Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Александр Гливинский рассказал о командировке Александра Петракова в Турцию

2022-02-14 17:12 Головний тренер національної команди України Олександр Петраков цими днями активно працює, спостерігаючи за підготовкою українських клубів ... Александр Гливинский рассказал о командировке Александра Петракова в Турцию

Головний тренер національної команди України Олександр Петраков цими днями активно працює, спостерігаючи за підготовкою українських клубів до другої частини сезону на зборах у Туреччині.

Александр Петраков (слева; фото: shakhtar.com)

У фокусі — усі українські клуби

За шість днів свого службового відрядження наставник головної команди країни вже встиг переглянути 10 контрольних матчів українських клубів та стільки ж тренувань. Оскільки більшість наших колективів розмістилися недалеко один від одного, в Антальї та Белеку, Петраков щодня відвідує по три-чотири підготовчі табори. Вибудувати логістику переміщень головного тренера на місці допомагає старший адміністратор збірної Олександр Кісткін.

«Час, коли клуби готуються на зборах, — це унікальна можливість поспілкуватися з головними тренерами всіх команд, поділитися з ними думками, побачити, як готуються кандидати до національної збірної, — зазначив Олександр Петраков у коментарі для прес-служби УАФ, — адже всі ці люди, тренери й гравці, і творять поняття українського футболу. Тому, плануючи свою робочу поїздку, я одразу вирішив, що обов’язково завітаю до табору кожного нашого клубу або принаймні відвідаю контрольну гру за його участю. І обов’язково поспілкуюся з кожним головним тренером».

Насичений графік

Приїхавши до Туреччини пізно ввечері в середу, 9 лютого, коуч синьо-жовтих до понеділка вже побував у таборах майже всіх клубів української Прем’єр-ліги або подивився їхні контрольні матчі. Чию роботу поки що не вдалося побачити, то це «Інгульця» та «Миная», які базуються дещо на віддалі («Інгулець» — в Аланії, за 120 км від Белека, де розташувалися більшість команд, а «Минай» — у Сіде, за 60 км), а також чернігівської «Десни», яка нещодавно прибула на свій збір до Туреччини. Однак ці тимчасові прогалини Олександр Петраков закриє вже найближчим часом.

Скажімо, сьогодні головний тренер збірної розпочав день із візиту на тренування київського «Динамо», а ввечері планує відвідати контрольний матч «Інгульця» з «Динамо» (Батумі), а також тренування луганської «Зорі». На завтра заплановано візит до табору «Дніпра-1» та спілкування з наставником команди Ігорем Йовичевичем:

«Із моїми колегами є про що поговорити, адже вони так само, як і я, відповідають за результат своїх колективів, тож добре розуміють специфіку моєї роботи. Приємно, що відчуваю підтримку від усіх своїх колег, які переживають за національну команду. Так само спілкуюся і з кандидатами до збірної, цікавлюся їхнім самопочуттям, запитую, над чим вони працюють під час додаткових занять. Підготовка до березневих матчів розпочинається вже зараз: кожен збірник має про це пам’ятати, готуватися й налаштовувати себе відповідним чином».

Березневий збір

Національна команда України розпочне підготовчий збір перед плей-офф відбору чемпіонату світу-2022 у п’ятницю, 18 березня. Цього дня у традиційній столичній резиденції синьо-жовтих, готелі «Опера», зберуться представники клубів УПЛ. Збірники, які виступають в іноземних чемпіонатах, приєднаються до команди 20—21 березня. Із початку збору національна команда тренуватиметься на олімпійській базі «Святошин» під Києвом.

На 21 березня заплановано відкрите тренування збірної України на НСК «Олімпійський», на якому вболівальники матимуть змогу емоційно зарядити гравців перед поїздкою до Шотландії.

Уже наступного дня, 22 березня, національна команда вилетить до Глазго, де за два дні після прибуття проведе матч 1/2 фіналу раунду плей-офф — проти Шотландії.

Олександр Гливинський

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.02.2022, 17:12

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть