Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Свободу Павліченкам

2012-12-15 00:57 Чому в Харкові міліція б'є за Павліченків? Сбт, 15/12/2012 - 00:29, додав: vanbommel Харківські правоохоронці влаштували побоїще ...

Чому в Харкові міліція б'є за Павліченків?
Сбт, 15/12/2012 - 00:29, додав: vanbommel

Харківські правоохоронці влаштували побоїще учасникам маршу на захист сім'ї Павліченків.

Дуже цікаво розгортається ситуація навколо справи сім'ї Павліченків, справедливо розслідувати яку закликають українські ультрас.

Втім, правда в Україні нікому ніколи не була потрібна, а тут — на тобі! І Партія Регіонів разом зі своїми силовими структурами не збирається вирішувати це питання цивілізованими методами, а буде йти напролом, як це вони звикли робити останніми роками під час правління їхнього президента.

p_1.jpgp_1.jpg

Про це свідчать останні кроки в справі Павліченків. Спершу в мережу було викинуто дуже підозріле відео, на якому Павліченко-молодший, екс-ультрас київського "Динамо", розповідає про те, як вони з батьком нібито убивали суддю Зубкова. Зрозуміло, що відео це потрапило 11 грудня, тобто тепер, коли розголос справи набув загальноукраїнського і європейського значення, не просто так. А для того, щоби заспокоїти громадськість. Та наш народ не такий дурний, аби його водили за ніс. Ми не будемо говорити про саме свідчення молодшого Павліченка і про те, як дивно він себе поводив під час показів (всім відомо, як наші структури вибивають "добровільні" показання), а достатньо лише подивитись, як відео жорстко змонтовано. Можемо лише уявити собі, що там було "порізано".

Потім були повідомлення від МВС про бажання фактично зруйнувати фанатські угруповання.

І ось вчора, 13 травня, відбувся ще один інцидент не на користь влади. У Харкові, під час маршу в підтримку сім'ї, відбулось криваве побоїще. Учасників акції було близько 1000 чоловік.

Як повідомляє "Слобожанський оглядач", причин бійки наразі встановити не вдалося. Правоохоронці у всьому звинувачують пікетувальників, буцімто вони постійно провокували, нападали на перехожих і кидались фаєрами й петардами. Однак, за словами правої молоді, очевидців та журналістів — міліція безпричинно накинулась на координаторів ходи: кількість молоді їх налякала, та і впродовж усієї акції представники управління внутрішніх справ постійно нервувались.

Як би там не було, міліція за командою накинулась на учасників акції. Представники ЗМІ засвідчили, що бійці МВС та спецпідрозділів не просто "пакувала" усіх підряд, а безпардонно звалювала на землю і, закувавши в кайданки, — волочили по снігові. Більшість із затриманих били тут же прямо на місці. Ці свідчення підтвердили багато очевидців.

У результаті сутичок затримали 22 учасників ходи. Київський районний суд Харкова виніс рішення про адміністративне покарання тринадцятьом учасникам акції "Волю Павліченкам". Вісьмох маніфестантів засуджено до адміністративного арешту на строки від п'яти до п'ятнадцяти діб, ще п'ятьох - до штрафу від 50-ти до 120-ти грн. Трьом винесли "попередження про неприпустимість порушення закону". Шестеро затриманих не з'явилися до суду. Винесено постанови про їх примусовий привід до суду. На місці подій був затриманий і кореспондент однієї з місцевих інформагенцій, який фільмував події на мобільний телефон. Це ще раз підтвердило версію очевидців, що міліція накидалась та затримувала усіх, хто фільмував ходу та дії правоохоронців.

fcee7dd5f61d4af332ddc9ffd0fcc273.jpgfcee7dd5f61d4af332ddc9ffd0fcc273.jpg

Очевидно, на такі дії міліція була спровокована ще й рішучістю демонстантів, які палили футболки Партії Регіонів та скандували "Сьогодні плакати - завтра автомати!".

057.ua ще пікантніше описує події в Харкові.

"Як почнуть розходитися, витягуємо з натовпу по одному", - почулося з натовпу міліціонерів, що стояли біля дороги, пише видання.

"Провокацію влаштували нечисленні активісти організацій "Ярило" та "Сокола", які є, по суті, молодіжним крилом партії ВО "Свобода", - коментує що відбувається учасник акції.

Після першої сутички з міліцією було ще дві, але вже набагато масштабніші. Цього разу першими напали саме міліціонери. По команді і з криками "вперед" близько 100 міліціонерів накинулися на учасників маршу-протесту, що залишилася. З боку це виглядало, як "стінка на стінку".

"Били всіх без розбору, і дівчат, і хлопців. Одній дівчинці, по-моєму, розбили ніс, ще однією з ноги заїхали в коліно",
 - каже один з активістів.

p_3.jpgp_3.jpg

В кінці зіткнення, коли люди майже всі розбіглися і залишились тільки міліціонери, один з них кинув немалоцікаву фразу: "Ось це по-нашому. Молодці хлопці. Показали цим під***сам, як потрібно себе вести".

Мабуть, міліція не розуміє, що робить такими діями послугу революції, яку буде не зупинити, якщо влада не почне адекватно реагувати на виклики суспільства. Історія Павліченків тільки набирає обертів і з кримінальної справи вона може перерости в цілий рух за справедливість. Адже сьогодні Павліченки, а завтра — ти.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.12.2012, 00:57
15.12.2012, 00:57
128255 0
albanec73
Автор:
(albanec73)
Статус:
Наставник (1468 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ланс Лорьян 2 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Александрия Рух - : - 4 мая 13:00
Чемпионат Англии Арсенал Борнмут - : - 4 мая 14:30
Чемпионат Испании Реал С-дад Лас-Пальмас - : - 4 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть