Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Мінімалізм та Маргарет Тетчер

2024-02-25 21:00 20 лютого УАФ оприлюднило офіційну інформацію що з чотирма національними юнацькими збірними командами будуть працювати два ... Мінімалізм та Маргарет Тетчер

20 лютого УАФ оприлюднило офіційну інформацію що з чотирма національними юнацькими збірними командами будуть працювати два головних тренера. Ці чотири збірних це U-19/18/17/16. Одразу зазначимо роки народження футболістів цих команд. U-19 — 2005 та молодші, U-18 — 2006 та молодші, U-17 — 2007 та молодші, U-16 — 2008 та молодші.

Сьогодні команди 2007 та 2005 років народження беруть участь у відповідних чемпіонатах Європи УЄФА U-17 та U-19.

На мою думку, приймаючи до уваги відсутність затвердженого на цій рік Міжнародного календаря матчів УАФ, такий мінімалізм збоку УАФ є виправданим на поточний час. Адже календар потребує відповідного часу для його підготовки, відповідного фінансування та, нарешті, його слід готувати напередодні, а не майже навесні року в якому він повинен вже існувати та працювати. Плюс свою роль, можливо, відіграли зміни формату чемпіонату Європи УЄФА U-17 2024/25. Жеребкування першої кваліфікації відбудеться лише цієї весни, а не в грудні минулого року, як це траплялось раніше. Вірогідно, керуючись здоровим глуздом, як казала прем’єр-міністр Великобританії Маргарет Тетчер в інтерв’ю радянському ТБ 31 березня 1987, керівництво асоціації зробила вибір на користь так би мовити мінімалізму в умовах воєнного стану та можливих фінансових складнощів. Можливо це тимчасове рішення?

Разом із цим, на мою думку, слід зазначити, що в 2026 році в УАФ виникне необхідність в появі ще одного тренера. У вересні минулого року УЄФА оприлюднило інформацію про новий формат чемпіонатів Європи U-17 та U-19. Детально про зміни ось тут.

Для молодших юнаків нова схема починає діяти вже з наступного спортивного сезону — 2024/25. На мою думку, ключова зміна — повернення к фіналу за участю восьми команд. В два рази менше чим сьогодні. 8 проти 16. Повертаємося до формату який існував до сезону 2014/15. Таким чином, значно підвищується рівень конкуренції.

Для старших юнаків новий формат починає працювати з сезону 2026/27. Ключова зміна, на мій погляд, три кваліфікаційних раунди замість двох. Всі 55 учасника стартують з першого раунду, який гратиметься навесні року, коли ще існує команда U-18, адже перехід до більш старшого віку відбувається після 1 липня. Одночасно, навесні наступного року проводиться третій заключний кваліфікаційний раунд в якому, як і раніше, грають 28 кращих. Таким чином, якщо наша команда гратиме на цьому етапі кваліфікації, то наступна збірна U-19, за наявності одного тренера на команди U-18 та U-19, залишиться без тренера.

При цьому, усі кваліфікаційні матчі УЄФА граються лише в міжнародні вікна ФІФА. Це регламентна норма обох чемпіонатів — U-17 та U-19. Тим часом, тренер U-16/17 буде зайнятий в другій кваліфікації чемпіонату U-17 у тому самому березні, тому що усі 55 учасників турніру U-17 грають дві кваліфікації. Або за право грати у фіналі, або за право грати в Лізі А. Як наслідок, на мій погляд, потрібен ще один головний тренер.

В принципі, молодші юнаки (U-15/16/17) ще можуть грати поза міжнародних вікон ФІФА товариські матчі. Команди U-18 та U-19, за дуже рідкими виключеннями, грають лише в так звані дати ФІФА. Дати які вказані в Міжнародному календарі матчів ФІФА. Таким чином, неминуче виникне необхідність віддавати пріоритет одній з цих збірних. То б то, гратимуть вони по черзі, в кращому випадку?

Приймаючи до уваги вищесказане, на мою думку, необхідно згодом повернутися до того, щоб з кожною віковою групою працював свій тренерський штаб. Гадаю, збірні команди повинні грати не лише офіційні матчі. Адже перша національна команда все ж таки починається з наймолодшої юнацької збірної, яка повинна починати своє існування, мабуть, не за півроку до старту в кваліфікації, а трохи раніше. Наприклад, у нас, нажаль, досі немає команди 2008 року народження, яка восени стартує в чемпіонаті Європи. Але це лише моє оціночне судження і я можу помилятися.

P.S. Додаткова інформація. Можна починати підготовку дуже рано. Наприклад, як це робить Ісландія або Фінляндія та Португалія. Перша більш ніж за два роки до старту кваліфікації починає з селекційних заходів (для гравців U-14). Друга та третя вже восени, за два роки до, проводять перші міжнародні товариські матчі. Разом із цим можна не поспішати як Франція, яка, як правило, стартує вже в статусі U-16. А можна взагалі відмовитись від участі в чемпіонаті, як це зробили Андорра, Фарерські острови на Північна Ірландія в рамках УЄФА Євро U-21 2006. Вибір є завжди.

Першоджерело.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.02.2024, 21:00
25.02.2024, 21:00
556076 1 bodr12
auto-mykyta-kalitenko
Автор:
Статус:
Читатель (20 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ланс Лорьян 2 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Александрия Рух - : - 4 мая 13:00
Чемпионат Англии Арсенал Борнмут - : - 4 мая 14:30
Чемпионат Испании Реал С-дад Лас-Пальмас - : - 4 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть