Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Головні курйози в історії Євро

2016-07-04 17:31 Життя сповнене дивних подій, і футбол як його частина – не виняток. Які курйози траплялися на ... Головні курйози в історії Євро

Життя сповнене дивних подій, і футбол як його частина – не виняток. Які курйози траплялися на континентальних першостях?.

  1. П'ять нереалізованих пенальті, або Диво імені Тольдо У півфінальній зустрічі чемпіонату Європи 2000 року між Італією та Нідерландами сталося справжнє диво, творцем якого став італійський воротар Франческо Тольдо. Варто відзначити, що раніше цей голкіпер завжди програвав конкуренцію в збірній і на ЧЄ в Голландію вирушив лише через травму основного стража воріт Джанлуїджі Буффона. У матчі з Нідерландами Тольдо став справжнім героєм, відбивши два пенальті в основний час і два в післяматчевій лотереї. Ще один м'яч з 11-метрової позначки пролетів вище воріт італійського голкіпера. Італія виграла серію пенальті і вийшла у фінал, де через кілька днів поступилася Франції. Але бенефіс Тольдо назавжди залишився в серцях уболівальників Скуадри Адзурри.

2. Гол, який змінив футбольні правила У груповому етапі чемпіонату Європи в 2012 році виник скандал навколо не зарахованого голу форварда збірної України Марко Девіча у ворота команди Англії. Нападник пробив точно по воротах, а англійський захисник вибив м'яч лише після того, як він перетнув лінію воріт. В результаті гол побачили всі, крім суддів. Тоді збірна Англії виграла з рахунком 1:0 та вийшла з групи, а українська збірна попрощалася з турніром. Після резонансу довкола цього епізоду на великих футбольних турнірах була впроваджена система відеофіксації взяття воріт. Зокрема, на чемпіонаті світу в 2014 році під час матчів на табло показували комп'ютерну графіку епізоду з голом, де було видно, чи перетнув м'яч лінію воріт. До речі, ця ж технологія зіграла і проти збірної України вже на поточному Євро. Завдяки їй було чітко видно, що в спірній ситуації захисник збірної Німеччини Боатенг не дав м'ячу перетнути лінію воріт після удару українця Шевчука

3.Kerzhakov як феномен На Євро-2012 в Україні та Польщі нападник збірної Росії Олександр Кержаков став справжньою зіркою, причому не в найкращому сенсі цього слова. Російський форвард встановив на турнірі своєрідний антирекорд: у матчі проти Чехії пробив по воротах суперника сім разів, але навіть не потрапив в створ воріт. Всього ж у трьох поєдинках Кержаков завдав 12 ударів по воротах суперника, при цьому в створ потрапив тільки один раз. Після цього англійські журналісти ввели в ужиток новий дієслово «to Kerzhakov», що приблизно означає «бити по воротах з близької відстані, але не потрапити. Особливо в ситуації, коли важко не потрапити».

4.Витівка Джиммі Джампа як протест проти футбольної безпринципності Якийсь Джиммі Джамп – спортивний страйкер або хуліган. Він завжди прагнув з'явитися і як можна довше залишатися в кадрі трансляції спортивних, громадських і культурних заходів, звеселяючи тим самим публіку і збільшуючи свою популярність. Мабуть, найвідоміша його витівка відбулася 9 липня 2004 року у фіналі Євро-2004, в якому зійшлися збірні Португалії та Греції. Джиммі вибіг на поле і жбурнув у капітана португальців Луїша Фігу прапор футбольного клубу Барселона в знак несхвалення його переходу в стан принципового суперника каталонців – мадридський Реал.

5.«Непрестижна» європейська першість без провідних збірних Європи Зараз подібний парадокс навіть важко собі уявити. А в далекому 1960 році чемпіонат Європи з футболу тільки зароджувався і не мав офіційного статусу. Багато провідних європейських асоціацій несподівано не захотіли брати участь в новому Кубку Європи (тодішня назва чемпіонату Європи). Керівники 13 європейський асоціацій, серед яких були провідні на той момент ФРН, Італія, Англія, Швеція та Бельгія, порахували турнір недостатньо престижним. Крім того, збірні не захотіли перевантажувати своїх провідних футболістів після напруженого клубного сезону і просто відмовилися від участі. Таким чином, з 30 національних федерацій, які входили на той момент в УЄФА, в турнірі зіграли 17 збірних, а першим чемпіоном Європи несподівано стала збірна СРСР.

6.На шляху до фіналу без перемог

На поточній першості у Франції збірна Португалії змогла, здається, створити немислиме – дійти до півфіналу без єдиної перемоги в основний час в активі. На груповому етапі Кріштіану Роналду і Ко тричі зіграли внічию і дивом вийшли в плей-офф з третього місця. В 1/8 фіналу португальці не змогли обіграти хорватів в основний час. Результат поєдинку вирішив точний удар Куарежми в кінці другого екстра-тайму. Ну а потім була перемога в серії пенальті над збірною Польщі, яка дозволила Португалії вийти в півфінал.

7.Незвичайна реклама від Бендтнера Футболіст збірної Данії Ніклас Бендтнер своєрідно відсвяткував гол у ворота збірної Португалії на Євро-2012. Данський форвард продемонстрував публіці свої труси з логотипом однієї з букмекерських контор. За правилами УЄФА, футболісти не можуть носити під час турніру речі, що містять будь-яку рекламу. У підсумку Бендтнера оштрафували на 100 тисяч євро та він отримав дискваліфікацію на одну гру. До речі, штраф за футболіста заплатила та сама букмекерська контора, яку він прорекламував.

8.Ненадійне екіпірування збірної Швейцарії Ця потішна ситуація сталася під час цьогорічного Чемпіонату Європи у Франції. У поєдинку групової стадії Євро-2016 між Швейцарією і Францією у швейцарських футболістів п'ять разів рвалися футболки. Першою жертвою ненадійною екіпіровки став Адмір Мехмеді. Слідом за ним по разу міняли футболки Блер Джемайлі, Брель Эмболо, а Граніту Джаке довелося міняти футболку двічі. У компанії Puma, яка і виробляє екіпіровку для швейцарської збірної, після інциденту заявили, що даний комплект футболок були зроблений з бракованого матеріалу. Вибачилися і запевнили, що подібне більше не повториться.

9.Дежавю Євро-2004 або «грецький синдром» португальців У 2004 році чемпіонат Європи з футболу закривала та ж пара команд, які грали у першому матчі турніру. І в матчі-відкритті, і у фіналі континентальної першості грали господарі турніру португальці проти збірної Греції. Але якщо участь у фінальній зустрічі господарів турніру мало кого здивувала, то від греків такого точно ніхто не чекав. Перемога ж підопічних Отто Рехагеля у фінальній грі шокувала як піренейську збірну, так і всіх вболівальників. Нікому, крім греків, на домашньому Євро-2004 португальці не програвали.

10.Результативна нічія без влучень по воротах. У матчі групового етапу. Євро-2016 зі збірною Ірландії збірна Швеції зуміла забити гол, ніразу не потрапивши при цьому в ворота суперника! За всю гру шведи 7 разів били по воротах ірландців, але все - неточно. Єдиний раз за всю гру, коли м'яч не тільки потрапивв створ воріт ірландського кіпера Дераа Рендольфа а й призвів до голу, стався в результаті ... удару по своїх воротах. Таким чином невдалий захисник остров'ян Кіран Кларк перервав найнебезпечніший простріл лідера шведської збірної Ібрагімовича,записавши собі автогол і дозволивши шведам відігратися.

http://nv.ua/ukr/sport/go-on-euro/u-pivfinal-bez-peremog-i-bombardir-bez-vluchen-golovni-kurjozi-v-istoriji-jevro-161363.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.07.2016, 17:31
betelgeuze1948
Автор:
(betelgeuze1948)
Статус:
Эксперт (10340 комментариев)
Подписчиков:
136
Медали:
Выбор редакции × 85
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье - : - 3 мая 20:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть