06-16 12:40 Рівно рік тому збірна України U-20 перемогла на молодіжному чемпіонаті світу. Після цього тріумфу трансферна вартість ... Год после великой победы. Сколько теперь стоят и где играют украинские чемпионы мира

Рівно рік тому збірна України U-20 перемогла на молодіжному чемпіонаті світу. Після цього тріумфу трансферна вартість цих молодих українських футболістів значно зросла.

Але ж за рік сталося багато змін, хтось із гравців зміг себе проявити, а хтось ні. Відповідно змінилася і трансферна вартість. Популярний статистичний портал Transfermarkt оновив цінники на футболістах:

Воротар

Андрій Лунін — після молодіжного чемпіонату cвіту вартість голкіпера становила 7,5 млн. євро. Однак, після дещо невдалого року ціна на нього знизилася майже втричі і тепер становить 2,7 млн євро.

Оборонці

Натомість, трансферна вартість захисника «Динамо» Дениса Попова зросла. Якщо ще рік тому він коштував 800 тисяч євро, то вже сьогодні цей показник становить 1,3 млн євро.

Ще дорожчим став Валерій Бондар — 1,6 млн євро. Рік тому його трансферна вартість становила 700 тисяч євро.

Ще один захисник Данило Бескоровайний тепер коштує 350 тисяч євро (після чемпіонату світу було 250 тисяч євровалюти).

Лівий захисник молодіжної команди «Шахтаря» та збірної України Віктор Корнієнко подешевшав на 50 тисяч євро (попередня ціна — 400 тисяч євро).

Середня лінія

Півзахисник «Десни» Юхим Конопля теж дещо піднявся в ціні: з 600 тисяч євро до 725 тисяч.

Трансферна вартість Сергія Булеци зросла на 25 тисяч євро і тепер становить 625 тисяч євро.

Опорний півзахисник Максим Чех (нині на правах оренди виступає за «Маріуполь») подорожчав на 300 тисяч євро і тепер коштує 350 тисяч євро.

Ціна на півзахисника «Карпат» Олексія Хахльова, який зіграв лише 94 хвилини у сезоні, не змінилася у порівнянні з попереднім роком — 50 тисяч євро.

Істотне падіння ціни відчули такі футболісти:

Півзахисник Кирило Дришлюк нині оцінюється у 300 тисяч євро. А після виступу на чемпіонаті світу він коштував 500 тисяч євро.

Майже на половину подешевшав також Олексій Кащук: тепер його трансферна вартість становить 350 тисяч євро (до цього було 600 тисяч євро)

Трансферна вартість Миколи Мусолітіна, який виступає за латвійську Валмієру, також знизилася: з 600 тисяч до 350 тисяч євро.

А ось молодий талант «Динамо» Георгій Цитаїшвілі подешевшав на 100 тисяч євро і тепер коштує 900 тисяч євро.

Нападники

Трансферна вартість Владислава Супряги, який нині на правах оренди виступає за «Дніпро-1», тепер становить 2,7 млн євро. Слід відзначити, що він ще у грудні 2018-го року коштував 4,5 мільйона євро, але після чемпіонату світу ціна впала до 3 мільйонів євро.

Нападник «Шахтаря» Данило Сікан один із небагатьох, хто значно піднявся у ціні. Якщо ще рік тому після перемоги на чемпіонаті світу за нього давали 1 млн євро, то тепер його трансферна вартість становить 1,8 млн євро.

У фінальному поєдинку із Кореєю зіграли 14 гравців, тому проаналізуємо їхню кар’єру за останній рік:

Андрій Лунін («Реал Ов’єдо»)

Після невдалого вояжу у «Вальядолід» український голкіпер (як і мадридський «Реал») зрозумів, що на цьому етапі його кар’єри головне — грати. Воротар перейшов у слабший «Реал Ов’єдо» і з першого ж матчу став беззаперечно основним. Гра Луніна не ідеальна, але все-таки його прогрес і перспективи оцінюють дуже високо.

Юхим Конопля («Десна»)

Правий захисник «Шахтаря» розривав весь фланг у Польщі, але у донецькій команді вирішили, що Конопля ще не готовий до конкуренції з Додо та Болбатом. Повз такого таланта не пройшла «Десна», яка орендувала Юхима на сезон. У чернігівському клубі рудий оборонець не завжди виходить зі стартових хвилин, але ігровий час отримує майже у кожному поєдинку. На його рахунку 5 асистів у 20 матчах!

Олександр Сафронов («Левадія»)

Захисник розпочав сезон у СК «Дніпро-1» і до зими встиг награти 12 матчів в УПЛ, але в січні 2020 року на футболіста чекав новий виклик. Дніпряни віддали молодого оборонця в оренду до естонської «Левадії», за яку той вже встиг забити 2 м’ячі у 5 зустрічах.

Валерій Бондар («Шахтар»)

Луїш Каштру давав капітану збірної Петракова час в ротації центральних оборонців. Проте під кінець сезону, коли «Шахтар» майже все вирішив і Бондар міг отримати ще більше часу, футболіст зазнав неприємної травми.

Данило Бескоровайний («Дунайська Стреда»)

Кримезний центральний захисник продовжує вдало виступати в чемпіонаті Словаччини. Але хотілося би бачити підвищення...

Віктор Корнієнко («Маріуполь»)

Ще один фланговий захисник «Шахтаря», який почав шукати щастя в іншій команді. У «Маріуполі» Корнієнко грає серійно і після коронавірусної паузи демонструє свою найкращу гру у сезоні. Два асисти у двох останніх матчах = задоволений тренер азовців Олександр Бабич.

Кирило Дришлюк («Спартак»)

В «Олександрії» Дришлюк не зміг завоювати довіру Володимира Шарана, і після лише двох поєдинків за олександрійців цього сезону вирушив до Латвії. Там його послугами зацікавився «Спартак».

Олексій Хахльов («Карпати»)

94 зіграні хвилини у сезоні. Рівно стільки ігрового часу центральний півзахисник зіграв після повернення з Іспанії. Там український чемпіон проявити себе не зумів, тому повернувся до рідної України, де спробує себе показати у «Карпатах», коли ті знову гратимуть.

Георгій Цитаїшвілі («Динамо»)

Вінгер киян став одним із найобговорюваніших гравців цього сезону. Цитаїшвілі не пішов в оренду, а злишився битися за місце в основі «Динамо». Олексій Михайличенко довго ігнорував молодого таланта, випускаючи праворуч Циганкова, Караваєва чи навіть Буяльського. Але свій шанс Гіо отримав і скористався. У креативного півзахисника Михайличенко повірив у поєдинку з «Шахтарем», і хоч «Динамо» поступилося, Цитаїшвілі отримав лише позитивні відгуки. Циганков повертається після травми, але Георгій показав, що готовий замінити лідера киян за потреби.

Сергій Булеца («Дніпро-1»)

Другий найкращий гравець чемпіонату світу поїхав набиратися досвіду гри в УПЛ до Дмитра Михайленка. Тренер СК «Дніпро-1» не завжди задоволений діями Булеци, але півзахиснику тренер довіряє і дає грати. Цього сезону Булеца вже має у своєму доробку 4 голи і 4 асисти за 23 матчі.

Владислав Супряга («Дніпро-1»)

Як і Булеца, Супряга обрав варіант з орендою. У Дніпрі форвард намагається знайти стабільність, якої йому бракує, щоби бути ТОПом. В одному матчі Супряга може бути непомітним всю гру, а в іншому розірвати «Динамо» менше, ніж за тайм.

На заміну вийшли:

Данило Сікан («Шахтар») — Одне із найбільших відкриттів турніру у Польщі безнадійно сидить на лавці «Шахтаря». Данило Сікан зіграв у сезоні лише 117 хвилин за основну команду. Це при тому, що «Шахтар» давно відірвався від переслідувачів, і Каштру може дати відпочити Мораєсу. Але ні! Бразилець грає майже кожен матч, а коли не виходить, його місце займають Фернандо чи Дентіньйо.

Олексій Кащук («Маріуполь») — Кащук перейшов до «Маріуполя», щоби грати, але виходить не дуже добре. Атакувальний футболіст виходить в Олександра Бабича на останні хвилини, тому 1 гол у сезоні — не дивина.

Максим Чех («Маріуполь») — Як і Віктор Корнієнко, Максим Чех пішов в оренду до «Маріуполя», щоби проявити себе. Півзахисник вже зіграв 19 матчів у сезоні, але результативними діями не відзначився.

Бонус: Денис Попов («Динамо») — У фіналі Денис не зіграв, але він став невід’ємною частиною того успіху. Травма Микити Бурди змусила Олексія Михайличенка дати шанс молодому чемпіону. Попов продемонстрував характер і з першої ж гри вселив в уболівальників киян надію, що тепер у динамівців є стабільний оборонець на довгі роки. Його гол у кубковому матчі з «Шахтарем» — один із найяскравіших епізодів сезону.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть