Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

НЕ одне КДК ВИНУВАТЕ, що Маркевич оштрафований

2014-11-10 14:00 … за ніби відмову публічного рукостискання з Ребровим. Вірніше: винувате і КДК в тому, що підійшло ...

… за ніби відмову публічного рукостискання з Ребровим. Вірніше: винувате і КДК в тому, що підійшло до справи формально і покарало Маркевича; але там були на те інші формальні підстави, впевнений в цьому. І довожу.

Для початку – підгрунтя. Яке передбачено пунктом 9 статті 15 Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга», що гласить: «Обов’язковим є рукостискання головних тренерів команд біля лав запасних до початку та по закінченню матчу».

Слідкувати за дотриманням цієї та інших регламентних норм, відповідно до статей 30, 32 згаданого Регламенту, мають повноваження інші офіційні особи матчу; в конкретному випадку – делегат матчу.

А вчора з післяматчевих інтерв’ю головних тренерів дружніх клубів Реброва та Маркевича вдалось встановити, що «винуватцем» того, що такого публічного рукостискання ПІСЛЯ МАТЧУ ДД-ВКДК не сталось – є не Маркевич, а якраз Ребров, який одразу після фінального свистка побіг на поле відзначати перемогу разом з гравцями. Хоча, з духу правил, його в цьому аж ніяк не можна звинувачувати. Бо саме регламентне рукостискання є елементом демонстрації поза межами поля дружніх стосунків між клубами, та чесної спортивної боротьби в межах лицьових ліній поля. З іншого боку, всі правила дозволяють, і навіть заохочують святкування локальних чи значних перемог на полі; але з умовою, щоб ці святкування не принижували честі та гідності інших учасників матчу, офіційних осіб та глядачів. Саме тому рукостискання тренерів вітається, передбачене регламентом, але відсутність його на публіці не є таким порушенням, за яке дисциплінарні органи будь-якої футбольної організації немилосердно карають. Тим більше, якщо вже в підтрибунному приміщенні тренери «виправлялись». Карають лише за демонстративне ігнорування цієї норми…

Втім, якщо порушення таки сталось – то хтось таки його має зафіксувати (або ж не фіксувати, якщо воно має лише суто формальні непринципові ознаки – і таке бувало в історії незалежного українського футболу). Скоріш за все, в розглядуваному випадку формальне «порушення» зафіксували в офіційному протоколі матчу «Дніпро»-«Динамо». Скоріш за все, це справа рук делегата матчу; а далі – КДК формально розглянув протокол (а розглядати – зобов’язаний, що не кажи) і суто формально виніс покарання Маркевичу… Там формально; десь формально, тут формально – а в результаті – черговий скандал в українському футболі. Незначний – але знову скандал.

Взагалі-то в минулому, в органах футбольного правосуддя, коли ФФУ очолював ще Г.Суркіс, а Прем’єр-Ліга мала власний орган – Дисциплінарну Комісію – в таких випадках обходились, як правило, (після повнобічних розслідувань з письмовими поясненнями від клубів та учасників епізоду) попередженнями тренерам, які забували про таку норму Регламенту. І ніколи – не штрафували, якщо не було демонстраційної відмови рукостискання (як ото неодноразово демонстрував Луческу). Румуна – так, було, неодноразово штрафували, саме за принципову відмову післяматчового рукостискання. А тут – за що?

А тепер – цікаве. Делегатом (можливим формалістом) матчу «Дніпро»-«Динамо» був Віктор Гайворонський, виконавчий директор, віце-президент Донецької обласної ФФ, заступник Бориса Колєснікова (мабуть, не потрібно пояснювати що це за кадр…). Саме тому, дуже вірогідно, що формалізм Гайворонського мав корупційні ознаки: адже наступний матч «Дніпра» до переносу вже не планувався… А вивести з себе хоча би одну з ключових фігур суперника в наступному двобої – це вже давно стало кротячою візитівкою.

В зв’язку з обставинами, що встановлені лише вчора, Виконком ФФУ має право оскаржити рішення КДК по накладенню штрафу на Маркевича в Апеляційному Комітеті ФФУ. Чи зробить це? Бо є питання… Якщо оскаржить – то так само мусить оскаржувати інші недосконалі рішення КДК ФФУ, як то дискваліфікацію Степаненка на наперед визначені тури і матчі, як то відмову КДК розглядати на своєму засіданні негідну поведінку Тайсона, коли він несильним ударом по спині «а-ля-Вукоєвич-Кучер» провокував Ярмоленка, тощо.

Ні, не буде засідання Апеляційного Комітету ФФУ за наслідками цього іценденту. Я чомусь впевнений в цьому. Бо: за два попередні роки довелось переконатись, що в ФФУ інші пріоритети, ніж забезпечення чесної гри на полі та дотримання правил Fair play.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.11.2014, 14:00
10.11.2014, 14:00
192660 1 YARY
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37748 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс - : - 18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть