Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Якось так, про майбутнє українського футболу.

2013-06-26 12:58 Сподобався блог про Димінського. Як коментар-продовження Дуже добрий блог.В принципі, я і сам вже давно хотів ...

Сподобався блог про Димінського. Як коментар-продовження

Дуже добрий блог.
В принципі, я і сам вже давно хотів написати щось подібне, але не в розрізі Карпат, а як аналіз ситуації, що склалась в українському футболі, коли клуби з величезною історією, як Кривбас та Волинь або зникають взагалі, або знаходяться на межі зникнення.


Якщо порахувати витрати президентів клубів на їх утримання - дуже просто зрозуміти, що команда починаючи з п'ятого місця (дивно але можна сміливо вважати, що це майже початок п'ятої точки в українській ПЛ) навряд можуть за рахунок виступів в Європі суттєво підвищити дохідність клубу та якось зменшити витратну відомість.
Отже, маємо, що в середньому український гравець отримує 10 т. уо. на місяць. Таким чином утримання команди з 25 чоловік коштує клубові 3 міліони долларів на рік. І це тільки зарплати гравців. А скільки ще витрат? От і маємо, що клуби ПЛ не можуть тягнути цих гравців.
Я вважаю, що якщо всі клуби підуть шляхом Карпат та Волині - український футбол від того тільки виграє.

Якщо ми говоримо про професійний футбол, тобто футболіст - це професія, а футбол - це бізнес, тоді формування заробітної плати гравця має бути наступною. Не дуже велика ставка футболіста як рядового співробітника. Які там в Україні нині заробітні плати? Так-так, зараз мені скажуть що 2 тисячі гривень - це не зарплата. Я скажу, так не зарплата, тоді давайте піднімемо хочаб до Київської, нехай навіть не офіційної. Припустимо тисячі 2 хай буде долларів.

Отже, маємо гравця - пересічного співробітника компанії. Маємо футбольний матч - проект компанії, від якого залежить прибуток. За місяць, таких проектів, най буде 4. В разі успішного виконання проекту, (тобто виграшу), компанія отримує прибуток, а співробітник премію. 

Отже - класична схема яка дозволяє стимулювати повсякденно роботу будького з нас з вами. Чому така схема не може діяти на футболістів?

Ви скажете, що вона і так така сама, тільки цифри інші. Так я б подивився на когось з Вас, кому сказали б ось тобі 10 тисяч на місяць, і ти їх отримаєш не залежно від результату роботи. Чи багато з вас думалиб за те, чи дійсно вони заробили ці гроші, чи може, більшість думала таким чином, ха в мене є 10 штук, як би це їх класно витратити? Я вважаю, що відповідь всім вам відома.

Як висновок - мабуть, президентам клубів необхідно зібратись та прийняти рішення про зменшення заробітної платні футболістам.

Так, ви скажете, а що ж робити з легіонерами, які не поїдуть сюди заробляти таким чином. А я відповім, а нічого, за рік такої клубної політики більшість гравців українців просто піднімуть свій рівень до пересічного легіонера в українській ПЛ. А про легіонерів топ-рівня тут не має сенсу писати. Вони і так заробляють, як бюджет цілого клубу прем'єр ліги поза десяткою.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.06.2013, 12:58
omanyd
Автор:
(omanyd)
Статус:
Старожил (620 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Лига Европы Аталанта Марсель 3 : 0 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть