Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Телеклуб. Коридорчики Де Дзерби

2021-08-10 15:10 Спекотний серпень нагадує про жнива. Види на врожай у всіх різні, та сподівань клуби і функціонери ... Телеклуб. Коридорчики Де Дзерби

Спекотний серпень нагадує про жнива. Види на врожай у всіх різні, та сподівань клуби і функціонери не втрачають. Хоча у деяких дихання перехоплює вже на розігріві моторів. Уболівальники радіють або лаються, оглядачі звично городять свій тин.

Натхненний виїзною перемогою над «Генком», наставник «Шахтаря» Де Дзербі вірив, що вікторія в 3-му турі УПЛ стане жвавою розминкою перед грою-відповіддю у кваліфікації Ліги чемпіонів. Або хоча б настрій не зіпсує…

Чому наполягаю на такому висновку? Не тому, що модератор «Великого футболу» вважає «Олександрію» незручною командою і нагадав про єдину перемогу гірників у шістьох останніх матчах.

Огірочки, помідорчики…

Не певен, що рульовий «Шахтаря» був знайомий з цією статистикою. Але йому геть не сподобалася перша чверть гри на НСК «Олімпійський», упродовж якої й було встановлено остаточний рахунок на користь гостей. Синьйор Роберто пускав громи з блискавками у своїх гравців і навіть вдався до терміну «неприпустима ментальність».

Хтось дуже здивується, але ще в одному коментарі (який не потрапив у ефір до рупорів) Де Дзербі навіть заговорив «про іншу команду». Це якщо у нинішній йому не вдасться змінити психологію… Якось зарано. Ясна річ, невдоволені були і завсідники «Великого футболу». Тільки їм не сподобався увесь матч цілком.

Вацко, який коментував пряму трансляцію, був змушений переживати огляд подій і в головній студії. Хоч глобальних причин втрати трьох очок «Шахтарем» четвірка «ВФ» не обнародувала. Хіба що надією на майбутнє об’явила гол одного фулбека гірників із прострілу іншого, та визначальним чинником успіху висунула… день народження наставника «Олександрії». Сам іменинник Гура лукаво зізнався, що і не мріяв про такий подарунок від своїх трударів поля вже у третьому матчі на посаді.

Ще більше знахідок розуму чекало фанів «Шахтаря» у післяматчевій студії. Коли побачив дует експертів Грачова з Морозовим, згадалася приказка з давнього минулого: «Огірочки, помідорчики, Сталін Кірова пришив у коридорчику». Ось, міркувалося, зараз хлинуть репресії, зачнуть люті старигани роздягати нещасного Де Дзербі…

Та, як виявилося, нічого подібного. Експерти вели себе стриманіше, ніж небожителі у «ВФ». Навіть визнаючи поразку заслуженою, італійському наставнику «Шахтаря» порадили необхідно-корисним пройти усіма коридорами нашого чемпіонату. Бо рідна УПЛ, на спільну думку Морозова і Грачова, не така проста, як здається!

Боюся уявити, якщо у представника Серїї А справи не підуть. Невже клубу, який пишається своїм видатним менеджментом, доведеться шукати головного тренера в АПЛ?! Відзначу й останнє хау-ноу веселих експертів. Вітаючи Ковальця з переможним голом Трубіну, вони майже виступили ходоками у новий штаб збірної України. На підставі, що лідер «Олександрії» є одним із найкращих плеймейкерів нашої ліги. Хоча самі ж аналізатори не забули нагадати про його невисокий запас фізичних кондицій і схильність до травм…

Стамбул — Запоріжжя

Приступаючи до ходи чемпіона України у новому сезоні, першою її ознакою відзначу фундаментальність прагнень команди Луческу, який ще перебуває на лікарняному. Матч у Запоріжжі мав бути спекотним не лише за нинішньої погоди. Скрипник обіцяв дати бій киянам одразу після оглушливої перемоги у Кропивницькому в другому турі.

Та перш ніж оцінювати нервовий характер зіткнення з бронзовим призером УПЛ, згадаю контрольну гру «Динамо» у Стамбулі. «Фенербахче», безумовно, переважає «Зорю» за класом. А його самого — міланський «Інтер», з яким динамівцям зустрічатися наступної суботи. Після гри 1-го туру з «Минаєм» у середу.

Спаринг із турецькими «канарейками» кияни провели спокійно, домінуючи і захищаючись на різних відтинках гри. Там ми вперше побачили у складі форварда Раміреса, якого неточні паси Циганкова спонукали скоріше набирати бігові кондиції. Цей жарт годиться і для самого Віктора, який і з «Зорею» був далеко не серед кращих.

До позитиву додам готовність воротаря Бойка скласти гідну конкуренцію Бущану, не раз оспівану на каналі «2+2» забутим коментатором Бебехом. А ще зарядженість довести власну необхідність у Лізі чемпіонів Жерсона, Ледньова, Тимчика та інших.

Невідомо, яке враження справила контрольна гра киян на команду Скрипника. Достеменно очевидне одне: «Зоря» готувалася дати бій лідеру українського футболу. Не випадково її наставник так нервово зустрічав післяматчеві твердження журналістів про змазаний старт у чемпіонаті. Парируючи, що його команда грає вертикально і моментів створює достатньо.

Забігаючи вперед, зазначу: мені геть не сподобалася «похоронка» луганчанам, яким через два тижні виступати у єврокубках. У «ПроФутболі» їх уже приєднали до «Ворскли», яка зганьбилася з фінами, і до «Колоса», якого чекав нервовий виїзд до Караганди. У «Великому футболі» відверто глузували над запрошенням Засухи полетіти до Казахстану. Обіцяли зустрітися повним складом у Ковалівці вже в наступному раунді…

На «Славутич Арені» до перерви великих див не помітив. Динамівці академічно напрацьовували свої ігрові схеми, наче тривали їхні стамбульські гостини. А потім несподівано для неофітів засмутили воротаря Шевченка. Мені сподобалася оцінка епізоду від Віктора Скрипника: «Це тільки може здатися, простенька подача з кутового, яку реалізує «Динамо»…»

Погоджуюся і дозволяю собі розбір польотів. Аси повітря Вернидуб та Імереков стережуть ближню штангу, Гармаш відволікає Шахаба, а Сирота комфортно забиває… Свідком без участі позаду виступає Хомченовський. До речі, усі привітали арбітраж Абдули, який не побоявся призначити два пенальті. А я б звернув увагу на фоли Вернидуба на Гармаші. У єврокубках захисник міг би за свої «заступи» на ноги динамівського форварда отримати додаткову жовту картку і матч не дограти…

У підсумку, перемога чемпіона заслужена. Скрипник зробив акцент, що гра його команди кардинально відрізнялася від поразки у фіналі Кубку України. Не сперечатимуся. «Зоря» не кинулися з шаблями догори зі старту, і в Миколенка руки залишилися неушкодженими. Він скаже своє слово у флеш-зоні. Пишається гостьовою перемогою у матчі за шість очок, а поразка «Шахтаря» його з одноклубниками не обходить. Цікавлять лише результати своєї команди.

Гідною буде післямова й одного з героїв матчу. Сирота радіє дебютному голу за «Динамо», але сумує через пропущений на останніх секундах. Добре, що вишуканий удар Буяльского дозволив пережити цю прикру чудасію. Переможці кинули грати ще до фінального свистка арбітра й одразу отримали.

Мрії та надії

Підбиваючи остаточні підсумки центрального матчу третього туру, повіримо довіреній особі Луческу. Еміль Карас не побачив нічого поганого у перетягуванні м’яча біля 11-метрової позначки Шапаренком і Де Пеною. Навпаки, вітав таке пристрасне бажання кожного відзначитися самому. Не бачив помічник наставника «Динамо», і як Жерсон крушив пляшки з водою на лаві запасних. Невдоволений був легіонер заміною, пояснили у «ПроФутболі», бо так хотів розписатися у воротах «Зорі» самотужки.

Якщо так, то інша справа. Лише зайві емоції слід направляти у здорове русло. Важко уявити, як данці у півфіналі Євро-2020 раптом почали б сперечатися, кому бити той результативний стандарт. Та з іншого боку, у того ж «Шахтаря» вже спостерігається хронічна нестача емоцій, а у динамівців вони б’ють через край.

А під завісу — про головне очікування понеділка, яке перенесли на четвер. Передувало Виконкому УАФ зворушливе інтерв’ю у «Великому футболі». Денисов бачився на тлі Павелка знавцем української мови. Будь-який комбайнер упорався краще, ніж колишній парламентарій минулого скликання ВР. У плутанині «слів і виразів» були з’ясовані приблизні винагороди команді Шевченка, а з наступником на посаді нового тренера національної збірної попросили зачекати...

Iгор Суховий

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.08.2021, 15:10

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть