Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Возродили «Кривбасс», убив «Горняк». Как депутат Юзик выполнил поручение Зеленского

2020-08-06 13:43 Клуб з другої ліги України «Гірник» з Кривого Рогу перейменували в «Кривбас». Так народний депутат від ... Возродили «Кривбасс», убив «Горняк». Как депутат Юзик выполнил поручение Зеленского

Клуб з другої ліги України «Гірник» з Кривого Рогу перейменували в «Кривбас». Так народний депутат від «Слуги народу» виконав доручення президента Володимира Зеленського відродити футбольний клуб.

Юрий Корявченков (справа)

Наприкінці червня президент України Володимир Зеленський, під час відкриття футбольного поля в Новій Каховці, несподівано згадав про рідний Кривий Ріг і його футбольний «Кривбас», який свого часу навіть у єврокубках виступав. «Був «Кривбас», шкода, закрили, — розчулився раптовими спогадами він. — Нашому Юрію Корявченкову ми поставили завдання — повернути в Кривому Розі «Кривбас». Це не тому, що ми з Кривбасу, просто неправильно закривати клуби».

Закривати футбольні клуби — неправильно, але депутат Юзік завдання Зеленського зрозумів своєрідно. І вже через місяць команда «ЗЕ» вбила «Гірник», задля відродження «Кривбасу».

«Гірник», який завершив сезон другої ліги на 4-му рядку, офіційно змінив назву на «Кривбас» наприкінці липня. Президентом клубу залишається український бізнесмен Костянтин Караманиць. З 30 липня засновниками клубу є Сергій Мазур і Костянтин Караманиць. Мазур, колишній головний тренер ФК «Кривбас», вніс 1 млн грн в уставний капітал, а засновник «Гірника» Костянтин Караманиць вніс 20 млн грн. Після перейменування статутний капітал клубу збільшився у 6,5 разів. Раніше він був трохи більше 3 млн грн, зараз дорівнює 21 млн грн. Походження грошей, які раптово з’явилися — невідоме.

Наставником буде український фахівець Геннадій Приходько. Всі футболісти укладуть нові контракти з перейменованим клубом. Тренувальною базою клубу залишається СК «Гірник». Домашній стадіон — «Шахта Жовтнева». Клуб буде заявлений в наступному сезоні у другу лігу під ім’ям «Кривбасу». Фактично змінилася лише вивіска і трохи більше грошей, але новий «Кривбас» не може мати історичного стосунку до того, що припинив існування ще в 2013 році.

Ось так Корявченков виконав доручення президента Зеленського, але користь для українців від таких вчинків можновладців аж надто сумнівна. І це вже стає традицією...

Любомир Чотирбок

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.08.2020, 13:43
Топ-матчи
Чемпионат Украины Заря Шахтер 1 : 3 Закончился

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Тибо Куртуа: «Великий Лунин» 11
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть