Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Коли припинить скиглити Луческу

2015-04-29 11:55 Головний тренер "Шахтаря" у цьому сезоні повернув собі звання головного "базікала" українського чемпіонату. Але, якщо критику ...

Головний тренер "Шахтаря" у цьому сезоні повернув собі звання головного "базікала" українського чемпіонату. Але, якщо критику румуна на адресу Федерації футболу України, суддів та суперників ще можна виправдати, то останні звинувачення львівських уболівальників у недостатній підтримці донецької команди не лізуть у жодні ворота

Після незадовільної для "гірників" нічиєї з київським "Динамо", що фактично позбавила "Шахтар" зазіхань на чемпіонство в українській Прем'єр-лізі, роздратований Мірча Луческу знову почав критикувати усіх й усе.

На румуна знову обернені всі фото та телеоб'єктиви в очікуванні, що він знову утне щось у своєму стилі дев'ятирічної давнини. Кадри, на яких невдоволений суддівством румун у 2006 році під час матчу проти київського "Динамо" кидає на бігову доріжку свою в'язану шапку та аплодуючи вигукує "Браво, федерація!" - стали класичними.

На початку цього сезону румунського фахівця ще можна було зрозуміти, коли він жалівся на те, що "Шахтарю" доводиться усі матчі по суті грати на виїзді — через окупацію Донецька. Але інші його закиди не мають під собою підгрунтя.

Луческу почав на кожному куті розповідати, що турнір проводиться виключно в інтересах однієї команди — "Динамо", яке оклигало після багаторічної кризи та під керівництвом Сергія Реброва знову взяло за мету найвищі турнірні цілі. Невдоволення румуна викликав класичний формат турніру, в якому 14 команд грали в два кола, ледве не в кожному матчі він звинувачував суддів в упередженості, а Прем'єр-лігу критикував за неправильно сформований календар.

Ці заяви навдивовижу збіглися зі зміною футбольного керівництва країни. Призначений за часів Януковича на пост президента Федерації футболу Анатолій Коньков на початку 2015 року склав свої повноваження, поступившись місцем кріслом Андрієві Павелку. "Шахтар" після такої ротації втратив статус недоторканості та опинився в рівних умовах з рештою команд. Саме в рівних, тому що про дискримінацію може говороити лише дуже упереджена людина.

Чергова хвиля войовничої риторики Мірчі Луческу припала на вирішальний матч чемпіонату країни, який у минулу неділю зіграли у Львові "Шахтар" та "Динамо". Донеччанин перед грою відставали від киян на п'ять очок та у разі нічиєї чи поразки робили свої шанси на чемпіонство примарними. Позитивного результату на "Арені Львів", зігравши у нульову нічию, досягли кияни, а румунський тренер затягнув свою стару пісню. Не минулося й без "несправедливо" непризначеного арбітром Анатолієм Жабченком пенальті в епізоді, коли Сергій Рибалка випадково влучив собі м'ячем у руку. От тільки з Луческу не погодилися авторитетні рефері, наголосивши, що суддя діяв у межах правил.

Та на цей раз "Містер" перевершив навіть самого себе. Крім необ'єктивних рефері та підступних суперників, він звинуватив у недостатній підтримці львівських глядачів, які у своїй переважній більшості вболівали за “Динамо” та пообіцяв, що в подальшому матчі з динамівцями кияни у Львові проводити не будуть.

"Краще б ми зіграли з "Динамо" у Чернівцях, бо там мешкає більше румунів", - сказав тренер.

А соцмережі відреагували порадами грати у Бразилії — оскільки у складі "Шахтаря" багато бразильців - підтримка команді точно була б гарантована.

Звичайно, тиснути на суперників та суддів за допомогою висловлювань — звичайна практика для досвідчених тренерів. Але нехтувати вболівальниками, які в цьому сезоні, як мінімум, забезпечили "Шахтарю" неймовірну підтримку на "Арені Львів" під час матчів Ліги чемпіонів - це поза межею.

Потрібно враховувати, що в наступному сезоні донеччани можуть й не потрапити до групового раунду головного континентального турніру і на матчах Ліги Європи проти посередніх суперників, аншлаги "Шахтарю" буде збирати вкрай складно. А в Чернівцях місцевий стадіон більше відомий першим історичним пісенним фестивалем "Червона рута", але аж ніяк не відповідною умовам УЄФА інфраструктурою.

Дмитро Марценишин http://espreso.tv/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.04.2015, 11:55
29.04.2015, 11:55
205255 0
KontuR
Автор:
(KontuR)
Статус:
Начинающий писатель (91 комментарий)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига чемпионов Реал Бавария 2 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Колос Заря - : - 9 мая 15:30
Лига Европы Аталанта Марсель - : - 9 мая 22:00
Байер Рома - : - 9 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть