Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

З Днем Державного Прапора!

2020-08-23 12:04 День Державного прапора України відзначається щорічно 23 серпня, напередодні Дня Незалежності. Свято було встановлено указом президента ...

День Державного прапора України відзначається щорічно 23 серпня, напередодні Дня Незалежності. Свято було встановлено указом президента Леоніда Кучми в 2004 році.

https://i.obozrevatel.com//gallery/2020/8/6/samyij-bolshoj-flag-ukrainyi.jpeghttps://i.obozrevatel.com//gallery/2020/8/6/samyij-bolshoj-flag-ukrainyi.jpeg

Державний прапор України: цікаві факти

Жовтий і синій кольори використовувалися на гербі Галицько-Волинського князівства XIV століття, а також на гербах князів, земель, шляхти і міст середньовіччя і раннього нового часу.

Перші згадки про синьо-жовтий прапор в Україні пов'язані із заснуванням Львова. Так, Данило Галицький, засновуючи місто на честь свого сина, зобразив герб жовтого лева на блакитному тлі.

Запорізькі козаки використовували синьо-жовті прапори-хоругви починаючи з XVI століття. Їх виготовляли з синього полотнища з нашитим на ньому лицарем в золотому або червленому одязі і золотим орнаментом та арматурою.

Сучасний синьо-жовтий прапор було вперше публічно зафіксовано 25 червня 1848 року у Львові, коли українці вивісили його над Львівською ратушею. Саме після цього випадку синьо-жовтий прапор став набувати популярності, а після революції 1905 року його стали використовувати і в Наддніпрянській Україні.

Після захоплення України більшовиками та заснування УРСР Ленін затвердив прапор республіки: червоне поле, а у верхньому кутку – синьо-жовтий прапор. Але вже в 1919 році останній зник з прапора.

З чуток, відома китайська художниця Мао Мао ще в 1992 році на одному з творчих заходів просила президента Леоніда Кравчука зробити все, щоб в нещодавно створеній незалежній Україні змінили розташування кольорів на прапорі. Вона попередила, що якщо прапор і надалі буде залишатися таким самим, то країну чекає неминуча деградація, зрада, занепад і, нарешті, крах.

Символіка кольорів набагато глибша, ніж просто уособлення неба і поля пшениці. Золоте, жовте символізує Творця, Бога-Отця і взагалі, духовне начало. Синє ж – це все земне, а також свобода вибору, якою Творець наділив свої творіння в надії, що вони нею не будуть зловживати.

Перший президент України Михайло Грушевський затвердив жовто-синій прапор. У сучасній Конституції України національний прапор навпаки – синьо-жовтий.

Найбільші прапори України було піднято в Криму і Донецьку. Так, довгий час найбільшим українським прапором був прапор з Донецька розміром 30 на 45 метрів, який 2007 року зшила пенсіонерка, вдова шахтаря і етнічна росіянка Марія Беляткова. Вперше його розгорнули 23 серпня 2007 року в Донецьку. Ще один гігантський прапор підняли в цей же день в Криму, над акваторією Каламітської затоки. Полотнище розміром 21 на 14 метрів вагою 60 кг буксирував катер. Це був рекорд з підняття найбільшого прапора України над морською затокою.

23 серпня 1991 група народних депутатів внесла величезний синьо-жовтий прапор до зали Верховної Ради. У 2004 році в цей день на честь національного символу було встановлено свято. А легендарний прапор з Верховної Ради України зараз зберігається в Музеї новин.

В День Державного Прапора не забувайте цих двох людей,які віддали за нього життя.Це Володимир Рибак та студент Юра Поправко.По живому їх було порізані та вбито за Прапор.Як і не забувайте те, що у той самий день,коли вбивали Рибака, "Квартал 95" через сотню метрів концерт давав, а згодом бухали у місцевому пабі " Берлога "....Цікаво, “Різали пузо, різали” виконували?

https://tverezo.info/wp-content/uploads/2019/11/rybak.jpghttps://tverezo.info/wp-content/uploads/2019/11/rybak.jpg
https://memorybook.org.ua/doska/popravka2.jpghttps://memorybook.org.ua/doska/popravka2.jpg
https://tverezo.info/wp-content/uploads/2019/11/95kvartal1_1.jpghttps://tverezo.info/wp-content/uploads/2019/11/95kvartal1_1.jpg

«Зранку 17 квітня перед перед будівлею Горлівської міської ради містяни зібралися на мітинг «За єдину Україну». Під час мітингу депутат міськради Володимир Рибак намагався зняти прапор так званої ДНР і повернути туди прапор України. Після мітингу, за словами свідків, до депутата під’їхав легковий автомобіль, і якісь особи в камуфляжі буквально заштовхали Рибака в салон і вивезли в невідомому напрямку. Через кілька днів, 22 квітня, тіло Володимира Рибака та тіло 19-річного студента КПІ Юрія Поправка знайшли в річці Казенний Торець під Слов’янськом з ознаками катувань і насильницької смерті»

З Днем Державного Прапора! Слава Україні!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.08.2020, 12:04
alexander1964
Автор:
(alexander1964)
Статус:
Эксперт (5207 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Испании Севилья Мальорка 2 : 1 Закончился
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть