Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

На Радбезі Путін пояснить, чому Гіркін має померти

2014-07-22 11:37 Від доктрини „обложеної фортеці”, яку Володимир Путін ефективно використовував впродовж останніх шести років, російський президент переходить ...

Від доктрини „обложеної фортеці”, яку Володимир Путін ефективно використовував впродовж останніх шести років, російський президент переходить до наступної фази внутрішньої політики – „вороги готуються до штурму фортеці”

Сьогоднішнє засідання Ради безпеки Росії буде присвячене „забезпеченню суверенітету і територіальної цілісності Російської Федерації”.

Ні більше, ні менше.

Дивізії НАТО наче не перейшли російського кордону. Навіть в розбурханій уяві Гіркіна-Стрєлкова вони тільки-но почали намотувати на гусениці ДНРівських „повстанців”. Півмільйонна армія „озлоблених хохлобандерівців”, що збираються хвилею заполонити Ростовську область, поки що так і не вийшла далі хворобливого мозку Царьова. Ті персонажі російського медіа поля, які можуть претендувати на відсутність важких форм психічних захворювань – окрім хронічного пропагандистського психозу, говорять про „підготовку українських провокацій в Криму”. Але Радбез говоритиме про територіальну цілісність.

І на цьому кривавому тлі глибоко вночі втомлений лідер великої держави записує відео звернення, в якому не згадує ні про „ДНР”, „ЛНР” чи „Новоросію”. Він говорить про переговори, про мир і про відповідальність. Говорить так, ніби це не він роздавав мавпам „Буки”, а крихкий мир може сам по собі розсипатися на сотні дрібних уламків. На сотні гарячих ДНРів – від Лісабону до Курил.

Не виникає сумнівів, що всі голосні фрази про „загрозу суверенітету”, старанно скопійовані російськими ЗМІ з сайту Кремля, – не більше, ніж чергова агітпропівська вистава на сцені колгоспного клубу. Суть вистави – пояснити „народу і світу”, що Росія опинилась у критичній, переломній ситуації – буквально стоїть над прірвою, підтримувана лише сильною, але стомленою і знервованою рукою Великого Вождя. Який саме зараз готується прийняти єдино правильне рішення.

Це пояснення максимально зручне для Путіна. Воно розширює його поле для політичного маневру в рази. Можна почати тотальну мобілізацію на війну з „бандерівцями”. Можна привести в оперативну готовність стратегічні ядерні сили – для захисту від НАТО.

А можна оголосити про закриття південно-східного кордону. І пояснити, що ДНР-івські терористи – правильні, „наші” хлопці – але виступили трохи зарано. Не дотерпіли до зручного моменту – чи не дочекались вказівки компетентного товариша. Тому нічого в них не виходить – не зважаючи на наші симпатії. Не зважаючи на „Буки”, „Гради” і танкові колони з Росії. І взагалі, передчасним виступом „донецькі ополченці” поставили під загрозу усю велику справу відродження Росії. А тому – мусять померти. По можливості, завдавши максимальних втрат ворогу. Останнє міркування преса не озвучить – але всі, кому треба, здогадаються самі.

Виглядає на те, що Великий Вождь і сам не знає, куди він піде. І це незнання дратує його більше, ніж нічні дзвінки із Заходу. Очі бігають, губи тремтять, а голос ламається. Тому й засідання російського Радбезу преса висвітлюватиме впродовж цілих 5 хвилин – не зважаючи на широкі анонси, режим буде закритим. Але складається враження, що результати цього засідання – або, радше, рішення, прийнятого за його результатами, буде значним і добре помітним. Доктрина „млявої війни”, успішно веденої впродовж трьох місяців, була зіпсована кров’ю безвинних європейців. Подальше наростання пресингу на Росію – за умови відсутності видимих результатів на сході України – не вигідне Кремлю. Конфлікт слід або нарощувати, або гасити, бо зараз час працюватиме проти Росії. І дрібненький чолов’яга у Ново-Огарьово гарячковито зважує, що йому сказати в Кремлі.

Прикро, що від його слів так багато залежить.

Тарас Паньо. espreso.tv

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.07.2014, 11:37
22.07.2014, 11:37
184133 2 jekaonelovefcdk, kapelan48
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Евро-2024 Швейцария Германия 1 : 0   23 июня 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть