Екс-голкіперу «Металіста» оголосили підозру в державній зраді

Темы:
Металлист

З перших днів повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України, почала з’являтися інформація про те, що депутат Липецької сільської ради від «Слуги народу» Вадим Кудіков співпрацює з окупантами.

Зрадник Кудіков

Він обійняв посаду так званого «голови адміністрації» села Липці Харківської області. Тобто перейшов на бік окупантів i навіть з’явився у сюжеті пропагандистського каналу Anna News, де розповідав, що начебто допомагає відновити газопостачання.

Голова Харківської обласної адміністрації на сторінці у фейсбуку повідомив, що Кудіков надавав окупантам доступ до адмінбудівель Липців та Глибокого, розповідав військам загарбників про шляхи пересування територіями, здавав місцевих, які брали участь в АТО/ООС. Також Кудіков організовував збори мешканців громади, на яких агітував за лояльне ставлення до військ окупантів. За колабораційну діяльність Кудікову оголосили підозру в державній зраді

Слідчими управління Служби безпеки України Кудікову було заочно повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). За законодавством, державна зрада передбачає найвищу міру покарання — довічне позбавлення волі. У зв’язку з тим, що Кудіков переховується від слідства, вживаються заходи із дотримання процедури вручення повідомлення про підозру, — зазначено у повідомлені прокуратури.

До того, як стати депутатом, Вадим Кудіков був професійним футболістом. Він вихованець харківського спортивного інтернату та команди «Академіка» із Москви. На дорослому рівні грав за дубль харківського «Металіста», а в сезоні 2005/2006 зіграв один матч за першу команду в Кубку України.

Також перебував у складі молдовського «Ністру» та запорізького «Металурга». Після закінчення кар’єри колишній голкіпер навіть представляв інтереси колишнього гравця «Металіста» Сергія Валяєва, якого мав влаштувати в один з клубів РПЛ.

Трибуна
Теги:
металлист новости

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11217 комментариев)

Подписчиков: 394

Комментировать