Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Микола Несенюк: «Польський сором»

2022-04-24 16:45 Відомий футбольний журналіст Микола Несенюк залишив у Facebook черговий допис про терористичну війну РоZZії проти України. ... Микола Несенюк: «Польський сором»

Відомий футбольний журналіст Микола Несенюк залишив у Facebook черговий допис про терористичну війну РоZZії проти України.

Микола Несенюк (фото: facebook.com)

Не хотілося про це писати. Дуже не хотілося. Але правду не приховати — під акомпанемент повідомлень про надходження до нас гуманітарної допомоги та зброї на кордоні з Польщею відбувається дещо інше. На пунктах перетину з польського боку щоранку шикується черга із вживаних авто із французькими, нідерландськими, іспанськими, бельгійськими ну і, звісно, польськими номерами. За кермом цих автівок здебільшого жінки, але чимало і чоловіків аж ніяк не схожих на шістдесятилітніх. А самі автомобілі аж ніяк не схожі на ті, що потрібні нині на фронті чи в тилу для оборони. Хоча формально працювати на нашу перемогу може будь-який транспортний засіб аж до одноколісної тачки якою возять на будові пісок.

Але ми люди дорослі і розуміємо, що це зовсім не для оборони. Ці авто везуть люди, які поспішають скористатися запровадженими на час воєнного стану пільгами для завезення транспортних засобів. Коли простіше — ті самі добре всім знайомі «євробляхери». Кому війна — кому бізнес. Все відбувається як у старі мирні часи — хтось намагається проскочити поза чергою, хтось про щось домовляється із прикордонниками та митниками, відійшовши убік, всі метушаться і бігають зі стосами паперу. Чому ні? Чому жінки із дітьми, які півтора місяці тому перетнули цей самий прикордонний пункт, рятуючись від війни, не можуть повернутися додому на автомобілі, купленому недорого під час перебування за кордоном?

Може так і треба, а може я помиляюсь. Може це не ті жінки, яким на початку березня поляки роздавали безплатні обіди і на кордоні, і на кожному вокзалі та на кожній автостанції. Яких поляки пускали на «ночлєгі» до свої осель. Може це якісь інші? Ті, яким не потрібна допомога від польських друзів, а потрібна лише транзитна територія, якою слід встигнути пригнати тачку, а може й не одну?

То що виходить? У той час як Європа і не лише Європа, шлють нам гроші, облаштовують наших біженців, надаючи їм усілякі пільги, інші українці показують, що не такі ми вже й бідні та постраждалі. Що можемо і у страшний воєнний час крутити бізнес, на який у нас цілком вистачає грошей.

Не подумайте, я не збираюся жодним чином засуджувати тих українок, що сидять нині на польському кордоні за кермом не розмитнених автівок. У кожної, напевно, є своя історія. Драматична, а можливо і трагічна. Бо не від хорошого життя вони цим тепер займаються. Але все одно неприємно це все бачити. Тим більше, що це бачимо не лише ми, а й ті самі поляки, які готові ділитися з нами усім. Соромно якось перед ними…

Микола НЕСЕНЮК

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.04.2022, 16:45
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

RSS
Новости
Loading...
Тибо Куртуа: «Великий Лунин» 11
Dynamo.kiev.ua
18.04.2024, 12:12
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть