Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Провідна газета США присвятила ряд матеріалів корупції в ФІФА

2015-05-30 22:12 Розслідування ФБР та Служби внутрішніх доходів США наносять удар по світу футболу. Учора газета The New ... Провідна газета США присвятила ряд матеріалів корупції в ФІФА

Розслідування ФБР та Служби внутрішніх доходів США наносять удар по світу футболу. Учора газета The New York Times опублікувала статтю під заголовком «Податкове розслідування США наносить потужнийудар по футбольному світу». Паперова версія статті буде опублікована сьогодні.

Стаття починається з розповіді про життя Чака Блейзера (Chuck Blazer), який був могутньою фігурою в міжнародному футболі і він користувався всіма цяцьками, які давала йому його влада: дві квартири на Манхеттені в Trump Tower, дорогі автомобілі, багата нерухомість в Майамі та на Багамах.

Але незважаючи на своє марнотратне життя він не вписував у податкову декларацію свої персональні доходи.

І в серпні 2011 року податковий інспектор Стів Берріман розпочав кримінальне розслідування проти Блейзера в Лос-Анджелесі. В цей же час у Нью-Йорку два агенти ФБР Джаред Рендал і Джон Пенза працювали над справою, пов'язаною з російською організованою злочинністю з грудня 2010 року і яка не мала жодного відношення до справи податкових властей Лос-Анджелеса. Але агенти на обох узбережжях мали деяких спільних фігурантів у своїх справах. У грудні 2011 року у новинах повідомлялося, що агенти ФБР цікавляться ФІФА і слідчі з Каліфорнії зателефонували в Нью-Йорк. Два агентства вирішили об'єднати зусилля і розпочали справу, яка вилилася в арети висопосадовців ФІФА. У розслідуванні допомагали поліція і дипломати 33 країн. Цю справу правоохоронці назвали однією із найскладніших у міжнародних кримінальних справах стосовно високопосадовців за останні роки. 14 осіб звинувачено в хабарництві і відкатах і які були пов'язані з вищими ешелонами ФІФА. «Я впевнений, що буде новий раунд офіційних звинувачень» - заявив Річард Вебер (Richard Weber), керівник відділу кримінальних розслідувань Служби внутрішніх доходів.

Агресивний хід американського уряду окував футбольний світ і виникли питання, чи США не задалися метою скинути керівництво ФІФА, яке уже довгий час підозрювали в корупційних діях. Проте представники міністерства юстиції, ФБР та Служби внутрішніх доходів сказали, що імпульсом слугувала кримінальна діяльність та організована злочинність у футбольному світі. Не було якогось рішення чи заяви, що ми переслідуємо футбол, ми просто переслідуємо корупцію, яка привела нас до футболу. Слідчі швидко усвідомили масштаби корупційних дій. Лоретта Лінч (Loretta E. Lynch), генеральний прокурор США заявила: «Ми завжди знали, що це буде дуже велика справа».

Служба внутрішніх доходів США відома тим, що займається податковими злочинцями, але в ній також працюють найбіль кваліфіковані слідчі у справах фінансового обману і відмивання грошей.

І Лінч, і Вебер наголошують на тому, що саме Чак Блейзер перий почав співробітництво з урядом і надав допомогу у поруенні справ проти офіційних осіб ФІФА. Вебер наголосив, що це розпочалася як справа про несплату податків проти Блейзера, але як тільки вони побачили міжнародну корупцію, то зразу почали відслідковувати гроові потоки... Офіційні звинувачення міністерства юстиції описують корупційну систему, в яку були втягнуті керівники ЗМІ та маркетингових компаній, і вони регулярно платили хабарі, щоб отримати вигідні права для реклами та висвітлення міжнародного футболу. Задокументовано білье 150 млн. доларів хабарів і американські банки були також використані в цій схемі. Американські банки стали саме тим гачком, який дозволяє американським прокурорам розглядати справу в судах США...

Коли одного із слідчих запитали, чому США висунули звинувачення, то відповідь була лаконічною – Це таке, що багато іних країн не зможуть проковтнути.!!!:-)))

Щвейцарію для арештів обрали з точки зору логістики! ) Саме зараз там зібралися всі необхідні особи на конгрес ФІФА. В іншому випадку потрібно було б мати справу з урядами і просити в них дозволу на арет тих чи іних осіб... Федеральні агенства ще раз підкреслили, що час арештів не був повязаний з перевиборами Блаттера, якого не звинувачували ні в чому. Крім того Річард Вебер не ідентифікував майбутні цілі і не підтвердив чи Блаттер є серед них. Вебер усвідомлює, що федеральні слідчі, які публічно заявили, що хочуть позбавити футбол від корупції – значно підняли очікування/надії по всьому світу. Ми маємо сильне переконання, що є ще інші люди та організації, які втягнуті в кримінальні дії...

Оригінал статті та інші матеріали за посиланням: http://www.nytimes.com/2015/05/30/sports/soccer/more-indictments-expected-in-fifa-case-irs-official-says.html?_r=1

PS. Хочу подякувати шановному Yorkship, який поділився інформацією про статтю.

PPS. The New York Times подає цю інформацію як сигнал про те, що робота не закінчена і продовжуватиметься до тих пір, поки клубок корупції не буде розплутаний. На цю хвилину на сторінці газети зафіксовано 144 коментарі, основні спрямовані на критику ФІФА, а кілька коментаторів назвали ФІФА не спортивною асоціацією, а «організованим кримінальним гуртком». Деякі вважають, що розслідування спрямоване проти Путіна, деякі дивуються, чому уряд США надає так багато уваги виду спорту, який не дуже популярний в Америці.

І насамкінець – герої нашого часу: Аманда Лінч та Річард Вебер

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.05.2015, 22:12
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11
Топ-матчи
Чемпионат Испании Гранада Осасуна 0 : 0   28 апреля 17:15
Чемпионат Украины Кривбасс Металлист 1925 - : - 28 апреля 18:00
Чемпионат Франции Ренн Брест - : - 28 апреля 18:05
Чемпионат Англии Ноттингем Форест Ман.Сити - : - 28 апреля 18:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть