Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Aut cum scuto, aut in scuto.*

2015-11-10 23:14 Отже, шановні, потроху починаємо готуватися до останніх боїв ЗБУ проти команди, з якою в нас є ... Aut cum scuto, aut in scuto.*

Отже, шановні, потроху починаємо готуватися до останніх боїв ЗБУ проти команди, з якою в нас є дещо спільне, і яка є доволі небезпечним суперником. Спільне з словенцями в нас насамперед те, що як і ми вони отримали державність на початку 90-х, і після цього провели свої перші міжнародні матчі. Свій дебют на міжнародній арені Словенія провела з віце чемпіонами світу на той час - італійцями і звела його в нічию.

Як бачимо, сюрпризи вони здатні робити і топ-командам. Ми, ж нагадаю, свій перший міжнародний матч, хоча й товариський, програли в Ужгороді команді Угорщини 1:2, на що були й обєктивні причини,в т.ч відсутність передматчевих зборів через проблеми з фінансуванням.
Міцним горішком збірна Словенії була у плей-оф відбірних турнірів не тільки для нас. У 2009 році словенці перейшли дорогу збірній нашого північно-східного сусіда, перетнувши їм у плей-оф дорогу на Мундіаль-2010. Незважаючи на нижчий від нашого рейтинг, і схожий поступ в розвитку, словенці більше нас брали участь у фінальних частинах чемпіонатів Європи та світу (ЧЄ-2000, ЧС-2002 і ЧС-2010), хоча у нас тут є певна перевага - у 2006 році ми вийшли з групового раунду і навіть пройшли в 1/16 фіналу швейцарців.
В актив збірної Словенії можна віднести також досвідченість її головного тренера: Сречко Катанец той самий, що у далекому 1999 привів словенців до перемоги над збірною Йожефа Сабо з Андрієм Шевченко Сергієм Ребровим та іншими. На відміну від суперника, в нашій команді за цей час з тих чи інших причин змінилося 10 тренерів або виконувачів їх обов"язків. Як бачимо, в цьому аспекті нашій збірній далеко до балканців. Щодо представницького складу команди - суперника, тут, звісно, треба дивитися крізь призму успішності окремих клубів і рейтингу чемпіонатів країн. Україна може похвалитися перевагою в рейтингу УЄФА: 8-ме місце проти 30-го у словенців. На клубному рівні у нас були півфінали ЛЧ і ЛЄ, фінали ЛЄ, перемоги в КУЄФА, до чого клубам з невеличкої балканської країни дотягнутися - майже фантастика. Якщо, враховувати історію участі наших гравців в складі збірної СРСР та перемог Динамо Київ на міжнародній арені, то наш досвід може видатись незпівставним. Але, це були швидше феноменальні виступи певних поколінь гравців, яких привела до успіху особистість і методика талановитого тренера в купі з особливостями суспільно-політичної системи, або грамотна трансферна політика за недосяжного для малих європейських країн олігархічно-фінансового ресурсу. Отже, ця перевага нашого футболу не є однозначною.

До грядучих зтиків зі ЗБУ Словенія буде готуватись наступними гравцями:

Воратарі: Самір Ханданович (Інтер, Італія), Ян Облак (Атлетико, Іспанія), Нейц Відмар (Домжале).

Захисники: Боштьян Цесар (Кьево, Італія), Бранко Ілич (Астана, Казахстан), Боян Йокіч (Вільярреал, Іспанія), Лука Крайнц (Кальярі, Італія), Мірал Самарджіч (Рієка, Хорватія), Андраж Струна (Яніна, Греція), Сініша Анджелковіч (Палермо, Італія), Мішо Бречко (Нюнберг, Німеччина).

Пізахисники: Вальтер Бірса (Кьево, ІталІя), Йосип Ілічич (Фіорентина, Італія), Кевін Кампль (Байер, Німеччина), Андраж Кірм (Омонія, Кіпр), Рене Крхін (Гранада, Іспанія), Ясмін Куртіч (Аталанта, Італія), Деян Лазаревич (Антальяспор, Турція), Нейц Печник (Джеф Юнайтед, Японія), Райко Ротман (Істанбул Башакшехір, Турція), Бенджамін Вербіч (Копенгаген, Данія).

Нападаючі: Роман Безяк (Рієка, Хорватія), Златан Любіянкіч (Урава Ред Даймондс, Японія), Мілівоє Новаковіч (Нагоя Грампус, Японія).

Отже, серед викликаних гравців, лише один представляє внутрішній чемпіонат Словенії - третій воротар Нейц Відмар. Решта грають в країнах Європи і Азії (Японія і Казахстан). Дуже великим є представництво чемпіонату Італії, аж 7 гравців. Окрім цього 3-ма гравцями представлено чемпіонат Іспанії та 2-ма - Німеччини. Отже, з 24-х гравців збірної - 12 грають в так званих топ-чемпіонатах. В той же час, наша збірна може похвалитися лише 1-м таким гравцем - Коноплянкою. Крім нього є ще один досвідчений легіонер, Анатолій Тимощук, але чи вийде він на поле, важко сказати. Якщо співставити ці 2 показники, то перевага Словенців в класі може здатися серйозною, оскільки вони здатні випустити на поле всю команду з представництвом в топ-чемпіонатах Європи, це арифметично, а якщо, гіпотетично, то позиція голкіпера, лінії захисту й півзахисту, можуть бути цілком складені з таких гравців. Ми ж зможемо протиставити їм наших зіркових Ярмоленко, з Коноплянкою, а також зіграність гравців окремих ліній і взаємодії між останніми, оскільки наші футболісти фактично належать чи належали 2-м провідним клубам Динамо чи Шахтарю. Але тут постає питання керованості збірної, можливої екстраполяції конкурентних відносин міх цими командами і патріотичної традиції виховання і подготовки гравців Шахтарем. Це питання теж вважаю таким, що об"єктивно нівелює наявність зіграності окремих гравців і міжлінійних зв"язків і не грає на нашу користь. До негативного чиннику можна віднести нестабільність положення тренерського штабу і його критику протягом поточного відбору. Що грає за нас, це - перевага 1-го матчу, атмосфера Арени Лвів, та наявність певного морального "боргу" перед збірною невеличкої але гордої балканської країни. Шкода, що його не зможе повернути СаШо. Але у нас ще є Олег Гусєв, і його досвід.

Що ж остається нам, вболівальникам - вірити в довгоочікуваний успіх. Aut cum scuto, aut in scuto.

  • Зі щитом, або на щиті (лат).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.11.2015, 23:14
10.11.2015, 23:14
220999 2 klyopa, kapelan48
Vital2005
Автор:
(Vital2005)
Статус:
Старожил (506 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть