Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна починає підготовку до Олімпіади Ізраїль, Іспанія та Франція — поки що ні Выбор редакции

2024-01-26 00:34 15 січня з’явилась інформація про те, що Олімпійська збірна України (це команда U-23) гратиме 25 березня ... Україна починає підготовку до Олімпіади Ізраїль, Іспанія та Франція — поки що ні

15 січня з’явилась інформація про те, що Олімпійська збірна України (це команда U-23) гратиме 25 березня з командою Японії U-23. Тим часом, на сьогодні ще остаточно не сформований список учасників the football tournament at the 2024 Summer Olympics (24 July — 10 August 2024). Між тим Японія ще не кваліфікувалася на Олімпіаду.

Її відбір починається 16 квітня. При цьому на 22 березня у них запланована ще одна міжнародна товариська зустріч з командою Малі, яка як й Україна вже є учасником зазначеного олімпійського турніру.

В цьому контексті у мене виникає наступне запитання. Як інші три європейські учасники Олімпіади — Франція, Іспанія та Ізраїль — скористаються березневим вікном ФІФА?

На сьогодні відсутня будь яка інформація на офіційних Інтернет ресурсах футбольних асоціацій Іспанії та Франції, стосовно матчів їх збірних команд U-23 в березні. Офіційна Інтернет сторінка the Israel Football Association є недоступною на сьогодні. Але мій співрозмовник з футбольної асоціації Ізраїлю повідомив, що вони не планують жодних матчів для олімпійської команди в ці терміни, далі майже пряма мова: «персонал команди такий самий як у «молодіжки», яка має офіційні матчі та гравці розподілені між першою збірною (як мінімум 7-8 футболістів) та командою U21». До речі Ізраїль «А» гратиме 21 березня перший матч play-off відбору на UEFA Euro 2024, а 26 березня може відбутися його другий матч play-off. Тим часом Ізраїль U-21 гратиме навесні двічі: 21 березня з Польщею, а 26 березня з Німеччиною.

На мою думку така сама історія може мати місце стосовно Іспанії Адже 26 березня молодіжка гратиме з Бельгією. В той самий день команда «А» грає товариський матч з Бразилією.

В свою чергу французька молодіжка в березні не гратиме кваліфікаційні матчі, а перша команда Франції проводить товариську зустріч з Німеччиною 23 березня. Таким чином, вірогідність того, що команда господар Олімпіади 2024 гратиме в березні теоретично зберігається.

Тим часом, перша збірна України 21 березня грає свій перший матч play-off кваліфікації UEFA Euro 2024, 26 березня запланований її другий матч на цій стадії відбору. В цей день Україна U-21 гратиме з Азербайджаном у матчі кваліфікації молодіжного Euro 2025. Але наша Олімпійська збірна має окремий тренерський штаб, але не має окремий склад футболістів, адже частина потенційних учасників Олімпіади гратиме в березні за команду «А» та U-21.

Слід також пам’ятати що відповідно до

Olympic Football Tournaments Games of the XXXIII Olympiad Paris 2024 Preliminary Competition Regulations

«…учасниками змагання стануть футболісти 2001 року народження і лише максимум три з них можуть не відповідати цьому ліміту.»

В результаті не усі футболісти 2000 року народження, які грали за «молодіжку» літом минулого року зможуть зіграти в липні у Франції. Чи гратимуть вони у березні?

При цьому нагадаю, що в чемпіонаті Європи УЄФА U-21 2021/23 брали участь футболісти 2000 року народження та молодші.

До цього слід додати, що Олімпійський футбольний турнір відсутній у міжнародному календарі матчів ФІФА і, таким чином, відрядження футболістів на ці змагання є необов’язковим. То б то необхідна добра воля клубів для участі футболістів в Олімпіаді. До речі, УАФ досі не оприлюднила власний міжнародний календар матчів на цій рік.

Саме тому, на мою думку, дуже вірогідно, склад команди на гру в Японії значно відрізнятиметься від остаточного списку гравців напередодні старту футбольного турніру Олімпіади 2024. Наскільки? Побачимо згодом.

Першоджерело.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.01.2024, 00:34
26.01.2024, 00:34
546658 0
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье 1 : 1   3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45
Чемпионат Франции Ланс Лорьян - : - 3 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть