Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

УПЛ 2015/2016, або думки дилетанта як принести футбол у маси під час війни

2015-05-24 23:29 Давно не писав блогів вже... Вітаю всіх із такою довгоочікуваною подією! Всі ці шість років я ...

Давно не писав блогів вже... Вітаю всіх із такою довгоочікуваною подією! Всі ці шість років я не пропускав майже жодної трансляції матчу Динамо! Завдяки інтернету, навіть в Ізраїлі, вболівальники Динамо залишаються з командою!

Тепер до діла. Посатраюся лаконічно виразити свої думки щодо теми блогу. Я вважаю що немає для нашого футболу кращого рецепту ніж 16 команд для Вищої ліги.

Я не помилився, назвавши лігу Вищою, а не премьер. Думаю переважна більшість фанів згодна, що ця організація себе вичепрала и повністю дискредитувала, не спромігшись реалізувати жодну із задекларованих цілей. Думаю ФФУ може органівати усі професійні футбольні змагання в країні.

Тепер щодо нижчих ліг. На мою думку нам достатньо мати дві професійні лігі: Вищу і Першу. Щодо другої ліги, то доречніше оголосити цю лігу напівпрофесійною. Знизити для цієї ліги вимоги и проводити змагання по 4 зонам (захід, центр, південь, схід) або по двом (захід і схід). А далі 4 переможці (або по дві команди із зони) при бажанні переходять у професійні змагання. Можливий також варіант із подільшим турніром плей-офф за звання напівпрофесійного чемпіона України, по результатам якого визначаться ті що перейдуть до першої ліги. Ця реформа, при умові зниження вимог, зменшить вартість утримання команд і можливо це призведе до відродження футболу в обласних центрах. Дуже прикро, що в Рівному, в Хмельницькому, у Вінниці, в Житомирі та в моєму рідному Івано-Франківську, немає футболу... Ще один аргумент за напівпрофесійний статус для другої ліги - це просто загальна кількість команд, які сьогодні ще лишилися у професійному футболі. Всього 14+16+10=40. Всього 40 команд на 40 мільйонну країну.

Тепер подивимося що криєься під цими 40 командами. Мінус 2 клуби фарми (Динамо-2 і Шахтар-3). Мінус Сталь Алчевськ, що знялися зі змагань. Вже 37. А враховуючи ситуацію із боргами по зарплатні навіть у премьер-лізі - невідомо скільки команд не заявится на наступний сезон. До того ж продовжує вносити свої корективи й війна... На мою думку треба спробувати врятувати клуби з окупованих території, перевізши іх до материкової України. Чув що в Херсоні спробують відновити Таврію. Інші команди з Донбасу можна було б перевести на постійній основі до міст де нема футболу. Все одно це клуби практично без вболівальників. Ті ж донецькі Металург та Олімпік знайшли б свого глядача в умовних Хмельницькому чи Івано-Франківську. Щодо брендових окупованих - Зорі і Шахтаря, то тут ситуація інша. Ці клуби занадто прив'язані до своїх міст. Іх переїзд може бути лише тимчасовим. Правда, якщо Зорю тепло приймуть в будь-якому куточку держави, то із ржаво-чорними я не впевнений. Особливо на фоні всього бруду який йде від Ахмет-хана і його шавок... Хоча впевнений, що вони могли грати в я комусь із міст вільних частин Донецької області, і навіть мали би справжню підтримку. Ну а єврокубки можуть грати де завгодно. Ось перелік усіх українських [стадіонів].(https://uk.wikipedia.org/wiki/Список_футбольних_стадіонів_України)

Щодо фармів Динамо і Шахтаря, то моя думка потрібно розформувати їх. Мені можна заперечити, адже це і так зменшить на два кількість професійних команд. Згоден, але яка мета цих команд? Для виховання резерву є команди U-21 і U-19. А утримувати команду першої ліги - це викинуті гроші! (Як на мене сьогодні є куди потратити ці кошти з більшою користю для держави)

Тепер щодо складу професійних ліг. На сьогодні ми маємомо 13 команд які залишаться у вишці, 2 які виразили бажання підвищитися у класі і ще одне місце стикове для 14 місця УПЛ/3 місця. Якщо з Вищою лігою все більш-менш логічно, то місця в першій лізі для всіх недостатьно - на 16 місць є 20 команд. Тут все в руках власників клубі. В ідеалі якщо всі клуби фінансовоспроможні то можна зробити взагалі дві ліги по 18 клубів, але на жаль я не вірю в оптимістичний варіант. Набралося би хоча б 32 команди.

Вища Ліга 2015/2016 1. Динамо Київ 2. Дніпро Дніпро :-) (з міста Дніпро) 3. Шахтар Донецьк 4. Зоря Лунаськ 5. Ворскла Полтава 6. Металіст Харків 7. Волинь Луцьк 8. перебазований колишній Металург Донецьк 9. перебазований колишній Олімпік Донецьк 10. Металург Запоріжжя 11. Чорноморець Одеса 12. Говерла Ужгород 13. Карпати Львів 14. Олександрія Олександрія 15. Сталь з колишнього Дніпродзежинська 16. Азов Маріуполь/Гірник-Спорт з колишнього Комсомольска

Перша ліга 2015/2016 1. Азов Маріуполь/Гірник-Спорт з колишнього Комсомольска 2. Тернопіль Тернопіль 3. Зірка з колишнього Кіровограду 4. Суми Суми 5. Десна Чернігів 6. Геліос Харків 7. Нафтовик Охтирка 8. Гірник Кривий Ріг 9. Полтава Полтава 10. Нива Тернопіль 11. Миколаїв Миколаїв 12. Буковина Чернівці 13. Черкаський Дніпро Черкаси 14. Оболонь-Бровар Київ 15. Кремінь Кременчук 16. Реал Фарма Овідіополь/Кристал Херсон/Скала Стрий/Арсенал-Київщина Біла Церква/ Енергія НК Нова Каховка

Дякую за увагу! Слава Україні!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.05.2015, 23:29
shynasm
Автор:
(shynasm)
Статус:
Старожил (726 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть