Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Факты о футболе

2016-06-06 15:09 Під час товариської футбольної зустрічі в італійському містечку Асті центрфорвард місцевої команди Маскіо, не потрапивши по ...

Під час товариської футбольної зустрічі в італійському містечку Асті центрфорвард місцевої команди Маскіо, не потрапивши по м'ячу, копирснув землю. Та так сильно, що серйозно пошкодив собі ногу. Коли досліджували грунт, то виявили скелет, який опинився цінної історичної знахідкою. Маскіо отримав грошову премію і значок «за тягу до археологічних досліджень».

. Бразильського футбольного захисника Пінейро називали рекордсменом по голах ... у власні ворота. Тільки в одному сезоні він забив у ворота своєї команди 10 голів. Пінейро перевели в напад. У першому матчі «рекордсмен» знову примудрився вразити власні ворота. Коли футболістові виповнилося 25 років, товариші по команді піднесли йому компас, на якому було вигравірувано: «Пам'ятай, противник на тій стороні».

. У фіналі кубка англійської ліги 2005 року був зафіксований рекорд шуму на стадіоні. Після голу гравця «Ліверпуля» Ріїсе у ворота лондонського «Челсі» мерсисайдського вболівальники зробили крик потужністю 130,7 децибела. Досягнення було занесене в «Книгу Гіннесу». Попередній рекорд складав 128,74 децибела і був встановлений в 2000 році на матчі американського клубу «Денвер Бронкос».

. Своєрідним рекордсменом є грав у середині 60-х років за італійський клуб «Брешіа» захисник Мацца. На 38-й секунді зустрічі з командою «Мантова» він забив м'яч у свої ворота, створивши найшвидший автогол..
. Відомі два випадки, коли арбітри показували червону картку самим собі: Енді Уейн, що судив матч «Пітерборо Норт Енд» - «Роял Мейл», і Мелвін Сілвестр на матчі «Саутгемптон Армс» - «Херстборн Таррант Брітіш Легіон». Перший вилучив себе з поля під час гри, щоб уникнути конфлікту з голкіпером, а другий - за бійку з гравцем.

. У 1959 році в німецькому Гельзенкірхені адміністрація стадіону помилково призначила гандбольний і футбольний матчі в один час. Ніхто зі спортсменів не хотів поступатися право проведення гри. У результаті матчі проводилися одночасно і були доведені до кінця, а на полі було чотири команди і два м'ячі.

Законопроект про дозвіл футбольних ігор по суботах був апелював в ізраїльському парламенті рекордне число разів - 36! Розгляд цього законопроекту триває вже сьомий рік.

. Національна команда Ботсвани не виграла жодного міжнародного матчу за двадцять вісім років існування. У команді змінилося більше п'ятдесяти головних тренерів, чотири з яких були колишніми радянськими спортсменами.

. Італійський воротар Гроссо під час гри порадив судді носити окуляри, за що і був вилучений з поля. У ході розгляду цього інциденту з'ясувалося, що Гроссо є власником оптичного магазина, а у арбітра дійсно поганий зір. У зв'язку з цим слова воротаря, звернені до арбітра, дисциплінарна комісія розцінила не як образу, а як корисний і дуже раціональний рада. Скінчилося тим, що воротаря простили, а суддя купив в його магазині окуляри.

. В кінці 50-х років в італійському місті Сієна футбольні судді вирішили зіграти самі. Склали дві команди, вийшли на поле, і матч почався. Все йшло нормально до тих пір, поки у ворота однієї з команд не був забитий спірний м'яч. Ось тут-то всі 22 гравця, кожен з яких за службовим обов'язком відмінно знав і вмів тлумачити правила, стали доводити свою правоту. Слово за слово, і справа дійшла до такої колотнечі, що довелося втрутитися поліції.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.06.2016, 15:09
06.06.2016, 15:09
241166 0
ohotnik29
Автор:
(ohotnik29)
Статус:
Наставник (1138 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Ворскла Минай 1 : 0   11 мая 13:00
Чемпионат Англии Фулхэм Ман.Сити - : - 11 мая 14:30
Чемпионат Испании Мальорка Лас-Пальмас - : - 11 мая 15:00
Чемпионат Украины Оболонь Рух - : - 11 мая 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть