Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хто такий неонацист Мутка, який організовує російські погроми на Євро-2016.

2016-06-14 11:35 Глава Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін є колегою Міністра спорту та президента РФС Віталія Мутка, а ... Хто такий неонацист Мутка, який організовує російські погроми на Євро-2016.

Глава Всеросійського об'єднання вболівальників Олександр Шпригін є колегою Міністра спорту та президента РФС Віталія Мутка, а також має контроль над фанатськими угрупованнями в Росії.

Британська The Gurdian вийшла з матеріалом про неонациста Олександра Шпригіна в офіційній російські делегації на Євро-2016 зазначивши, що він був присутній під час триденної бійні російських і англійських фанатів.

Як виявилося, Олександр Шпригін - досить відомий колишній фанат, який заручився підтримкою впливових російських політиків, влившись у потрібні кола. Зараз Шпригін очолює Всеросійське об'єднання вболівальників, яке було створене в 2007 році. Об'єднанню вдалося зробити раніше неможливу річ - вони об'єднали навколо збірної Росії угруповання ЦСКА, "Спартака", "Зеніта", "Торпедо" "Локомотива" - ворожих фірм.

Як не крути, саме "хулз" "Локомотива" і ЦСКА, разом із "солянкою" інших хуліганів, стали двигуном побоїща в Марселі.

Хто такий Шпригін.

Олександр Шпригін, "Каманча" - колишній лідер фан-руху "Динамо" Москва, член Виконкому РФС, керівник Всеросійського об'єднання вболівальників.

Народився в 1977 році, на стадіон вперше потрапив в 1989. Займався боксом.

У 1998 році вступив в ЛДПР, став радником Жириновського по спорту і помічником депутата Сергія Абельцева. До речі, саме Абельцев в 2005 році познайомив Шпригіна з Віктором Батуріном, який став сполучною ланкою між фанатами і Юрієм Лужковим при організації МОБ - Московського Об'єднання Вболівальників.

У 1998 році обкладинку одного з динамівських фензінов прикрасила емблема дивізії СС "Мертва голова", а нижче був розміщений фотомонтаж, на якому в обнімку з Адольфом Гітлером і піднявши руку в нацистському вітанні красувався Шпригін.

У біографії Шпригіна є цікавий епізод - рік проведений ним у СІЗО "Матроская тишина". За бійку в квартирі "колишнього" кращого друга Сергія Троїцького - лідера гурту "Корозія металу". Справа в результаті розвалилася: прокуратура так і не змогла довести звинувачення, і остаточно закрита в 2008 році, коли Шпригін вже був керівником ВОБ і членом виконкому РФС.

За кілька років, з моменту виходу на свободу, Шпригін зумів не тільки стати головним вболівальником країни, а й досягти успіху в бізнесі. Йому належить кафе "Гол", автосервісна і контора з вантажоперевезень, 300 га землі в Псковській області на місці кооперативу "Пухново", автомобіль "Гелендваген".

Шпригін активно займається продажами динамівської атрибутики: він гендиректор ТОВ "Фан-клуб ФК "Динамо-Москва" і ТОВ" Фан-клуб Динамо". Перша компанія належить самому клубу, друга - Шпригіну в рівних частках з його давнім соратником Олександром Биковським.

Після того, як президентом РФС був обраний Віталій Мутко, шановний пітерський чиновник, колега Володимира Путіна по роботі в мерії міста і екс-керівник клубу "Зеніт" (Санкт-Петербург), він провів зустріч з керівниками основних груп фанатів.

Після цього Мутко зі Шпригіним уклали певну угоду. Мутко всіляко допомагає фанатам різними організаціями виїздів, бонусами, квитками, лобіює бізнес Шпригіна на вищому рівні. А Шпригін допомагає Мутку певними акціями, на які потрібні фанати, а також їхньою лояльністю.

У вересні 2012 р відбулася рада всіх значущих об'єднань динамівського фанатського руху, за підсумками якого було прийнято наступне рішення: Олександр Шпригін, в зв'язку з втратою довіри, більше не має права представляти інтереси вболівальників "Динамо". Кілька років тому Шпригіна і ВОБ хотіли розпустити, мовляв, не має контролю над всіма "двіжами", але Шпригін викрутився і, як бачимо, дуже вдало організував для Мутка побоїща в Марселі та на стадіоні "Велодром".

Як можна було організувати побоїща.

Як ми вже писали, ВОБ має вихід на фанатські фірми. Допомогти фанатам фінансово і квитками РФС на чолі з Мутко могли через Шпригіна, який був присутній під час махачів у Марселі і на стадіоні, до того ж входить до офіційної делегації Росії - є куратором фанатів.

Недарма Мутко так радів, коли російські фанати били англійців після матчу з Англією (1:1) прямо на стадіоні.

Вже зараз французький спецназ накриває російських хуліганів зі Шпригіним. Схоже, спецслужби зроблять все, щоб не допустити продовження організованих росіянами безладів заради пропагандистських цілей - підняття національної гордості і демонстрації сили. Соцмережі російські справді порвало після побиття хуліганами англійців.

http://sector.depo.ua/ukr/championship/hto-takiy-neonatsist-mutka-yakiy-organizovue-rosiyski-pogromi-14062016102800

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.06.2016, 11:35
edvard
Автор:
(edvard)
Статус:
Наставник (1296 комментариев)
Подписчиков:
26
Медали:
Выбор редакции × 14

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть