Чому пішов Теодорчик?

Темы:
Динамо

Цю тему навіяло повідомлення на сайту про те, як сприйняв Теодорчик, вже на сьогодні новий нападник Андерлехта, свій перехід: "Лукаш Теодорчик: «Новый сезон! Новый клуб! Новый вызов!»". На мою думку, він поступив правильно, оскільки дійсно хоче грати і бажає потрапити в склад "кадри" - а без стабільних успішних виступів за клуб це неможливо.

Наскільки розумію, в ДК йому ясно дали зрозуміти, що на нього не розраховують. І тому він пішов. Не знаю, чи правильно це для Динамо - адже спочатку, до травми, Тео досить непогано зарекомендував себе. Згадаймо і надії, які пов'язувалися з його приходом в клуб. Здається, знову не склалося... І зараз вважаю, що в штрафній суперника він міг би принести ДК набагато більше користі, ніж Гладкий (який ніде, в жодній команді,в якій він побував, не показував феєричної гри, а звично бігав на підступах до штрафної і не більше, забиваючи час від часу голи - все ж таки це призначення нападника - забивати голи: те ж саме поки що і в Динамо, нічого особливо не змінилося). Що трапилося потім? І не тільки з Теодорчиком? Чому легіонери, особливо гравці середньої лінії і нападники - непогано починаючи в Динамо, потім чомусь "никнуть"? І це вже далеко не перший випадок (згадаймо хоча б історії з чорношкірими нападниками останніх років, Велозу, Беландою і ще низкою) - складається враження при системні помилки тренерського штабу. Здається, всім відома істина: один випадок - випадковість, два - співпадіння, а три і більше - це вже система... В ДК з легіонерами явно більше трьох випадків. Отже, давно пора задуматися - в чому причина? З кроків тренерського штабу - зокрема, з останніх, виходячи і з ситуації з Тео - поки що не видно, що є якісь принаймні рухи у цьому напрямку. А така ситуація з легіонерами, які чомусь, потрапляючи у Динамо, втрачають стимул до гри і, як наслідок, знижують свій професійний рівень, що приводить до "вильоту" зі складу збірної, а то і з числа навіть кандидатів до потрапляння в неї, може створити ситуацію, яка суттєво може вплинути на імідж клубу, і коли може статися так, ніхто з більш-менш успішних гравців (і не тільки з Європи) не захоче пов'язувати свою ігрову долю з нашим клубом... Здається, нічого незрозумілого тут нема, і менеджменту ДК потрібно суттєво міняти деякі підходи в кадровій політиці. Але останні події на трансферному ринку, пов'язані з ДК, не дають відповіді, що в цьому напрямку щось робиться. Тому і виникає питання: "Чи робляться хоч якісь кроки для того, щоб зрозуміти, що тут не так, і для виправлення ситуації, що склалася?"

Автор: (gvaavg)

Статус: Эксперт (19688 комментариев)

Подписчиков: 4

12 комментариев
Лучший комментарий
  • Александр Франклин Осборн(alexandr_fo) - Эксперт
    05.08.2016 18:58
    Да нету здесь никакого секрета!
    1. Игрока приглашают играть в Украину. Поверьте, нету в мире желающих попасть в украинский чемпионат, кроме игроков третьих стран, где условия жизни еще хуже, чем в Украине, а в Европу не берут.

    2. Единственный стимул переехать сюда игроку, востребованному в Европе - ДЕНЬГИ, деньги и ничего, кроме денег.

    3. Первое время, глядя на цифры в ведомости, игроки работают и стараются. Но такая зарплата быстро входит в привычку, а других стимулов нет. Что неминуемо ведет к снижению уровня результатов.

    4. В Динамо надо ПАХАТЬ, причем всем. И на фоне перечисленных стимулов это не очень хочется делать. Или вовсе не хочется. И начинаются мемуары о том, как он классно где-то играл, а его заставляют играть не так, как он привык в таком ... чемпионате, подумаешь, тьфу, я, пожалуй, уйду...

    5. Жизнь в Западной Европе вполне компенсирует потери в зарплате при подписании контрактов с заурядными европейскими клубами. особенно после определенного накопления средств в том же Динамо. Пора и о душе подумать, и пожить в Европе.

    6. А как же в Шахтере и раньше в Металлисте??? Ну, во-первых, зарплата там еще выше, а во-вторых, игра строится (строилась) вокруг этих самых легионеров. На рояле играли они, единичные "местные" рояль носили. Подход другой. Нам такое нужно???
    • 3
Комментировать