Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футболіст «Карпат» став Героєм України. Посмертно…

2022-03-04 22:59 На Львівщині, у селі Сокільники, поховали 21-річного українського офіцера, командира танку Віталія Сапила, повідомляє Радіо Свобода. ... Футболіст «Карпат» став Героєм України. Посмертно…

На Львівщині, у селі Сокільники, поховали 21-річного українського офіцера, командира танку Віталія Сапила, повідомляє Радіо Свобода.

Виталия Сапило (фото: facebook.com)

Український військовослужбовець сухопутних військ загинув 25 лютого цього року у боях поруч українсько-білоруського кордону. У танк, яким він керував, цілеспрямовано влучила російська ракета. Внаслідок цього загинули два українські бійці.

«Дали наводку і СУ-25 прилетів, було пряме попадання і мій онук отримав поранення, несумісне з життям. Віддав найдорожче, що мав — життя — за наше життя. Він — герой, а герої не вмирають», — говорить дідусь українського бійця Микола Сапило.

Віталій Сапило — вихованець дитячого футбольного клубу «Карпати». Його запрошували гравцем у донецький клуб «Шахтар». Тренував Сапила в дитячі роки і його односелець, герой Небесної Сотні Андрій Дигдалович. Але Віталій обрав не спортивну долю, а військову.

«Був такою доброю дитиною, і потім сказав, що «хочу йти в сухопутні війська», що сам вирішив. Тяжка втрата, не віриться. Щоб був проклятий той Путін, щоб горів у пеклі, щоб перевертався в домовині», — зі сльозами каже бабуся загиблого бійця Галина Сапило.

Із загиблим бійцем прощалися сотні односельців. В останній путь проводили з військовим оркестром. Біля будинку, де мешкав боєць, були запалені лампадки. Лампадки є вздовж усієї дороги, якою везли українського бійця.

Указом Президента України Віталій Сапіло посмертно одержав звання Героя України.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.03.2022, 22:59

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть