Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Николай Несенюк: «Только перед матчем на «Олимпийском» могут внезапно закрыть метро»

2021-07-27 13:41 Известный журналист Николай Несенюк — об охране порядка на футбольных матчах в Англии и Украине. Николай ... Николай Несенюк: «Только перед матчем на «Олимпийском» могут внезапно закрыть метро»

Известный журналист Николай Несенюк — об охране порядка на футбольных матчах в Англии и Украине.

Николай Несенюк (фото: facebook.com)

«Двадцять років тому, а коли точно, то у вересні 2001-го я вперше опинився на знаменитому стадіоні «Енфілд Роуд» в Ліверпулі. Того дня там грало київське «Динамо» із «Ліверпулем». Звісно, що мене вразив стадіон, який зсередини виглядав як киплячий казан, а зовні розчинявся серед сотень типових британських таунхаусів на досить вузьких вулицях.

Побачивши полісмена на коні, я захотів з ним сфотографуватись на пам’ять. Той згодився, видно таких як я там було багато. Подякувавши за кадр, я запитав полісмена, скільки їх навколо стадіону. Севентін, — відповів той. Не будучи впевненим у своїй англійській, я перепитав: може севенті? Полісмен підтвердив свою версію. Онлі аутсайд? — перепитав я. І не повірив у відповідь, пославшись на своє погане знання ліверпульського діалекту. Пішов до прес-центру, де мені підтвердили, що порядок на сорокатисячній арені під час матчу Ліги чемпіонів охороняє сімнадцять поліціянтів!

У ті часи на ще не реконструйованому центральному стадіоні Києва глядачів матчів Ліги чемпіонів зустрічали кілька тисяч (!!!) міліціонерів, які створювали два кільця навколо арени і кільце навколо поля. А ще невідомо скільки сиділо у кущах про всяк випадок. Справді — зібралися десятки тисяч людей, мало що може статися!

Уявіть мій шок від сімнадцяти полісменів у Ліверпулі! Бо ж наслухався і начитався про шалених англійських уболівальників. І тут раптом таке! Вже потім я зрозумів, що на той стадіон потрапляють лише щасливчики, які викупають своє місце на трибуні на багато років і передають у спадок дітям та онукам. Їм не треба юрмитися в натовпі біля воріт — кожен з них знає найкоротший і найзручніший шлях до свого місця. Тому все там спокійно. Бо порушнику порядку там можуть заборонити ходити на футбол, а це все одно, що втратити спадок, який збирали твої батьки-діди!

Тож дивлюсь я сьогодні на численні поліцейські наряди навколо майже порожніх українських стадіонів і не розумію, що вони там роблять? Від кого охороняють тих кілька сотень людей, що прийшли на футбол? Не стоять же вони навколо оперного театру, куди щовечора приходять тисячі людей! А навколо стадіону стоять. У Києві взагалі цілі батальйони прибувають на футбольний матч. Навіщо?

Знаю, що мені підкажуть. Підкажуть, що ці сотні поліцейських бережуть футбольний матч від хуліганів, які можуть влаштувати бійку, вибігти на поле, щось підпалити чи зламати. А я запитаю — хіба не можна тих хуліганів на стадіон не пустити? Або затримати під час протиправних дій і покарати згідно закону? Можна, ясна річ. А чому поліція цього не робить?

Думаю, що ця загадка зламала би голову британцю, який би зненацька потрапив у нас на футбол. Так само як мені колись зламали голову оті сімнадцять полісменів із Ліверпуля. Отакі ми чомусь різні. Чому? Подумайте самі. А заодно не забудьте, що перед матчем на «Олімпійському» можуть зненацька зачинити навколишні станції метро», — написал Несенюк на своей странице в социальной сети Facebook.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.07.2021, 13:41
AWAW
Автор:
(AWAW)
Статус:
Эксперт (11218 комментариев)
Подписчиков:
394
Медали:
Выбор редакции × 29

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть