Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Браво Федерація або трохи конспірології на тему безпекових питань

2018-11-08 19:40 Перенесення товариського матчу національних збірних команд України і Туреччини з України в Туреччину, про що сьогодні ...

Перенесення товариського матчу національних збірних команд України і Туреччини з України в Туреччину, про що сьогодні офіційно повідомила ФФУ (https://ffu.ua/article/35181) вже породила бурю відвертих емоцій як у вболівальників, яких знову залишили без домашнього товариського матчу так і у численних журналістів.

До речі у Дніпрі в останнє збірна грала в 2009 році (10 жовтня відбірний матч проти англійців, який завершився перемогою 1:0). Разом із цим 19.11.2008 Україна грала в Дніпрі проти Норвегії і теж перемогла з мінімальним рахунком. Це був вже товариський матч. Повертаючись до матчу 20.11.2018, на мою пересічну думку, слід зазначити декілька цікавих нюансів.

По-перше, 13 жовтня Виконком ФФУ приймає рішення грати саме в місті Дніпро (https://ffu.ua/article/34948).

По-друге, рішення про перенесення гри приймається вже поза юрисдикцією Виконавчого комітету ФФУ.

По-третє, саме в цьому році і саме в поточному спортивному сезоні УЄФА нарешті дозволило грати в цьому регіоні, після заборони яка почала діяти у зв’язку з початком війни з Росією в 2014 році. «Молодіжка» двічі грала офіційні матчі кваліфікації чемпіонату Європи УЄФА 2017/19 в Запоріжжі в вересні, а ФК «Зоря» двічі грав матчі Ліги Європи УЄФА 2018/19 в серпні – проти Braga та Leipzig. Відстань між Запоріжжям та Дніпром складає приблизно 85 км.

По-четверте, безумовно, клімат змінюється. Але в листопаді 2008 Україна грала товариський матч саме в Дніпрі… В листопаді 2016 року Україна грала проти Сербії в Харкові, а в листопаді 2017 року проти Словаччини у Львові. Львів та Харків знаходяться північніше за місто Дніпро.

По-четверте, пам’ятаючи про той факт, що Дніпро рідне місце президента ФФУ та його вояж з кубком Ліги чемпіонів УЄФА по церквам саме цього міста в травні поточного року, на мою думку, пояснення ФФУ виглядають щонайменше непереконливо.

На мій погляд, і це моє виключно оціночне судження, причина перенесення матчу лежить в площині безпеки. Незважаючи на рішення УЄФА близькість до лінії фронту викликає занепокоєність у Федерації футболу Туреччини… Матч неофіційний, матч товариський і, в принципі, лише добра воля гостей визначає можливість їх прибуття саме в Дніпро. Той факт, наведу цитату з заяви ФФУ «…Звертаємо увагу, що турецька сторона також візьме на себе всі витрати, пов’язані з перельотом та проживанням збірної України в Туреччині під час п’ятиденного збору.» говорить сам за себе. Адже як правило під час таких матчів кожна сторона бере на себе витрати власної делегації або матч грається на основі взаємообміну і тоді сторони повинні були домовитись про наступний матч в Україні. Про нього нічого не сказано.

У зв’язку із цим виникає просте риторичне запитання. Чи дійсно безпечно грати в Дніпрі, Запоріжжі або наприклад в славнозвісному Маріуполі? Чому ФФУ не апелювала до УЄФА, який дозволив грати Запоріжжі? Чому легко зголосилося на перенос матчу з України? Я вже не хочу ставити запитання щодо можливості проведення цього матчу в Одесі, чиї кліматичні умови переконливо кращі за Львів, Харків та той самий Київ. Тим часом до Дніпра здійснюються міжнародні авіаційні перевезення ( навіть США дозволила літати до Харкова, Дніпра та Запоріжжя своїм авіакомпаніям: https://www.reuters.com/article/us-usa-ukraine-airlines/u-s-allows-airlines-to-resume-flights-to-ukraine-airports-black-sea-routes-idUSKCN1MS2NA?il=0/ https://www.eurointegration.com.ua/news/2018/10/18/7088359/)… Питання, питання і знову питання.

ФФУ в чергове продемонструвала відсутність послідовності в своїх діях, нехтування елементарними принципами поваги до власних вболівальників та залишила широке поле для роздумів та сумнівів, в тому числі в такій актуальній для сучасної України сфері як сфері безпеки.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.11.2018, 19:40
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 6
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 0   18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть