Марчелло Липпи: «В сборную Украины меня не звали»

Известный итальянский тренер Марчело Липпи одним своим заявлением опроверг все сообщения о том, что он получил предложение возглавить национальную сборную Украины и является главным кандидатом на должность ее наставника.

Так, отвечая вчера на вопрос корреспондента украинского издания «Блик», действительно ли синьор Липпи получил предложение от ФФУ возглавить украинскую национальную сборную, итальянец ответил: «Нет. От Украины предложений я не получал. Все, что появляется в СМИ — это слухи. Единственное, что могу вам сказать и что на самом деле произошло — это мой приезд в Женеву и визит на товарищеский матч сборных Украины и Швейцарии. Я отказываюсь комментировать слухи и домыслы по поводу моей работы в Украине из-за отсутствия предложения».

Напомним, после добровольного ухода с должности главного тренера сборной Украины Мирона Маркевича исполняющим обязанности наставника украинской национальной команды остается Юрий Калитвинцев. Именно под его руководством «желто-синие» будут выступать на международном турнире на Кипре, который пройдет с 8 по 9 февраля.

Автор: (shurik)

Статус: Наставник (1244 комментария)

Подписчиков: 472

53 комментария
Лучший комментарий
  • Микола Шевченко(Shved) - Наставник
    27.01.2011 10:35
    Таких тренерів як Ліппі в світі - одиниці. І в разі його приходу він все встиг би.
    По-перше, відео-матеріалів вдосталь.
    По-друге, попереду багато матчів чемпіонату, кубка України, єврокубків, щоб добре познайомитись з кандидатами.
    По-третє, збірна до чемпіонату проведе достатньо багато матчів і з серйозними суперниками, щоб реально оцінити можливості гравців і награти ті схеми , які проповідує Ліппі.
    По-четверте, найголовніша підготовка все ж буде на передтурнірному місячному зборі, де команда остаточно сформується як бойова одиниця.
    По-п'яте, в штабі збірної може залишитись нинішній її склад, який допоможе значно полегшити процес формування збірної, при цьому отримавши неоціненний досвід співпраці з великим тренером.
    Калитвинцеву я симпатизую, особливо після тої шикарної гри яку продемонструвала збірна юнаків під його керівництвом. Але і до ЧЄ і під час самого Євро Калитвинцев змушений буде робити для себе багато нових і незвіданих відкриттів, про які Ліппі вже давно знає. Ризики від призначення Ліппі існують, але іх значно менше ніж при призначенні Калитвинцева. А для успіху на домашньому Євро необхідно бути дуже точним при виборі тренера.
    Думаю, що питання з призначенням головного тренера все ж затягнулося. Я не знаю що насправді відбувається, але мені здається, що питання грубо блокується однією відомою силою, так як вона це завжди і робить. Самі блокують роботу якогось органу, перекривають кисень, а потім репетують: "Вот відітє, он задихаєтся, он нічєго нє можєт, он плохой, пустітє нас вмєсто нєго." Щоб призначити, скажімо, Ліппі потрібно його затвердити у Федерації, а туди набіжать одразу шарікови з вимогою відставки Суркіса і заблокують роботу. Ця короста, що обсіла організм України, українського народу висотує з нього соки, але на саму Україну їй начхать, головне шкірний інтерес. Так було коли свідомо зірвали підтримку збірної під час матчу з греками, так було коли вхопившись за заяви наклепника почали поливати брудом імідж України в світі, так є і нині. Провалиться збірна - Суркіс винуватий, викарабкається - ето ми нє далі назначіть Ліппі. Я буду підтримувати Неньку Україну і бажати їй успіху на ЧЄ з будьяким тренером. А на завершення хочу сказати: якщо лежати на печі, то паразити самі не підуть, є речі які за нас ніхто не зробить.
    • 7
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии