Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Quo vadis? Або футбол як іграшка в руках олігархів

2016-06-29 23:43 Відверто кажучи вже кортіло висловити свою думку, щодо подій, які відбуваються в нашому футболі, але каталізатором ...

Відверто кажучи вже кортіло висловити свою думку, щодо подій, які відбуваються в нашому футболі, але каталізатором стала стаття Миколи Несенюка (якщо вірити автору) в блозі Дніпро. Приклад Вереса... Цікава стаття. Вона не містить провокативної інформації. Лише футбол, такий яким він має бути. Якщо взяти до уваги, що я теж зараз намагаюсь створити клуб на рівні району і стикаюсь з багатьма проблемами, які характерні для нашого футболу вцілому.

Але я не про те... Наш футбол зараз цілковито залежить від волі окремих особистостей, які "вкладають" душу і серце, розвивають імідж країни на міжнародних турнірах. Але одного чудового дня це все стає не актуально і починається деградація,- Кривбас, Арсенал, Говерла, Металурги Д і З, Металіст, Дніпро. Але якщо розібратись, то й розвитку ніякого і не було, так емоційні всплески. "Олігархічний" футбол не має майбутнього в Україні. Олігархи повинні бути поза футболом, точніше поза футбольною діяльністю. Так ми радієм перемогам наших "грандів", але де вони ті перемоги? Вихід Динамо в плей офф ЛЧ? На фоні 70-х, 80-х, 90-х років, де навіть справжні гранди європейського футболу не хотіли бачити в суперниках киян, то звучить тихо. Що ми маєм зараз? Ми маєм футболістів, в яких в активі три фінта, статус "зірка" і зарплати нереальні для пересічних українців. Куди їм іти? Куди розвиватись? За кого чи за що "вбиватись" на футбольному полі? Їм потрібні європейські чемпіонати? Ага "їх і тут непогано годують". Ці футболісти не є голодними і це не їхня вина, їх просто такими зробили, зробили ті, в чиїх руках наш сьогоднішній футбол. А ще культура поведінки, точніше її відсутність. То все є біч нашого футболу. "Допоки вчитель не буде жити як футболіст, а футболіст як вчитель" (цікавий все-таки серіал) нічого в нас не зміниться. Такі клуби як Верес це напрямок для розвитку футболу в Україні. Так без інфраструктури, розвитку дитячо-юнацького футболу далеко не заїдеш, але напрямок руху вибраний правильний. Скаутинг, виховання талановитої молоді, адекватні зарплати стануть трампліном для розвитку футболу. Для чого скорочувати кількість команд? Бо вони не конкурентні з грандами? Але ми ж теж не конкурентні з олігархами, а футбол любим не менше. Скоротіть зарплати футболістам і через трохи Ви побачите на футбольному полі гравців, які землю будуть гризти, але честь клубу чи збірної не принижать. Тоді підуть і на стадіони, тоді наші футболісти будуть грати в європейських чемпіонатах, де не загубляться, як ті теперішні представники, яких агенти вже не знають в яку... лігу запихнути. То чи правильно ми йдем?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.06.2016, 23:43
DIARO
Автор:
(DIARO)
Статус:
Наставник (1012 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Динамо Верес 3 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ - : - 1 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть