Сергій Палкін: «Через рішення ФІФА ми ризикуємо втратити інвестиції в розмірі близько 80 млн євро»

Теми:
Шахтер, Чемпионат Украины

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив про фінансові збитки клубу через рішення ФІФА після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Сергій Палкін

«Ми ризикуємо втратити інвестиції в розмірі близько 80 млн євро. Поки що ми втратили 40 млн.
Уявіть абсурдність ситуації: згідно з правилами Додатка 7 один із наших гравців (Тете) безкоштовно підписав угоду з „Ліоном“, коли в нього залишався рік договору з нами, а за шість місяців „Ліон“ віддав його в піврічну оренду „Лестеру“ і заробив 1 мільйон євро. Це були наші гроші! Ми зв’язалися з ФІФА, але вони не відреагували. „Ліон“ отримав гроші за гравця, в якого ми інвестували.

Інший випадок — Соломон: його ринкова вартість, за даними Transfermarkt, становить 20 млн євро. Саме наш клуб створив цю вартість, підписавши його, розвиваючи і надаючи можливість грати в Лізі чемпіонів.
І зараз „Тоттенгем“ теж підписав його на умовах безкоштовного трансферу, а ФІФА, по суті, підтримала це. ФІФА каже, що у футболі ми — сім’я, але сьогодні „Шахтар“ поза цією сім’єю, — сказав Палкін», — сказав Палкін в інтерв’ю іспанському виданню El Pais.

Dynamo.kiev.ua

Автор: (babiors)

Статус: Читатель (4 комментария)

Підписників: 162

11 комментариев
Кращий коментар
  • : Кабан(vent_k) - Опытный писатель
    24.10.2023 14:52
    Так це дійсно несправедливо, і мені було б шкода будь-який інший український клуб, але не шахту. Шахта ниє бо втрачає гроші, але, що вони зробили, щоб не було цієї війни? Це ж той самий клуб гравці якого в 2014 році відмовились вдягати футболки із написом "Слава українській армії", в 2017 році відмовились одягати футболки на підтримку учасників АТО. Хай не ниють, бо вони це заслужили сповна.
    • 5
Коментувати