Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В очікуванні "Манчестер Сіті" Выбор редакции

2016-02-22 13:30 Хочу поділитися власними враженнями та спостереженнями на рахунок майбутнього суперника "Динамо". Це тільки суб’єутивний погляд, цілком ...

Хочу поділитися власними враженнями та спостереженнями на рахунок майбутнього суперника "Динамо". Це тільки суб’єутивний погляд, цілком нормально, коли хтось має інші враження.

Тренер:

На мою думку, Мануелю Пеллегріні набагато яскравіше вдавалося працювати, коли на нього немає тиску відповідальності, або є можливість на помилку.

Його "Вільярреал" та "Малага" були більш розкуті, більш видовищні, більш романтичнішими, якщо хоче, від його "Реалу" чи "МС".

Не дарма чілійця прозвали «архітектором». Від дуже гарно вміє будувати, конструювати, починати роботу, а от завершувати, чи надавати особливості – йому вдається дуже важко. Виходить такий будинок, який вже побудований, який має дуже дороге оздоблення, але все одно- йому чогось не вистачає для повноцінного, комфортного життя.

Зараз Пеллегріні працює під тиском. Вже офіційно оголошено, що Гвардіола очолить команду влітку. Працювати в умовах, коли ти знаєш, що на твоє місце прийде новий тренер – дуже важко. Це не тільки стосується власної мотивації, але і управління футболістами та мотивації самих гравців.

Гра команди:

В цьому сезоні, на мою думку, вона – найслабша за весь час чілійця в "МС." Немає легкості, немає впевненості в власних силах, немає такої переваги, яка була присутня в минулих сезонах. Все дуже прогнозовано .

Незважаючи, на те, що в команді майже немає британців, команда грає в суто британський футбол. Щось дуже схоже, на футбол "МЮ" часів Алекса Фергюсона останніх сезоні – маловидовищний футбол, з великою кількість атлетичних та фізично сильних гравців в центральні осі( як центральні захисники так і півзахисники), швидкі ,нестандартні фланги, та індивідуально сильний форварди.

Багато матчів в цьому сезоні вдалося виграти завдяки індивідуальній майстерності гравців. Насамперед, завдяки Агуеро, Давіду Сілві та де Брюйне

Залежність:

"МС" має залежність від певних гравців. Насамперед, це Вісент Компані, Давід Сілва та Кун Агуеро. В цьому сезоні, ключовим гравцем став Кевін де Брюйне. Агуеро –це багато голів на будь-який смак, нападник від Бога, який на футбольному полі вміє все. Де Брюйне приніс команді на флангах ще більшу швидкість, нестандартність, різноманітність . Давід Сілва в "МС" став таким собі конструктором атак, футболіст без прив’язаної позиції, прихований плеймейкер, який діє по всьому фронту атаки. Компані-це лідер оборони, тобто, гравець, який організовує всю оборону команди. Таких в Німеччині називають « шефом захисту».

Втрати "МС":

Дуже важливо, що до матчів проти "Динамо" "МС" підходить з значними кадровими втратами. Матч в Києві точно пропустить ряд ключових футболістів. До матчу відповіді в декого є шанси відновитися.

Насамперед, варто говорити, що Пеллегріні позбувся майже всякої ротації на флангах. На мою думку, якраз фланги були найсильнішою ланкою «горожан». По-суті залишилися тільки Давід Сілва та Рахім Стерлінг. Гравці дуже схожі між собою: обидва технічні, обидва прудконогі, здатні обігрувати один в один.

Кевін Де Брюйне отримав травму коліна. В кращому разі він буде готовий до матчу –відповіді. Сергій Ребров ще в кінці минулого року назвав саме бельгійця головною атакуючою силою англійців. Дійсно, прийшов не на саму проблемну позицію, але зміг її покращити, додати команді швидкості та нестандартних рішень

Самір Насрі – травмований вже давно. Його вже навіть встигли виключити з заявки ЛЧ. Француз вже перестав бути гравцем основного складу, скоріше був гравцем ротації.

Хесус Насас теж пропустить київський матч. Не можна сказати, що він відігравав важливу роль в команді, але коли потрібно виходив та грав. За стилем та манерою гри дуже схожий на свого земляка Давіда Сілву.

Багато часу пропустив капітан команди Вінсент Компані. Зараз він вже відновися від всіх своїх травм і наче знову готовий грати. Цей гравець – дуже важливий для Сіті, лідер оборони та організатор , таких в Німеччині називають «шефом захисту». Навіть, якщо бельгієць буде грати – двомісячна перерва повинна позначитися на його діях.

Також травмований Мангала. Цього француза можна назвати умовно третім центральним захисником МС. В минулому сезоні складав пару з Компані, в цьому був витіснений з основи Отаменді. В час травми Компані саме він складав пару центральних захисників з Отаменді. Обоє свого часу грали в "Порту", тільки Отаменді перейшов до блакитної частини Манчестера через Валенсію.

Більш за все буде грати пара Компані – Отаменді. Обидва захисники сильні в силовій боротьбі та на другому поверсі. Випускати проти них Мораєса – повне самогубство. Навіть в матчах проти "Челсі" більшість часу грав Кравець, який хоч, якось міг штовхатися з Кехілом та Террі. Думаю, що в таких матчах "Динамо" буде просто необхідний Теодорчик, який якраз сильний в силовій боротьбі і гарно вміє чіплятися за м’яч.

Травмований також центральний півзахисник Делф. Але його роль в команді не суттєва. Це скоріше гравець резерву. Прийшов цього літа з "Астон Вілли".

Звичайно, що втрати великі. Але в "МС" настільки велика лавка, що на основному складі це не позначається. Тільки втрачається можливість варіації складу та підсилення під час гри. На флангах залишилося тільки двоє гравців. Пеллегріні не може вибирати, тільки використовувати те що є.

Слабкості команди:

Насамперед, варто говорити про певну невизначеність. Привид Гвардіоли вже літає над Манчестером. Всі тільки чекають, коли він матеріалізується. Ніхто не знає, про плани іспанця. Хто залишається? Хто йде? Напевно, такі питання більше займають часу в головах футболістів, ніж сам футбол.

Перед матчем з "Динамо" "МС" позбавився майже всієї можливої ротації. Склад, команди можна визначити вже сьогодні. Ніякого сюрпризу по складу бути не може. Не менше важливо, що підсилення по ходу матчу Пеллегріні теж брати немає звідки.

Опорна зона. Я думаю, що це найслабша ланка команди зараз. Туре проводить дуже слабкий сезон. Він не тільки перестав бути лідером команди, але і дуже погано виконує свої прямі обов’язки. При контратаках суперника -його зона залишається порожньою. Це дуже гарно показав Клаудіо Раньєрі з своїм "Лестером". Тим паче зараз з’явилося дуже багато розмов, про переїзд Яя до Китаю. Думаю, що думки іуаріця зараз далеко за межами футбольного поля. Фернандіньо теж ніколи не був гарним опроником, в нього чесноти інші. Фернандо так і не зміг показати себе в англійському футболі. Думаю, що при Гвардіолі нікого з цих гравців в команді не буде

"МС" дуже не любить швидкості. Коли суперник вмикає швидкість – виникають величезні проблеми.

Матч в Києві:

Думаю, що Пеллегріні розуміє всю відповідальність цього матчу. Ніхто не буде летіти вперед. Буде мінімум ризику. Головне завдання – не пропустити. Насамперед, суперник намагатиметься не давати "Динамо" виходити в контратаки, закривати всі можливі вільні зони. Більш за все вийде трійка в середині Ференандо – Фернандіньо – Туре, яка буде намагатися засушити гру. Сподівання на швидкий вихід в атаку, через фланги. Дуже небезпечно, що всі гравці атаки ( Агуеро, Стерлінг, Сілва) низькорослі, швидкі футболісти. З таким гравцями – самогубство грати високо в обороні.

Мануель Пеллегріні показав в матчі з "Челсі", що матч в Києві буде дуже важливий. Майже ніхто з основних гравців в кубку не грав. Напевно, не скільки берегли сили, скільки боялися, що хтось знову отримає травму.

Думаю, що не сильно помилюся, якщо склад "МС" буде такий : Харт- Санья, Отаменді, Компані, Коларов- Туре, Фернандіньо, Фернандо- Давід Сілва, Агуеро, Стерлінг. При виході Іхеначо на заміну.

Гра "Динамо":

Тут є показовим матч "МС" проти "Лестера". Де Раньєрі показав наглядно всі слабкі сторони МС. Буде цікаво поспостерігати, що Ребров виніс з того матчу.

"Динамо" дуже важливо створити пресинг в середині поля не давши можливості центральним півзахисникам думати та приймати рішення. Приблизно так, як це було в гостьовому матчі проти "Порту" . Тут вагомими фігурами повинні стати Гармаш та Сидорчук. Саме завдяки їхній наполегливості, працездатності, вмінню пресингувати суперника Динамо повинно тримати перевагу в середині поля.

Неймовірно важливо дуже швидко переходити з оборони в атаку. Перехід в декілька дотиків середини поля - залишає за спиною дуже багато гравців Сіті, які просто не встигають повернутися на свої місця. Ферні -30, Туре – буде 33, Фернандо -28. Про це варто подумати, як мінімум. Тут величезні сподівання на Сергія Рибалку та швидкість його дій та думок.

Напевно, варто максимально збільшувати темп, в другій половині другого тайму. Підсилення особливого в "МС" немає. До того часу певна кількість гравців вже втомиться. Дуже сподіваюся, що в "Динамо" знайдеться ким підсилювати гру. Є сподівання на Яковенка. Як по мені: дуже розумний футболіст, тактично підкований. Подивимося. Не хотілося б, щоб всі заміни були тільки форварда на форварда та Буяльський замість Сидорчука.

За статистикою, яка є після зборів "Динамо", найбільше забивало після стандартів та флангових передач. Думаю, що в такій ситуації Теодорчик просто необхідність. Дуже гарно пам’ятаю київський матч проти "Евертона". Теодорчкик тоді провів дуже гарний матч. Він чіплявся за кожен м’яч, скидав, відпасовував суперникам, забив. Думаю, що його вміння також дуже пригодяться в середу.

Андрію Ярмоленко час показати, що він не тільки коштує багато грошей, а вміє грати проти сильних команд. Дійсно, від лідерських якостей Ярмоленка буде дуже багато залежати в атаці "Динамо".

Не потрібно вважати, що "МС" слабка команда. Так, дійсно вона за два місяці після жеребкування не стала кращою, скорше навпаки. Думаю, що правильніше називати її командою, яка переживає кризу. Пригадайте, що не так давно ми нічого, чи майже нічого, не змогли запропонувати "Челсі", який перебував у ще більшій кризі. Дуже сподіваюся, що той досвід буде врахований.

Дуже не впевнений, що навіть такий "Манчестер Сіті" буде по зубам "Динамо". Матчі на зборах не вразили. Жоден. Я не хочу говорити про результат, а тільки про наповнення гри. Все дуже важко і з скрипом. Підсилення, як такого не було. Замість не потрібних гравців прийшли не менш непотрібні. Уявіть, що ви позбуваєтеся непотрібних вам речей, а на їм місце берете такі самі непотрібні та ще й після добрячого ремонту. Команді дуже не вистачало швидких футболістів, але в цьому напряму теж нічого. Ребров замість того, щоб розвиватися, робити гру більш різноманітною почав «зацементовувати», те що було. Не знаю. Дуже сподіваюся,що Ребров знає що він робить.

P.S. Хочу подякувати за співпрацю в написанні цього матеріалу польському колезі Павлу Косту.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.02.2016, 13:30
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть