Після матчу із «Шахтарем»

Темы:
Суперкубок Украины, Шахтер, Сергей Рыбалка, Паулу Фонсека, Артем Громов, Никита Корзун, Домагой Вида, Виторину Антунеш, Дерлис Гонсалес, Динамо

Ставлення до Суперкубку в мене завжди буде, як до показового матчу, матчу –шоу. Команди вчора подарували справжнє футбольне шоу, де інтрига було до останнього удару.

Але в будь –якому разі, перемога в Суперкубку дає позитивні емоції, зараджає позитивом на весь сезон. Додає впевненості в собі гравцям та тренерам.

Тим паче, що цей трофей вже давно не був в Києві. Якщо не помиляюся, із 2011 року, коли в Полтаві "Динамо" Сьоміна обіграло "Шахтар" 3-1 завдяки голам Єрьомінка, Діакате та Мілевського.

Відчувалося, що команди підійшли до матчу в різній формі: «Шахтарю» грати важливі кваліфікаційні матчі ЛЧ вже через півтора тижні, а "Динамо" немає куди поспішати. Тому не особливо дивно, що "Шахтар" виглядав свіжіше та більше підготовленим.

Дуже приємно, що "Шахтар" відмовився від своєї звичної риторики нагнітання перед матчами із "Динамо". Все було дуже чемно. Чесно кажучи – дуже приємно здивувався.

Побачив приблизно, що хоче побудувати Фонсека в "Шахтарі". Контури його думок проглядаються дуже чітко. Але команду за місяць не побудуєш. Потрібен час та терпіння. На противагу цьому, взагалі не зрозумів модель гри "Динамо". Особливо в атаці. Боротьба за кожен м’яч Мораєса, стандарти в сподіванні на Віду( дійсно, що злий геній "Шахтаря") та дальні удари. За весь матч було створено дуже мало гольових моментів, їх майже не було. Це при тому, що ми грали проти команди, яка фактично по новому вчиться грати та оборонятися.

Дуже слабко відіграв Антунеш. На лівому краю оброни був справжній провал. Майже всі свої моменти "Шахтар"" здобував звідки. Гол теж не тільки заслуга Шовковсього. Так Антунеш не встиг до м’яча. Зовсім не сподобалася гра Корзуна. Взагалі не було ніякої підстараховки. Дуже часто атакуюча група гравців "Шахтаря" опинялася один на один із нашими захисниками. Центр був фактично відрізаний. До того ж, саме із зони Корзуна( підбір), "Шахтар" міг декілька разів забивати. Але просто не пощастило. Спишемо для початку це на молодий вік та відсутність досвіду. Перехід Громова залишив ще більше запитань, ніж раніше. Взагалі за матч жодного конструктиву. Показовий момент, коли Степаненко в силовій боротьбі забрав м’яч біля кута поля, а Громов продовжував сидіти на газоні. Мораєс був змушенний ціною жовтої картки зривати можливу контратаку. Тепер вболівальники "Динамо" не поодинокі: в Динамо теж є гравець, який не співає гімн та проводить зимові канікули в Москві.

Дуже добре виглядав Дерліс, але йому не вистачало підтримки партнерів. Сидорчук провів звій звичний матч з виконанням великого обо’єму роботи. Буяльський гарно попрацював по Фреду. Дуже сподобалося, як Віда потролив свого співвітчизника Срну. Після забитого голу в камеру показав роги оленя. Як відомо прізвище Срна перекладається саме, як олень.

Схоже, що Сергій Ребров почав виховувати Сергія Рибалку. Регрес в діях Рибалки відчувався ще весною. Складається враження, що Сергій пішов по склизькій дорозі свого кума Гармаша. Колись був певний дуже сильний відрізок гри та великі сподівання на продовження, але вийшло приблизно навпаки. На перше місце вийшла родина. На жаль, наша ментальність така, що поєднувати щось ми неможемо. Сергій Ребров може мати великі проблеми – Сергій Риблака, Денис Гармаш та Євген Хачеріді – куми. Дуже близький до них Євген Макарнеко. Всі ці гравці за останній час позбулися місця в основі по різним причинам.

Автор: (tyschenko)

Статус: Наставник (1047 комментариев)

Подписчиков: 24

56 комментариев
Лучший комментарий
  • iet iet(iet) - Эксперт
    17.07.2016 15:08
    Впечатления от матча неоднозначные. С одной стороны, по сравнению с матчами прошлого сезона, почти не было обрезок и выходов три в два и тп. Хотя скоростные качества кротов при контратаках, особенно Фреда и Бернардо впечатлили. Думаю Фонсека сделал ставку на наши ошибки и быстрые контры. Но, как ни странно, с контратак ШД почти ничего не выловил. Конечно хромал левый фланг и с него возникли почти все моменты. Антуньеш свою дуэль с Срной проиграл вчистую. Степаненко съел Буяльского. Мало что получилось в атаке у Корзуна. Но это просчитывалось до матча. Нужно менять пластинку. Во всех встречах прошлого года ШД особое внимание уделял прессингу Рыбалки, чем нарушал привычную схему начала атак. Середина поля осталась за кротами. Но чего то особенного они так и не создали. Все моменты возникли за счет скоростных перемещений из глубины Фреда и Срны. Особо хочется отметить то, что тренеры так и не нашли противоядия против Фреда, хотя (с учетом наличия Корзуна) напрашивался его размен на игрока типа Федорчука или Рыбалки. Роль Фреда в ШД предусматривает оттягивание в защиту при наших атаках и разгон их контратак, когда вперед несутся на полной скорости бегунки Бернардо, Тайсон и Фред. В большинстве случаев это идет через Фреда. Если поменять роль условного диспечера Буяльского, поручив ее Рыбалке или Федорчуку. При нашей атаке такой игрок играет диспечера, при атаке кротов, он гасит начальную активность Фреда прессингом и дает возможность защите перестроится. Степаненко получается как бы не у дел, тк получается, что он должен держаться возле Фреда. А если еще постоянно меняться позициями опорнику (Корзуну) и атакующему полузащитнику (Рыбалке, Федорчуку или даже Макаренко), из этого можно было бы извлечь моменты. Но это все мои фантазии. Останавливаясь на действиях в атаке вчера, можно сказать что мало что получилось. Правый край (Громов и Морозюк) окопался и мало помог в атаке. Но в обороне почти не проваливался. Левый край дал разгуляться Срне и Марлосу. Почти все моменты пришли оттуда. В атаке временами Гонсалес кротов напрягал своим дриблингом. Но взаимодействие с Антуньешем было нулевое. В центре Сидорчук не всегда успевал вернуться. Поэтому у Корзуна было много работы. Но где то он справился, где то повезло. В общем сзади как то отбились. А впереди ничего с игры не создали. Кроты сзади нам ничего создать не дали. Но впереди у них позиционная игра тоже не пошла. Ничья в принципе закономерна, тк преимущество было у кротов, но не очень очевидное. На победу они не наиграли. Ну а для наших, после прошлогодних 2х(0-3) и 0-2, выигрыш по пенальти несомненный прогресс. Искрометных атак не было. Но и провалов при контратаках тоже. Тем более, что играли без ряда основных в прошлом сезоне игроков. Победа придаст уверенности новичкам и заставит шевелится вчерашних незаменимых.
    • 11
Еще комментарии
Комментировать Еще комментарии