Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Літня перебудова Выбор редакции

2016-04-11 18:36 Як би ми до цього не ставилися, але влітку «Динамо» потрібно буде змінюватися. Можливо, це не ...

Як би ми до цього не ставилися, але влітку «Динамо» потрібно буде змінюватися. Можливо, це не буде капітальний ремонт складу, але з тим, що певні гравці підуть – потрібно змиритися.

Попередні три трансферних вікна Сергій Ребров скоріше брав гравці на проблемні позиції, ротації чи конкуренції, а влітку, більш за все, потрібно буде змінювати системостворюючих гравців.

Ось приблизно, що «Динамо» буде мати на літо 2016 по складу:

  • Угоди Олега Гусєва та Мігеля Велозо завершуються ;

  • Ряд ключових гравців основного складу не приховують свого бажання спробувати сили в сильніших чемпіонатах;

  • «Штутгарт» відмовився від остаточного викупу Артема Кравця;

  • Різного роду гравці, які бралися для конкуренції теж мають тільки угоду до літа;

Давайте все розкладемо по поличках. Олег Гусєв – легенда клубу, але як би ми всі не хотіли, вік своє бере. Насамперед, це стосується швидкості, яка просто необхідна для гравців флангу. Зараз Олег багато забиває. Забивав навіть в ЛЧ. Але від гравця позиції Гусєва не менше важливі асисти, передачі, а з цим проблеми.

Мігель Велозо –дуже сильний футболіст, на мою думку. Але використовувати всі сильні сторони португальця в "Динамо" поки не завжди виходить. На позиції опорника – Везлозу не завжди виграє силову боротьбу, а на позиції ближче до атаки – Мігелю не вистачає швидкості. На відміну від Гусєва Мігелю ще не має тридцяти. В мене немає однозначної відповіді, чи потрібно продовжувати з ним угоду. В побудовах Реброва та Рауля йому не завжди знаходиться місце, до того ж, Мігель інколи може філонити. Але, коли дивишся в сторону Корзуна, Петровіча та Федорчука розумієш, що Велозо – король передач та креативу.

Андрій Ярмоленко вже неодноразово говорив, що хоче спробувати себе в сильнішому чемпіонаті. Напевно, що він це заслужив. На жаль, зараз гра Динамо дуже сильно залежна від Андрія. Тим паче, що Олег Гусєв вже віковий гравець і багато в чому втратив. В такому випадку, залишається тільки молодий Дерліс, який ще дуже не стабільний, Яковенко, який поки більше розчаровує, перспективний М’якушко та орендований «Чорноморцем» Калітвінцем. Звичайно, як би ми не хотіли, але цих гравців буде мало навіть для чемпіонату.

Складається таке враження, що Драговіч, після зими , перестав прогресувати. Напевно, він вже все відав, що тільки міг «Динамо». Час нових викликів. Ціна після плей –оф ЛЧ та ЧЄ де його збірна Австрії може стати відкриттям – повинна бути хорошою. Варто сказати, що Драго незважаючи ні на що завжди віддається повністю майже в кожному матчі в Києві.

Євгену Хачеріді – майже 29. Якщо не йти зараз – так коли? Дуже сильний захисник. Оплот динамівської оборони. Своєю грою в ЛЧ він довів, що є не тільки сильним захисником чемпіонату, але і на рівні ЛЧ. Дуже може бути, що після вдалого виступу на ЧЄ - зверне на себе увагу провідних команад. Навіть може йти мова про провідні команди Європи.

Домагой Віда в команді з 2012 року. Тобто, вже 4 роки. Якщо угода не була пролонгована – значить залишається контракту тільки до зими. Тим паче, що влітку він буде на головній вітрині Європи, тобто, на ЧЄ. Напевно, що він теж себе хоче спробувати в чемпіонаті сильнішому, ніж український.

Звичайно, що всі разом не підуть. Максимум двоє. Хочеш, чи не хочеш але «Динамо» потрібно буде виходити на трансферний ринок. Петровіч на позиції центрального захисника виглядає так само, як і в середині поля. Ягодінскіс – має дуже багато помилок в «Говерлі», Бурда – перманентний клієнт лазарету.

Кравець не покорив Німеччину. Це можна було спрогнозувати. Місцеві ЗМІ вже повідомляють, що трансфер не буде викуплений. Три форварда для команди, яка грає в одного нападаючого – забагато. Тим паче, що потрібно надавати шанс і власним молодим гравцям. Напевно, комусь буде потрібно йти. Мораєс для Реброва – головний нападаючий. Теодорчик весною не вражає. Поляк дуже залежний від пасів, на жаль, поки півзахист тримає його на голодному пайку. Дуже не хотілося б, щоб цим зайвим став саме Тео.

Ставлення до Олександра Яковенка – дуже різні. Видно, що він дуже хоче, переживає, що він вміє грати в футбол, але поки в нього нічого не виходить. Насамперед, через велику відповідальність. Як по мені, йому не вистачає впевненості в собі, і можливо швидкості, як для крайнього гравця. До основи «Динамо» він не дотягує. Федорчук тільки почав тренуватися. Йому потрібно багато часу, щоб привести себе в фізичний тонус, а ще більше, щоб зрозуміти філософію гри «Динамо». Навіть не знаю, коли в таких умовах він зможе конкурувати за основу «Динамо».

Сам Сергій Станіславович визнав, що команда потребує підсилення. Дуже сподіваюся, що нові гравці не тільки підсилять гру команди, але зроблять її більш різноплановою та цікавою.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.04.2016, 18:36
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть