Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Лист з Криму на День Незалежності: Я – українка!

2014-08-26 08:23 Я українка? Я люблю сало, але не ношу вишиванку і не п'ю горілку. Я не перепливала ...

Я українка? Я люблю сало, але не ношу вишиванку і не п'ю горілку. Я не перепливала Дніпро і не вмію танцювати український гопак. На моєму столі не лежить «Кобзар», а на стінах не висять рушники. Моя кров червона, а не жовто-блакитна.

Я «склоняю» російською мовою слова «пальто» і «кіно», а три найголовніших слова я сказала не рідною українською мовою, а на «суржику».

Я – українка?

Я вболіваю за «Динамо» і «Шахтар», за Кличко та Усика.

Я мрію побачити рідну землю із ілюмінатора «Боїнга», але я обов'язково повернусь. Мені не потрібні яскраві міста і лоск інших країн. Я не буду жити там, де вулиці не мають імен, а люди не мають імен по-батькові.

Я залишусь тут! Тут земля моїх батьків! Тут земля ще не охолола від вогню, тут ще читають страшні новини і так чекають радості і миру. Тут на грошах поети та гетьмани, а не президенти. Тут жартують смішно, а посміхаються чесно. Із серця це не витерти...

Так, я – Українка. Я люблю вузенькі вулички Львова і запорізькі проспекти. Мені дуже рідні безтурботна Одеса, діловий Донецьк і легендарна Полтава! Я люблю, і завжди лину душею, до безкраїх полів Херсонщини! І полюбила такий завжди різний, але рідний мені Крим!

Я люблю стукіт підборів по Хрещатику своєї сестри, скрипіння снігу в Карпатах і шурхіт кримської гальки під малими рученятами свого сина!

Я не вірю в патріотизм на трибунах, але вірю патріотам в окопах. Я вірю в нашу державу! Як довіряю цьому повітрю, яким дихаю. Я вірю людям, які тримають слово!

Мені ніколи не забути колискової пісні, що співали нам бабуся і мама… А ще… мені завжди сниться неосяжне блакитне небо і поле соняхів. І мій син народився тут. Я – українка!!!

Ірина Осіїк, кримчанка з українським паспортом

ua.krymr.com

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.08.2014, 08:23
dima739
Статус:
Наставник (2051 комментарий)
Подписчиков:
29
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс - : - 18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть