Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Україна і її сумна пісня за Кримом", — західні ЗМІ про перемогу Джамали

2016-05-16 08:18 д

дд

Більшість іноземних ЗМІ не оминули увагою перемогу Джамали на Євробаченні-2016, відзначивши, що українка виграла із потужним політичним виступом, "націленим прямо на Росію".

Зокрема, британська газета The Guradian зазначає, що українка незабутньо виконала пісню, яка нагадує не тільки про депортацію кримськотатарського народу 72 роки тому, але й про анексію Росією Криму в 2014 році. Окрім того, видання також згадує родину співачки, яку розлучила окупацію півострова. The Guardian також зазначає, що фінал Євробачення-2016 був одним із найбільш заполітизованих за історію існуванню конкурсу.

Україна виграла конкурс Євробачення в 2016 році піснею, політичний контекст якої викликав напруженість у відносинах із сусідньою Росією. Співачка і автор пісень Джамала здобула перемогу з баладою "1944", яка нагадує про депортацію кримських татар Йосипом Сталіним і була інтерпретована як критика приєднання до Росії Криму в 2014 році.

дждж
У схожому тоні відгукується і видання The Financial Times, додавши, що емоційна "1944" виділялася з традиційного кітч-попу, який домінує зазвичай на Євробаченні.

Пісня розповідає про насильницьку депортацію за наказом Йосипа Сталіна сотні тисяч кримських татар з півострова під час Другої світової війни. При цьому, вона проводить паралелі з переслідуванням кримських татар та інших проукраїнськи налаштованих жителів півострова, який Росія захопила два роки тому. Він також звертає увагу на ще тліючу війну з проросійськими сепаратистами на сході України, яка забрала близько 9300 життів.

джаджа
Американське видання CBS News зазначає, що 1944 - це "… незвичний вибір для кітчового поп-фесту".

Серед записів про любов і пристрасть пісня Джамали виділялася. З тривожним текстами вона згадує про депортованих кримських татар, в тому числі її (Джамали) прабабусю, в 1944 році радянською владою під час Другої світової війни. Багато хто загинув під час депортації або загинули від голоду у безплідних степах Центральної Азії.

джамджам
Про закиди у бік Володимира Путіна пише і американський телеканал CNN.

"Вона співала "1944" — пісню про депортацію кримських татар Радянським Союзом за наказом Йосипа Сталіна. Її виступ також вважається сильним докором військовому вторгненню президента Росії Володимира Путіна в Україну в 2014 році". ![джама](https://imagecdn1.luxnet.ua/tv24/resources/photos/news/620_DIR/201605/686087_1440800.jpg?201605144129 "Україна і її сумна пісня за Кримом" — під таким заголовком матеріал про перемогу Джамали вийшов на сторінках німецького видання Der Spiegel.

Видання згадує про депортацію кримських татар у 1944 році і зв'язок із теперішньою ситуацією в Криму, зокрема, цитує слова Джамали про те, що вона з 2014 року не мала змоги відвідати своїх родичів на окупованому півострові. Крім цього, у Spigel віддали шану майстерності української співачки.

Так, перемога Джамали — це політика. Але це також перемога для пісні — яку виконала дипломована оперна співачка Джамала з величезною пристрастю.

джамалджамал

Про перемогу Джамали в українсько-російській дуелі з політичною піснею пише й італійське видання La Repubblica, відзначаючи, що серйозні тексти, як у випадку з "1944" — рідкість для Євробачення.

Слово "серйозність" — нечастий гість у багатомовному лексиконі Євробачення.

Як додає видання, Globe Arena в Стокгольмі стала справжньою ареною для дуелі між Україною та Росією.

джамаладжамала
Ваш текст ссылки...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.05.2016, 08:18
auto-yarmolenko-muzhik-
Статус:
Опытный писатель (394 комментария)
Подписчиков:
1
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0 Закончился
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть