Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В ерефії оприлюднили власні втрати живої сили на війні в Україні

2015-08-26 17:30 У РФ випадково опублікували дані про втрати російських військ на Донбасі – Forbes Йдеться не про ...

У РФ випадково опублікували дані про втрати російських військ на Донбасі – Forbes

Йдеться не про усіх загиблих і поранених, а лише про тих, яким станом на 1 лютого уже виплатили компенсації – а це 2000 убитих і 3200 калік.

Російське видання "Ділове життя", яке робить звіти про ринки, фінанси та бізнесі, випадково оприлюднило кількість загиблих на Донбасі російських солдатів в одному з аналітичних матеріалів під назвою: "Зростання виплат військовим у 2015 році".

Статтю про цю подію сьогодні, 26 серпня, опублікував впливовий американський журнал Forbes.

Як зазначається, президент Росії Володимир Путін наказав засекретити кількість загиблих російських солдатів "під час спецоперацій в мирний час". У випадку розголошення даних про "секретну" загибель – сім'ї загиблих втратять втратять всі виплати і пенсії, а можуть ще й зазнати кримінального покарання. Організацію солдатських матерів, яка самостійно збирала дані про загиблих солдатів РФ, влада оголосила "іноземним агентом" і фактично блокувала її діяльність. Убивство опозиціонера Бориса Нємцова автор теж пов'язує із підготовкою дослідження про участь армії РФ у вторгненні на Донбас. Російські правозахисники через перешкоди з боку влади наразі змогли підтвердити лише кілька сотень загиблих вояків ЗС РФ.

Однак частина справжніх даних таки спливла на поверхню. Російське видання "Ділове життя" оприлюднило черговий матеріал про турботу путінського режиму про народ. Один із розділів звіту "Зростання виплат військовим у 2015 році" був сформульований так: "Компенсація військовому персоналу за участь у бойових діях в Україні в 2014-2015 роках". У тексті зазначалося: "Для сімей загиблих військових, які брали участь у військових діях в Україні, грошова компенсація становить 3 млн рублів (близько $50 тис – Ред.), а тим, хто отримав інвалідність під час бойових дій – 1,5 млн рублів (близько $25 тис – Ред.). Крім того, передбачена виплата контрактникам "бойових" за кожний день перебування в зоні військового конфлікту в розмірі 1800 рублів".

У звіті уточнювалось: "Всього станом на 1 лютого 2015 року вже виплачена грошова компенсація для більш ніж 2000 сімей загиблих та для 3200 військовослужбовців, які отримали важкі поранення і визнані інвалідами". Варто зазначити, що це не повні дані втрат – а лише число уже виплачених компенсацій за "секретні" смерть і каліцтво під час неоголошеної війни.

Згодом вказані цифри були видалені, але їх вже підхопили журналісти, а повний варіант статті залишився у вигляді скріншотів та у веб-архіві.

http://www.5.ua/ato-na-shodi/V-Rosii-vypadkovo-opublikuvaly-dani-pro-vtraty-ZS-RF-na-Donbasi--Forbes-91459.html (скрін)

http://24tv.ua/ukrayina/rosiyske_vidannya_obmovilos_pro_vtrati_svoyeyi_armiyi_v_ukrayini/n605644 (скрін)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.08.2015, 17:30
26.08.2015, 17:30
214613 2 ivz2306, sergakk
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37748 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Италии Фиорентина Наполи 2 : 2 Закончился
Чемпионат Украины Динамо Кривбасс - : - 18 мая 15:30
Чемпионат Германии Унион Фрайбург - : - 18 мая 16:30
Байер Аугсбург - : - 18 мая 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть