Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про "Дніпро"

2016-07-07 12:25 Позаминулого сезону дніпроська команда проводила свої єврокубкові матчі в Києві. Мені пощастило бути присутнім на всіх ...

Позаминулого сезону дніпроська команда проводила свої єврокубкові матчі в Києві. Мені пощастило бути присутнім на всіх домашніх матах команди, починаючи від першого матчу проти «Інтера» і закінчуючи теж представником Італії «Наполі». Після такого роману «Дніпро» став дуже близьким.

Дуже прикро, що зараз відбується такі речі з «Дніпром».

Хочеться, що команда залишилася. Давайте спробуємо разом подивитися на проблему ширше.

Власник команди – Ігор Коломойський. Він ніколи не був прихильником футболу. Просто так склалося життя, що його в 1996 році тодішній Прем’єр Лазеренко змусив зайнятися командою, яка до цього мала великі проблеми, в обмін на певні державні привілегії. Кажуть, що саме завдяки підтримці «Дніпра» Коломойський отримав доступ до нафти. Певна частина грошей із цього бізнесу йшла саме на утримання футбольного клубу.

Не великий секрет, що нафта почала падати в ціні, а група "Приват" почала втрачати контроль над цією сферою. Потрібно розуміти, що Коломойський – бізнесмен, він ніколи не поставить інтереси футболу вище інтересів бізнесу. Футбол( та взагалі спорт до спортивної імперії Коломойського належить ще як мінімум один клуб УПЛ та ряд баскетбольних клубів) почав нести дуже багато витрат. Наприклад, Роман Зозуля( після підписання нового контракту в 2013 році) отримує 90-95 тисяч доларів на місяць. За старим курсом це приблизно 750 тисяч, а за новим більше 2-х мільйонів. І таких контрактів більшість. Чи, наприклад, Валерій Федорчук вимагав погасити перед ним борг ще з часів «Кривбаса» в розмірі 100 тисяч, тільки тоді він буде вести переговори про нову угоду з «Дніпром».

Відсутній повністю менеджмент, який просто не думав про інтереси клубу, а більше думав про власне збагачення. Спортивний директор Дніпра Андрій Стеценко на зборах в Іспанії познайомився з відомим агентом Жорже Мендешем( агент Моуріньо, сьогоднішнього тренера «Шахтаря» Фонсеки, Фалькао та багатьох інших) і почалися махінації.

Наприклад, «Дніпро» купує в португальської «Браги» форварда Метеуса за 900 тисяч євро, хоча за 5 місяців Матеус стає вільним агентом. Боатенг, Алсідеш, Бруно Гама, Інкум, Руїз –це робота рук Жорже Мендеша, або підконтрольних його агентів. За цих гравців були заплачені дуже великі гроші та й контракти були вагомі, але свого сліду майже ніхто не не залишив. З приходом Хуанде Рамоса ситуація в клубі дуже змінилася. З’явилася система: в молодіжну команду був запрошений іспанець Босх( який зараз є один із керівників динамівської Академії), запросили кухаря ( зараз працює чи працював із збірною України, хорват по національності), масажистів( один із них став особистим масажистом Євгена Коноплянки). Відповідно – почав з’являтися результат. Думаю, що велика заслуга в варшавському фіналі ЛЄ саме належить Хуандре Рамосу.

За останні півтора року гравці та тренери отримували тільки 1/3 зарплати( тобто, виходить, що по курсу 8). Накопилися великі борги. Всіх хто хотів та мав можливість піти –пішов. Клуб нікому не суперечив. Розривали контракт за списання боргів, або хоч частини. Збірники завдяки Євро хотіли отримати більше привабливі пропозиції та більш смачні контракти, але вийшло навпаки. Той же Роман Зозуля з своїм агентом нічого не хотів чути про Грецію, але зараз вже змушений погоджуватися на умови нових клубів. Звичайно, що таких грошей, як йому платили в «Дніпрі» ніхто більше платити не буде. Дуже гарно по «Дніпру» попрацював колишній працівник «Шахтаря», а нині один із керівників грецького «ПАОКа» Любош Міхел, який знає наш чемпіонам за час роботи в Донецьку. Так саме за його ініціативи були підписанні Шахов, Лео Матос. Можливо, також до «ПАОКу» поїдуе Папа Гуйе. Хотіли греки і Матеуса, але він обрав більш грошовитий китайський варіант. Руслана Ротаня кликав Віктор Скрипник до «Вердера», але щось так не зрослося.

Я переконаний, що з цієї ситуації можна було виходити більш достойно, продавати гравців, коли вони були в ціні. Особливо після фіналу ЛЄ. Зараз все схоже на другий «Металіст». Багато розмов, але справ не так багато..

Сьогодні в команді залишилися дублери та гравці, які не знайшли нових клубів. Тренувати команду буде Дмитро Михайленко. Я вважаю, що це доволі цікавий тренер, який вміє працювати. Не так давно Дніпро Ю -21 був чемпіоном країни. До того ж, в «Дніпрі» завжди були хороші традиції виховання власних гравців. Думаю. що в цій ситуації такий варіант є ідеальним.

Ми прийшли до тієї позначки, що доля команди не може залежати від однією людини. Приклад «Металіста» та Курченко, який просто знищив команду є показовим. Нашому футболу потрібно перезавантаження. Величезні зарплати просто не відповідають рівню наших гравців( приклад останнього Євро, де наша забірна просто провалилася). Нашим клубам потрібно вчитися заробляти хоч щось самим. Думаю, що майбутнє нашого футболу за такими командами, як «Олександрія». Невеличкий бюджет( зарплати 4-5 тисяч доларів), власник який міцно стоїть на ногах( агро бізнес у випадку з «Олесандрією»). На щастя, такий випадок далеко не поодинокий в країни. Є Ковалівка, є «Верес», є так ж «Оболонь». Це набагато краще ніж хаос того ж «Металіста»

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.07.2016, 12:25
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Германии Боруссия М Унион 0 : 0   28 апреля 16:30
Чемпионат Испании Гранада Осасуна - : - 28 апреля 17:15
Чемпионат Украины Кривбасс Металлист 1925 - : - 28 апреля 18:00
Чемпионат Франции Ренн Брест - : - 28 апреля 18:05

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть